basia111 pisze:Nie znamy się osobiście, ja tylko podczytuję wątek. To co Ty robisz, żeby utrzymać siebie i zwierzęta, nie ma się nic do tego, co robi czy nie robi Kici. Nie wiem w ogóle, dlaczego komuś przyszło do głowy was porównywać. Powiem tylko, że czasem na samą myśl o tym ile Ty bierzesz na siebie, dostaję zadyszki. Nie wiem skąd bierzesz siłę, żeby to wszystko ogarnąć.
Jak mówi przysłowie: pieski szczekają a karawana idzie dalej. I tego się trzymaj Dorciu.
basiu111 ,dziękuję .
Limlim Tobie również .
basia111, to nawet nie o porównanie chodzi ,bo cóż ona baba i ja baba ,takie same ,a jednak inne .
Z racji wieku Ona ma lepiej ,łatwiej z pracą ,lżej zdrowotnie itp. z racji zamieszkania wiadomo Warszawa.
Ja tej pracy nie mam takiej o jakiej bym pomarzyła (tyle mi wolno) sprzątam biuro ,sprzątam mieszkania u ludzi ,myje okna ,naumiałam się kosić trawę ,piele ogródki np. podjazd robiłam na tyłku bo mi inaczej kręgosłup łobuz nie pozwolił .
Opiekuje się zwierzętami ( i to jest to

)
hitem było zwalanie tony śniegu z szopy ,na wysokiej drabinie ,a ramie łopaty miało 3 metry ,to była sztuka.
Ale jaki smak ma tak zarobiony pieniądz ,poezja ,bo ja go zarobiłam sama ,tymi ręcamy
a że wszystko bolało ,że odchorowałam ,to już pikuś ,nie pierwszy to i nie ostatni raz.
I zawsze powtarzam ,dam radę ,dam ,bo kto jak nie ja ? byle tylko praca była ,byle siły starczyło
Jestem silna ,sama to widzę ,kiedyś uciekła bym gdzie pieprz rośnie ,teraz nie.
Zjadłam nawet obiadek ,mleko z płatkami kukurydzianymi ,no tak miałam ochotę ,i czekam na Ewę która pojechała do hurtowni po żarełko dla moich tymczasów ,dla bezdomniaczków którymi chwilowo się zajmuję .
W wolnej chwili wysyłam modły niech Agnieszka już wróci bo ją zamorduję

albo tymi spracowanymi ręcamy sama zrobię jej łaporoskopię
zgodę na zabieg już podpisała ,więc jestem przy nadziei
Ona mnie też zabije ,bo u niej nie jada się mięsa ,nic co ma oczy ...a ja jej i nasze pieszczoszki dokarmiam piersią z kuraka ,a jak kotuchy to lubią

Agneska ,dziękuję.