Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 22, 2014 18:31 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Prawie super bo chciałam go zwiesić na takiej rurze za oknem a przecież jak tak przywieszę to jedna część będzie przy ścianie. Muszę coś pokombinować z nim.

Dziewczyny pozdrawiają :)
Obrazek

Kituś:
Obrazek

I Maryś czyta ze mną nasze kocikowe forum - pyta co tam o niej piszecie :ryk:
Obrazek

:1luvu:

:201461 :1luvu:

a co chciałaby przeczytać na swój temat? :lol:
kicikicimiauhau

Post » Sob lis 22, 2014 19:18 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Heloł :) Nakręciłam filmik dziś:)

https://www.youtube.com/watch?v=GrmfNkjJ57A
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lis 22, 2014 19:30 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Haha a Kitusia jaka zdziwiona :) Nie chciała się przyłączyć do zabawy?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob lis 22, 2014 19:38 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Nie :) Kitusia jest taka indywidualistka, że ona ciężko się rozkręca, ale jak już się rozkręci to nie ma hamulców :D A Marysia wciąż chce się bawić, ale nie za długo - najlepiej krótko i często :)

klaudiafj

Post » Sob lis 22, 2014 19:41 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Dwie indywidualistki :) Moje koty w ogóle się nie lubią bawić, tzn. na pewno nie wtedy kiedy człowieki chcą je zająć wędką czy myszką. Bawią się, owszem, ale tylko wtedy kiedy one chcą i oczywiście nie zabawkami, a np. zakrętkami, foliami, wstążkami :roll:

Milena_MK

Post » Sob lis 22, 2014 19:47 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

A MArysia to jest kot-inżynier! Lubi wszelkie nowinki technologiczne, lubi się zastanawiać jak coś działa i lubi ze mną robić różne rzeczy :) I wyczaiła pewnego dnia że w drzwiach od łazienki są takie na dole kółka wentylacyjne i stwierdziła, że to się będzie fajnie kulać po podłodzę więc szarpała, szarpała aż wyszarpała ;p Wcześniej wyszarpała takie kapturek plastikowy, który ochraniał śrubę z toalety, a jeszcze wcześniej korek metalowy z wanny, który przez takie pokrętło wciąż się dźwigał i opadał. Nad tym to myślała chyba 2 miesiące parę razy w środku nocy na siłe wyrywając ten korek ;p

Kitula to bardziej taka księżniczka, ona nie rozumie co to głód, strach, zimno i bezdomność :) Dlatego też jak taka królowa czasem przygląda się pląsom Marysi. I też Marysia lubi się do mnie przytulić i tak siedzieć, Maciek też - a Kituś, bo zawsze to miała, to nie wysiedzi dłuższej chwili.

:)

klaudiafj

Post » Sob lis 22, 2014 19:56 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:szarpała, szarpała aż wyszarpała ;p Wcześniej wyszarpała takie kapturek plastikowy, który ochraniał śrubę z toalety, a jeszcze wcześniej korek metalowy z wanny, który przez takie pokrętło wciąż się dźwigał i opadał. Nad tym to myślała chyba 2 miesiące parę razy w środku nocy na siłe wyrywając ten korek ;p

Niezła jest !

Milena_MK

Post » Sob lis 22, 2014 21:44 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Klaudia!
Co sądzisz o poście Alix76 i zamknięciu wątku Kicikicimiauchau. Dla mnie to jest niesprawiedliwe i okrutne. To pseudo przyjaciele zwierząt. Przytoczyła Nam masę przepisów i co z tego wynika, NIC!!!!. Gdzie jest pomoc gminy, organizacji i fundacji opieki nad zwierzętami w Rybniku? Dlaczego nikt jej nie wesprze, z problemem bezdomnych kotów została sama, szykanowana przez mieszkańców. My jej pomagaliśmy z własnej nieprzymuszonej woli, bo JĄ podziwiamy i cenimy jako człowieka. Mam pytanie dla kogo wiec zostało stworzone forum MIAU, miałam wrażenie że dla przyjaciół zwierząt !!!! :strach:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lis 22, 2014 22:02 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ranyyyy :strach: a co się stało??? już biegnę do kicikici! 8O

klaudiafj

Post » Sob lis 22, 2014 22:08 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Musimy się wszyscy zebrać i bronić jej przed tą podłością i bezdusznością :pig: (Y)

Gosiagosia

Post » Sob lis 22, 2014 22:23 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Napisałam do moderatorki. To szok! Szkoda że nie było jakichś ostrzeżeń bezpośrednio na forum - moglibyśmy się ustosunkować i działać tak aby nie łamać regulaminu. Nie miałam pojęcia że coś jest nie tak. Pytałam czy jest szansa aby przywrócić kicikici - żeby mi wlepili punkty karne - przecież jak ona sobie poradzi teraz? Nie dość że jej trudno to teraz została odcięta od pomocy. Pomagając jej pomagałyśmy kotom. Obawiam się że przyczyniłam się do tego i miarka się przebrała. Po co wychodziłam przed szereg :placz:

Jak nic na nic się nie zda to pozostają maile - albo fb!

klaudiafj

Post » Sob lis 22, 2014 22:28 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ale kto z nas wiedział, że robimy coś złe. Tylko pomagałyśmy kotom. Przecież stale ogłaszają się cywilne osoby z prośbą o pomoc i ta pomoc jest im udzielana. Masz rację zostaje nam fb i poczta. Pozdrawiam i czekam na wiadomości

Gosiagosia

Post » Sob lis 22, 2014 22:44 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Przepraszam - ale tam było już jakiś czas temu ostrzeżenie. I kici... nie jest ani jedyną karmicielką ani jedyną osobą zajmującą się kotami w Rybniku. Są afiain, Sabina, sabianka, bluerat (w "cywilu" wet). Ale one nie piszą rozdzierających postów i nie biorą fyfnastego kota, którego nie będą leczyć, bo nie będzie za co. Kici jest zbieraczką - jeśli chcecie, mogę Wam pokazać jak kończą koty trafiające do zbieraczek. Tego nie widać na forach, bo net wszystko zniesie, ale co jakiś czas ktoś skontroluje powierzone takiemu psiemu czy kociemu "aniołowi" i wtedy się okazuje że nie wszystko było takie cudowne jak w opisach na forach a zwierzęta ucierpiały na tym najbardziej - łącznie ze śmiercią w boleściach. Zrobicie co zechcecie - Wasze pieniądze, Wasza decyzja, ale i Wasza odpowiedzialność. Za utrzymanie kici i wszystkich jej podopiecznych. I za zaopiekowanie się wszystkimi jej rezydentami i "tymczasami" jakie nazbiera jeśli np. zachoruje i zostanie zabrana do szpitala na długotrwałe leczenie lub będzie musiała iść do DPSu . Bo tego będzie oczekiwać ona - że Wy się zajmiecie jej podopiecznymi - bo swoim postępowaniem wspieracie ją w wierze, że nic nie musi robić, nic nie musi zmieniać - bo Wy zawsze jej pomożecie. I tak naprawdę robicie jej tym krzywdę, mimo że działacie ze szlachetnych pobudek.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 22, 2014 22:54 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Dziwi mnie twoja odpowiedź, jak jest tyle pomagających w Rybniku to dlaczego nie wesprą Kici tylko jej szkodzą. Co złego zrobiła? I masz rację to nasza sprawa i będziemy ją nadal wspierać. :strach: :ok:

Gosiagosia

[poprzednia][następna]