Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 26, 2014 21:34 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

To były najbardziej tandetne zaręczyny jakie mogłam sobie wyobrazić a zarazem jedyne słuszne. W Walentynki 8O Nie sądziłam, że uszczęśliwi mnie tak banalny moment 8)

Nie dziwię się zatem, że Wrocław to nie jest miłość. Teraz studiowanie to coś prostego. Kiedy byłam na pierwszych studiach też siedziałam godzinami w bibliotece, książki były czasami w pojedynczych egzemplarzach, nie było podręczników w pdfie do ściągnięcia z internetu. Dobrze ujęte, orka :mrgreen:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Śro lis 26, 2014 21:42 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:To były najbardziej tandetne zaręczyny jakie mogłam sobie wyobrazić a zarazem jedyne słuszne. W Walentynki 8O Nie sądziłam, że uszczęśliwi mnie tak banalny moment 8)

Czyli dobrze zrozumiałam, ze to była niespodzianka?

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro lis 26, 2014 21:44 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Taaaaak, a potem pan mąż mnie przepraszał że tak akurat wyszło w Walentynki. A potem piliśmy wódkę w przytulnej knajpie i to był najlepszy wieczór w moim życiu :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 21:48 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Tak prawdę mówiąc uroczystości typu zaręczyny czy ślub trochę trącają kiczem, prawda?
Moze ja jestem jakaś nienormalna, ale na własnym ślubie strasznie się wstydziłam. Ta biała suknia, jakieś koronki, falbanki, kwiatki, białe buty ( czy moze byc coś straszniejszego od białych butów?)...Dosłownie: wieś śpiewa i tańczy! :mrgreen: Nie czułam się sobą...a raczej jak kukła albo choinka :roll:

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 21:53 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Taaaaak, są kiczowate i banalne :D my będziemy brać tylko ślub cywilny i pewnie nie będzie wesela. Swoją drogą niektóre tradycje weselne to dopiero wichurą trącą :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 21:58 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Taaaaak, są kiczowate i banalne :D my będziemy brać tylko ślub cywilny i pewnie nie będzie wesela. Swoją drogą niektóre tradycje weselne to dopiero wichurą trącą :mrgreen:

Troche się bałam, że zostanę lekko opieprzona , a tu, proszę :ok:
U mnie żadnych tradycji weselnych nie było. Żadnej orkiestry, oczepin, a białe szaty zrzuciłam ok 22ej...Do dziś nie wiem, co na to moja rodzina... :mrgreen:
Teraz są trochę inne czasy, więc nikt Cię nie wyklnie,ze nie miałas ślubu kościelnego. :piwa:

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 22:12 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Nie dałabym się wyklnąć, co to to nie :mrgreen: ja byłam kilka lat temu na ślubie zielonoświątkowym i wesele odbyło się w niewielkim teatrze. Część gości była zszokowana, że nie było jednego dużego stołu tylko okrągłe, ośmioosobowe stoliki. A mi się bardzo podobało, impreza była świetna, może nietypowa ale bawiłam się do białego rana. A ja cichego, kameralnego slubu i taki on będzie 8)

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 14:08 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Cześć Knedle! :1luvu:

Kiara pod moją nieobecność w domu nauczyła się wskakiwać na komodę, jedyne miejsce w sypialni gdzie mogłam stawiać rzeczy bez obaw że je poprzewraca (jak kubki po herbacie) :roll: Nadeszły czarne dni...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Czw lis 27, 2014 14:16 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Hejooo!
Boże, jak ja się cieszę, że nie jestem jedyną osobą dla której klimaty weselne to wiocha :oops: przepraszam wszystkich, którzy je lubią!
Jako osoba posiadająca muzyczne wykształcenie, przeżywam zawsze ciężkie katusze słuchając orkiestr weselnych :roll: Masakra, jak niewiele trzeba, żeby stworzyć zespół. A te orkiesrty lat 90tych to już w ogóle dno dna. Wokaliści wyjący jak odkurzacze... :roll:

Ja pewnie w żciu nie wyjdę za mąż, ale jeśli miałoby to kiedy nastąpić, preferowałabym małe przyjęcie do północy, z dj-em. Moja koleżanka niedawno miała takie właśnie przyjęcie i uważam, że to był strzał w 10-tkę. Do północy wszyscy ładnie się bawili, było fajnie, nikt nie czuł "zmeczenia tematem", uważam, że zabawa do białego rana to przesada, serio. I te tony marnującego się jedzenia.

Jestem dzik, wiem 8)
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw lis 27, 2014 14:16 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Hellou ;)

Wczoraj z sąsiadką rozmawiałam chwilę i mówiłam o tym grzańcu waniliowym i doszłyśmy do wniosku, że zrobimy sobie tego grzańca 8) 8)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lis 27, 2014 14:17 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

A przepraszam, jak grzaniec, czy coś mnie ominęło? :mrgreen: poproszę przepis! :mrgreen:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw lis 27, 2014 14:22 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

mandala20 pisze:W sumie to żaden przepis, po prostu wlewasz piwo do garnka, dodatki wedle uznania, na kuchenkę i podgrzewasz, tylko trzeba uważać żeby się nie zagotowało :mrgreen: Ja biorę jasne piwo i cukier waniliowy - na 0,5 l piwa ok. 10g cukru. Niektórzy dodają też miód, cynamon, imbir, sok malinowy... :love:

Proszę :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lis 27, 2014 14:38 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

grzaniec waniliowy tak, ale z białego wina, laski wanilii, brązowego cukru i gałki muszkatołowej.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw lis 27, 2014 14:38 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

aannee99 pisze:
mandala20 pisze:W sumie to żaden przepis, po prostu wlewasz piwo do garnka, dodatki wedle uznania, na kuchenkę i podgrzewasz, tylko trzeba uważać żeby się nie zagotowało :mrgreen: Ja biorę jasne piwo i cukier waniliowy - na 0,5 l piwa ok. 10g cukru. Niektórzy dodają też miód, cynamon, imbir, sok malinowy... :love:

Proszę :D

Dzięki Aneczko! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw lis 27, 2014 14:39 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Wszystko OK, tylko, czy po podgrzaniu gaz z piwa nie ucieka?
Nie wiem, czy dałabym rade wypić piwo bez gazu... 8O

rysiowaasia

[poprzednia][następna]