Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 26, 2014 17:39 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:Fakt, teraz zimowa porą, trochę trudniej się wstaje, bo ciemno, zimno...
A ja tak wcześnie wstaję nie z powodu wakacji czy pracy ( do której mam na 10tą), tylko........błagam, nie śmiejcie się......żeby przygotować gorący posiłek (taki obiad do termosu) mojemu synkowi ( nota bene 22 letniemu i 2m wzrostu) do pracy :roll: :oops:
To się nazywa nadopiekuńcza matka.
Ale ja walę nawiasów! Zawsze miałam tendencję do budowanie wielokrotnie złożonych zdań okraszonych dodatkowo nawiasami. Mojej polonistce nie udało sie tego wyplenić :mrgreen:

Haha, padłam :ryk: ale zazdroszczę synkowi, też bym chciała żeby mi ktoś obiadek szykował, om nom nom. Tymczasem jak se nie ugotuję, to nie zjem :mrgreen: Też mam do pracy na 10tą, ale wstaję na ostatnią chwilę i potem biegnę z rozwianym włosem do roboty :ryk:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Śro lis 26, 2014 17:49 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Hahaaaa :twisted:
Moja mama często robi mi do pracy kanapki :mrgreen: ale zwykle tylko wtedy, kiedy widzi, że biegam po domu z obłędem w oczach i jest jasne, że jestem spóźniona. W drugą stronę też to działa - kiedy gdzieś wychodzi, albo wiem, że ma sporo do zrobienia przed wyjściem i na pewno nie zadba o swoje jedzenie, też jej robię albo pakuję :twisted:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Śro lis 26, 2014 17:51 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Pobudki o 6 mam prawie codziennie ;) Idzie przywyknąć :ryk:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lis 26, 2014 18:18 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Mi też mama czasami robiła kanapki, to były czasy :mrgreen: Nie no, całe liceum wstawałam o 6 i jakoś żyłam, chociaż ciężko, teraz jednak trudno mi to sobie wyobrazić :roll:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 18:20 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja uwielbiam piątki rano,bo wiem, że w sobotę mogę pospać do 8 :ryk: Choć czasem zdarza się, że i w sobotę wcześnie muszę się zrywać :wink:
Obrazek

aannee99

Post » Śro lis 26, 2014 18:27 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Na swoje usprawiedliwienie:
Otóż w ten sposób chcę mu zrekompensować lata ponad 5 lat rozłąki, które syn przeszedł od 15 do 20,5 roku życia. Juz w gimnazjum z racji wzrostu i pewnego talentu sportowego wylądował w gimnazjum a potem w liceum sportowym w Częstochowie ( 200 km od domu) . Potem zaczął studia na Krakowskiej AWF ( jeszcze dalej od domu), potem kontuzja przesądziła o zakończeniu ledwo rozpoczętej kariery sportowej. Przez te lata ( trudne dla młodego chłopaka) musiał radzić sobie sam. :(
Wtedy to ja leniowałam kulinarnie, bo nie mam więcej dzieci.
Jak ja nienawidzę gotować! :evil:
Wiem,że nie mogę tak bez końca, bo go tak rozbestwię,że żadna go nie będzie chciała. :roll:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro lis 26, 2014 18:28 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

aannee99 pisze:Pobudki o 6 mam prawie codziennie ;) Idzie przywyknąć :ryk:

Prawda?
Szczególnie latem. A jakie piękne są wchody słońca!

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 18:29 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Oj tak, latem jest to naprawdę bardzo przyjemne,gorzej teraz.... gdy na dworze ciemno ;) Moja córka zerka w okno i mówi wtedy : "Mamusiu, ja do szkoły nie idę,jest przecież ciemno..." ;)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lis 26, 2014 18:33 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

aannee99 pisze:Oj tak, latem jest to naprawdę bardzo przyjemne,gorzej teraz.... gdy na dworze ciemno ;) Moja córka zerka w okno i mówi wtedy : "Mamusiu, ja do szkoły nie idę,jest przecież ciemno..." ;)

Córeczka mądrze prawi :wink: Bo kto to widział, żeby po ciemku do szkoły!

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 18:34 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Zawsze Jej wtedy tłumaczę, że zanim się umyje, ubierze i zje śniadanko, to na dworze będzie już jaśniej ;) <3
Obrazek

aannee99

Post » Śro lis 26, 2014 18:35 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Wschody słońca lubię tylko nad morzem na plaży po całonocnym melanżu :mrgreen: Rysiowaasia doskonale Cię rozumiem, pewnie robiłabym tak samo. Ja w sumie lubię gotować, ale to zmieniło mi się dopiero gdy zamieszkałam z panem mężem, bo do tej pory byłam w kuchni kompletną mameją, która potrafiła przesolić pyry i spalić czajnik. Tym czasem odkryłam w sobie talent kulinarny i sama jestem w szoku co potrafię :smokin:

A wstawanie zimą to dramat, wychodzę z pracy ciemno, wstawstaję rano, ciemno. Kto to wymyślił ja się pytam 8O

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 18:44 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Wschody słońca lubię tylko nad morzem na plaży po całonocnym melanżu :mrgreen:

Uwielbiam nasze morze!
Mam takie magiczne miejsce, gdzie nie trzeba mieć stroju ( używam zwykłej bielizny albo...bez :wink: ), bo w zasiegu wzroku nie ma zupełnie nikogo. Plaża przy tym czysta, morze wręcz błękitne. Jedynie w ciepłe weekendy jest może z kilkadziesiąt osób.
Tajemnica tej plaży tkwi w tym,że trzeba do niej dojść ok 4 km. Więc nie ma kolonii, rodzin z małymi dziećmi ( bo weź targaj te wiaderka, lezaczki, kanapki, picie)
Ale na rowerze chwila moment. Bez tego środka transportu nie wyobrażam sobie wakacji.
Uwielbiam to miejsce!

Jeśli chodzi o gotowanie, to Ci zazdroszczę! Mam kompleksy na tym punkcie :( Na szczęście mój TŻ uważa jedzenie za zło konieczne i nigdy nie wymagał ode mnie gotowania. Zresztą : spróbowałby! Powiedziałabym: sam se ugotuj :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro lis 26, 2014 18:47 przez rysiowaasia, łącznie edytowano 1 raz

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 18:46 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:
kotelsonciorny pisze:Wschody słońca lubię tylko nad morzem na plaży po całonocnym melanżu :mrgreen:

Uwielbiam nasze morze!
Mam takie magiczne miejsce, gdzie nie trzeba mieć stroju ( używam zwykłej bielizny albo...bez :wink: ), bo w zasiegu wzroku nie ma zupełnie nikogo. Plaża przy tym czysta, morze wręcz błękitne. Jedynie w ciepłe weekendy jest może z kilkadziesiąt osób.
Tajemnica tej plaży tkwi w tym,że trzeba do niej dojść ok 4 km. Więc nie ma kolonii, rodzin z małymi dziećmi ( bo weź targaj te wiaderka, lezaczki, kanapki, picie)
Ale na rowerze chwila moment. Bez tego środka transportu nie wyobrażam sobie wakacji.
Uwielbiam to miejsce!

A gdzie takie cuda są? Ja kiedyś jeździłam do Sztutowa, niewielka mieścina, do plaży kawałek, wtedy była tam cisza i spokój, ale od paru lat się dzieje podobnie jak w większości małych turystycznych miasteczek, tłumy.

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 18:52 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Właśnie :|
Boję się, że z tym moim rajem też tak wkrótce się stanie. Jedyna nadzieja: to jest Słowiński PN, więc raczej nie zaczną się tam inwestycje typu pensjonaty czy domy wczasowe.
Chociaż ludzie mówią, że jakiś prominent zmierza do tego, aby przesunąć w kierunku morza granice parku narodowego :(
To są okolice Smołdzina, Czołpino na zachód od Łeby

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 18:53 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Też kocham morze. Szkoda, że tak daleko od niego mieszkam :(
Ja za to gotować uwielbiam, cała rodzinka zadowolona :mrgreen: ostatnio wciskam im więcej wegetariańskich propozycji i nikt nie zgłasza sprzeciwu. Może ich przekabacę? :twisted:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

[poprzednia][następna]