Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 21, 2014 11:21 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Witamy się ! :D
W wolnej chwili postaram sie doczytać choć tych wolnych chwil mam coraz mniej :oops:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lis 21, 2014 12:55 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Ja też uwielbiam jak mnie koty budzą o ile robią to kulturalnie a nie upierdliwym drapaniem w kuwecie :ryk:

Dziś byłam w Carrefurze i było stoisko z karmnikami :D Duże takie superowe karmniki były po 29 zł, ale były też takie mniejsze za chyba 9 zł i ja taki kupiłam:

Obrazek

Szpikulec służy do nabicia kulki żeby nie spadła i mogą sobie obgryzać sikorki z dwóch stron kulkę. Niestety nie mam możliwości zawieszenia większego karmnika, bo pode mną są dwa mieszkania i chodnik i jakby tak się zerwał to byłby kłopot. Ale w przyszłym roku coś pomyślę więcej. Teraz tylko kupić kulki z ziarnem :)

Wiecie może kiedy zaczyna się okres dokarmiania ptaków?
A jeszcze tak pomyślałam, że ten mój ala karmnik jest łatwy do rozbudowania. Mogę lekkie plastikowe tacki przykleić z góry i z dołu tak żeby nie spadało ziarno na chodnik i żeby deszcz na nie nie padał :)

Dziś już padam na twarz. Jutro z rana do porannej kawki przeczytam Wasze wąteczki :))

na okno to faktycznie taki dobry bo mały
ja mam ustawiony w ogródku, w takiej odległosci ,że koty mogą obserwować ptaki, a im koty nie przeszkadzają

ja sypię jedzenie dopiero jak jest mróz lub śnieg i ciężko coś ptakom znaleźć
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 21, 2014 12:58 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Super ten karmniczek, ja już mam całą pakę ziaren dla ptaszków, a dzisiaj M.z pracy przywiezie karmnik :) i spróbujemy go zamontować na barierce
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lis 21, 2014 14:20 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Prawie super bo chciałam go zwiesić na takiej rurze za oknem a przecież jak tak przywieszę to jedna część będzie przy ścianie. Muszę coś pokombinować z nim.

Dziewczyny pozdrawiają :)
Obrazek

Kituś:
Obrazek

I Maryś czyta ze mną nasze kocikowe forum - pyta co tam o niej piszecie :ryk:
Obrazek

:1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lis 21, 2014 14:24 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Pieknoty <3 :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lis 21, 2014 16:20 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Prawie super bo chciałam go zwiesić na takiej rurze za oknem a przecież jak tak przywieszę to jedna część będzie przy ścianie. Muszę coś pokombinować z nim.

Dziewczyny pozdrawiają :)
Obrazek

Kituś:
Obrazek

I Maryś czyta ze mną nasze kocikowe forum - pyta co tam o niej piszecie :ryk:
Obrazek

:1luvu:

a co chciałaby przeczytać na swój temat? :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 21, 2014 16:30 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Śliczny karmnik :ok:

Dziewczyny jak zawsze pięknie pozują :1luvu:
oo widzę swój podpisik na monitorze lapka :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt lis 21, 2014 22:11 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ja swój chyba też widzę :1luvu:

Piękne masz te dziewczyny. I w ogóle bardzo fajne te kartony - właśnie takich szukam, z delikatnym motywem.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob lis 22, 2014 12:00 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

hehe :)

A pudełka są z Ikei 2szt za 16 zł :)

edit: oczywiście nie są one dla kotów :twisted:

klaudiafj

Post » Sob lis 22, 2014 12:02 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ha, ale dziewczynki korzystają, bo pudła są ok, choć u nas się nie sprawdzają, koty nie lubią :)
Obrazek

aannee99

Post » Sob lis 22, 2014 12:07 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Aha pytanie padło co Marysia chciałaby o sobie przeczytać - mówi że same wspaniałości :ryk:

klaudiafj

Post » Sob lis 22, 2014 12:10 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Kituś:
Obrazek
i znów nasuwa się pytanie - co moja Polka robi w twoim kartonie ????? 8O 8O 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 22, 2014 12:17 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Hahahaaa :D :ok:

Marysia właśnie sama postanowiła zabawić się wędką i się w nią zaplątała i chciała od niej uciec - i biegła i biegła ile sił w nóżkach a wędka ją goniła buhuhuuu :twisted:

klaudiafj

Post » Sob lis 22, 2014 12:19 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Hahahaaa :D :ok:

Marysia właśnie sama postanowiła zabawić się wędką i się w nią zaplątała i chciała od niej uciec - i biegła i biegła ile sił w nóżkach a wędka ją goniła buhuhuuu :twisted:

A to podła wędka :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 22, 2014 12:43 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

A u nas wszystkie wędki poogryzane. Pusieńka bawi się ale najlepiej jej wychodzi obgryzanie gumek w wędce. ja stale skracam lub kupuję nowe gumki i tak wkoło :ryk:
Koty są niesamowite, najbardziej lubię obserwować pozy w jakich śpią łapkami do góry. :D

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]