Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 23, 2014 10:51 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:
vanesia1 pisze:Ale odnośnie zaręczyn i planowanych ślubów musze Wam powiedzieć, że byłam kiedyś zaręczona i nawet o tym nie wiedziałam :ryk:

Ciekawe, ciekawe :mrgreen: Co? Rodzinka zadziałała za plecami?

Nieeee... :mrgreen: Rzecz to była bardziej skomplikowana :mrgreen:
Otóż, byłam w związku w którym facet miał ogromne parcie na ślub. Ale to ogromne. Temat ślubu pojawił się juz w zasadzie po tygodniu bycia razem. Całą przyszłość zaplanowana bardzo dokładnie, z nadrobniejszymi szczegółami, począwszy od tego, kiedy zajdę w ciążę, do tego kto kogo będzie odwoził do pracy :ryk:
No i ja konsekwentnie się tym planom opierałam, cierpliwie powtarzałam, że to za wcześnie i koniec rozmowy. Aż dnia któregoś, w moje urodziny dostałam prezent: pierścionek. Popatrzyłam podejrzliwie na delikwenta, ale on zaczął mnie zapewniać że to nie to co myślę, że to tylko biżuteria bo nie mam pierścionka, a i tak miałam sobie jakiś kupić (to akurat była prawda). Zaklinał się, że to zwykły prezent, więc myślę OK - podziękowałam i przyjęłam. Jakież było moje zdziwienie, gdy następnego dnia na swojej poczcie odkryłam następującą wiadomość: "Parafia XYZ potwierdza Pani udział w kursie przedmałżeńskim z Panem XYZ. Kurs odbędzie się w dniu tym i tym, w godzinach 18:00-20:-00."

Kurtyna :ryk:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Nie lis 23, 2014 11:04 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Vanesia1, historia jak z filmu :ryk:
Zycie czasem pisze naprawdę ciekawe scenariusze :wink:
MamaMeli, czasem rzeczywiście lepiej być samą. Bez szarpania, kompromisów, docierania...Myslę, że wiele kobiet marzy o takim życiu, tylko, niestety, je na to nie stać. Przypuszczam,ze większość kobiet właśnie dlatego tkwi w swoich chorych, nieszczęśliwych związkach
Ale z tą stara panną to już przesadziłaś :strach:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Nie lis 23, 2014 11:08 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Aaaaananiaaaaa hahahahahhaha :ryk: :ryk: :ryk:

Rysiowaasia, nie wyobrażam sobie być zależną od kogoś, a już na pewno nie od faceta. Utrzymujący mnie facet? A pffff. Z kolei jak dziewczyna dajmy na to studiuje dziennie trudny kierunek ergo nie pracuje a jej świetnie zarabiający facet (poważny związek i fajny) każe jej płacić za benzynę przy wspólnych wycieczkach (autentyczna sytuacja) to mi się nóż w kieszeni otwiera. Mimo że ogólnie fajnie im razem ale z tą benzyną to mnie wpienił niesamowicie. To nie chodzi o to 30 złotych tylko o podejście.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie lis 23, 2014 11:19 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:Rysiowaasia, nie wyobrażam sobie być zależną od kogoś, a już na pewno nie od faceta. Utrzymujący mnie facet? A pffff. Z kolei jak dziewczyna dajmy na to studiuje dziennie trudny kierunek ergo nie pracuje a jej świetnie zarabiający facet (poważny związek i fajny) każe jej płacić za benzynę przy wspólnych wycieczkach (autentyczna sytuacja) to mi się nóż w kieszeni otwiera. Mimo że ogólnie fajnie im razem ale z tą benzyną to mnie wpienił niesamowicie. To nie chodzi o to 30 złotych tylko o podejście.

No właśnie, wydaje się, że tylko ogólnie im fajnie. Dziwny facet :| Jakieś skąpiradło.

rysiowaasia

Post » Nie lis 23, 2014 11:23 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

OOO tak, facet skąpiec jest w czołówce najbardziej beznadziejnych egzemplarzy męskich.. :roll:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Nie lis 23, 2014 11:24 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Nie no właśnie ogólnie naprawdę fajna para, dobrze im ze sobą. Ale ten pomysł z benzyną mnie rozprzestrzenił. Myślę że to raczej wynika z braku pomyślunku niż ze skąpstwa, bo ogólnie rzecz biorąc nie ma takich akcji, w knajpach zawsze płaci itp. To fantastyczne rozwiązanie swoją drogą przyszło mu do głowy jak inteligentnie kupił SUWa który pali trzy razy tyle co jego stare volvo :ryk:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie lis 23, 2014 11:42 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Wiecie co? Nie lubię ani skąpych facetów ani niemyślących. Większość moich koleżanek twierdzi, że facet to takie cielę, wszystko trzeba mu tłumaczyć, wyjaśniać, mówić trzeba wprost, bo facet się nie domyśli i tak dalej. To mam dziwnego faceta.

Przez te kilka lat doświadczeń w kategorii stosunków międzyludzkich jedno wiem, potrafię poznać komu można ufać. A mało komu można. Nie przywiązuję się do ludzi, którzy mi śmierdzą brakiem szczerości. W związkach przeszłam przez wszystko, zdrady, alkoholizm, narkotyki, przemoc, perwersje. Nic mnie już nie jest w stanie zaszokować. A "przyjaciółki"? Jedna zaopiekowała się moim facetem kiedy wyjechałam, druga zostawiła samą kiedy umierała moja Babcia. Dziękuję za takie przyjaźnie. "Od przyjaciół mnie Boże strzeż, z wrogami sobie poradzę".

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Nie lis 23, 2014 11:46 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

To prawda niestety :( teraz "przyjaciele" są często tam, gdzie wiaterek zawieje. Obrabianie doopci do jeden osoby, potem do mnie na te sama osobę..i świetne samopoczucie, zero czegokolwiek do zarzucenia sobie. A jeszcze przy tym ocenia i poucza, jak należy się zachowywać. No tak, ufać można mało komu.

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Nie lis 23, 2014 11:50 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Dlatego właśnie uważam, że lepiej mieć po prostu znajomych i z nikim się za bardzo nie spoufalać.

rysiowaasia

Post » Nie lis 23, 2014 11:57 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Tylko czasem brak osoby, której można się wyżalić, pochwalić.. ogólnie: powiedzieć wszystko :(

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Nie lis 23, 2014 12:07 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

vanesia1 pisze:Tylko czasem brak osoby, której można się wyżalić, pochwalić.. ogólnie: powiedzieć wszystko :(

Powiedzieć wszystko możesz Tosi i masz pewność że cie nie zdradzi, nie będzie oceniać ani krytykować a przytulić też się można. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lis 23, 2014 12:11 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ewa L. pisze:
vanesia1 pisze:Tylko czasem brak osoby, której można się wyżalić, pochwalić.. ogólnie: powiedzieć wszystko :(

Powiedzieć wszystko możesz Tosi i masz pewność że cie nie zdradzi, nie będzie oceniać ani krytykować a przytulić też się można. :mrgreen:

Też o tym pomyślałam :ok:

rysiowaasia

Post » Nie lis 23, 2014 12:17 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Do Antoninki to raczej nie bardzo :ryk: jest to dzik dziki, choć kochany <3 :mrgreen:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Nie lis 23, 2014 12:21 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

vanesia1 pisze:Do Antoninki to raczej nie bardzo :ryk: jest to dzik dziki, choć kochany <3 :mrgreen:

Na fejsowej fotce nie widać tej dzikości Tosinej. :mrgreen:i obie słodko wyglądacie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lis 23, 2014 12:24 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

A bo właśnie w tym cała sztuka - jak zajść kota, szybko zrobić zdjęcie, i obyć się bez ofiar :twisted:
Kakusia jest kochana, tak czy inaczej. A że jest dziczkiem, no cóż, nikt nie jest idealny. I tak zrobiła bardzo duży postęp przez te 2 lata bycia razem :) <3

Obrazek Obrazek

vanesia1

[poprzednia][następna]