Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 21, 2014 20:34 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rozumiem że jesteś przełożoną? na moje:

wersja 1. lajtowa, kartka w szufladzie z informacją że niewskazane przywłaszczanie sobie bo wiesz kim jest i konsekwencje będą. z resztą pracowników dyskretnie ustalić, że nie pożyczamy i żeby zaczęli ścigać. "Pierwszy" niedługo. Pracuje więc głodem nie przymiera. W międzyczasie zorganizuj w jakimś fikcyjnym celu kserowanie dowodów osobistych, żeby wszyscy musieli przynieść, może się zagapi i przyniesie.

wersja 2. co do pożyczania, od Ciebie nie pożyczył, więc nie musisz komentować, ale jeśli masz pewność że fajki i leki to on - na dywanik. Jeśli po jednej rozmowie chociaż raz się powtórzy, dziękujemy. serio.

Mnie by się nie chciało wersji 1. Jestem za stawianiem sprawy wprost bo dzisiaj to są fajki a jutro dane firmy. Boli głowa, skończyły się fajki, zapytaj i może dostaniesz bo następne przywłaszczenie będzie miało konsekwencje dyscyplinarne.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt lis 21, 2014 20:39 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja tu właśnie widzę drugą opcję. Tak, jestem pewna że to ta osoba papierosy i leki mi podbiera, to były moje podejrzenia ale dzisiaj się potwierdziły bo ktoś ją po prostu widział. Ja przychodzę do pracy na 10, bo pracuję dla Stanów, a reszta przychodzi wcześniej. Więc dwie godziny siedzą sami, w sensie beze mnie. Nie jestem do końca jej oficjalną przełożoną, u mnie w firmie są dziwnie ustalone tego typu stosunki, ale jeśli chodzi o sam proces to tak, ja jestem na wyższym szczeblu i ona jest poniekąd "pode mną". Póki co zabrałam się za dyskretne informowanie reszty, żeby nie pożyczała pieniędzy, a cenne przedmioty z biurka zabrałam (nazbierało się trochę sprzętu przez te miesiące). Strategia mi się przyda, a póki co w poniedziałek startuje do naszego wspólnego szefa. Boję się sytuacji, kiedy wyjdzie jakaś buba a okaże się, że my wiedzieliśmy ale nie powiedzieliśmy. Korpo takie są :strach:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt lis 21, 2014 20:46 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

znam z autopsji korporacyjne relacje.

Skoro jesteś pewna to zanim ją ściągniesz z szefem na dywanik to w szufladzie biurka możesz zostawić kartkę "XY, uśmiechnij się, jesteś w ukrytej kamerze" - nawet z jej zdjęciem - zgłupieje na dłuższą chwilę i wtedy można ją przyłapać baaaardzo łatwo.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt lis 21, 2014 20:51 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:znam z autopsji korporacyjne relacje.

Skoro jesteś pewna to zanim ją ściągniesz z szefem na dywanik to w szufladzie biurka możesz zostawić kartkę "XY, uśmiechnij się, jesteś w ukrytej kamerze" - nawet z jej zdjęciem - zgłupieje na dłuższą chwilę i wtedy można ją przyłapać baaaardzo łatwo.

To jest świetny pomysł! Wykorzystam, dzięki :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Pt lis 21, 2014 21:00 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

evil Arielka :twisted:

Korporacyjne życie nieograniczonym źródłem inspiracji.... u nas była podobna sytuacja do tej pod spodem i to na serio...

http://www.lifebuzz.com/stolen-sandwich/
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt lis 21, 2014 21:11 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:evil Arielka :twisted:

Korporacyjne życie nieograniczonym źródłem inspiracji.... u nas była podobna sytuacja do tej pod spodem i to na serio...

To jest kwintesencja pracy w takiej wielkiej firmie :mrgreen: a swoją drogą właśnie się dowiedziałam, że od kolejnej osoby pożyczyła ta osóbka 200zł. Swoją drogą, nie jest to naiwność? Pożyczenie takich kwot nowo poznanej osobie?

kotelsonciorny

Post » Pt lis 21, 2014 21:15 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:

To jest kwintesencja pracy w takiej wielkiej firmie :mrgreen: a swoją drogą właśnie się dowiedziałam, że od kolejnej osoby pożyczyła ta osóbka 200zł. Swoją drogą, nie jest to naiwność? Pożyczenie takich kwot nowo poznanej osobie?

Nie. To jest kwitnąca głupota. "Nowo poznanej osobie" nie musi być kryterium, ale w przypadku kogoś kto pożycza namiętnie i nie oddaje - to JEST kryterium.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt lis 21, 2014 21:19 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:
kotelsonciorny pisze:

Nie. To jest kwitnąca głupota. "Nowo poznanej osobie" nie musi być kryterium, ale w przypadku kogoś kto pożycza namiętnie i nie oddaje - to JEST kryterium.

No więc też mi się tak wydaje :placz: nie wiadomo na kogo się trafia, wiem to, z jednej strony chce się ponoć a z drugiej.. no właśnie, niektórzy nie widzą drugiej strony. Olaboga.

kotelsonciorny

Post » Pt lis 21, 2014 22:40 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Łooo ale się rozgadałyście, dobrze że w miarę szybko się zreflektowałam i czekały na mnie tylko 3 strony :twisted:
Szybko nadrabiam najważniejsze kwestie:
1. Też mamy laser z zooplusa ze światełkiem w kształcie rybki, ale jakoś nie zauważyłam żeby słabo świecił, Kiara jest w nim zakochana i szuka go dookoła jeszcze dobrych kilka minut po tym jak ja odpadnę z zabawy :lol:
2. Ja na melanż się nie nadaję z racji choroby i antybiotyku, ale dziś z TŻ walnęliśmy grzane piwko waniliowe :1luvu:
3. kotelson :strach: strach cokolwiek zostawić w swoim własnym biurku w pracy :strach: Co do pożyczania to też jestem zdziwiona ufnością Twoich współpracowników, ale ja w ogóle nie lubię pożyczania - w żadną stronę. Oczywiście jeśli komuś z moich najbliższych przyjaciół zdarzy się krytyczna sytuacja to ok, ale sama nie znoszę pożyczać od kogokolwiek i kombinuję jak się da żeby tego uniknąć :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Pt lis 21, 2014 23:40 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Grzane piwo waniliowe?? Chcę takie, musi być zacne! :1luvu: rozgadałyśmy się bo to była taka rozmowa przy piwku ;) chociaż ja właśnie piję czwarte :strach: Jestem mocno rozemocjonowana tym co dzieje się u mnie w robocie, ale cieszę się, że jest weekend, mam czas na nabranie dystansu i chwile przemyśleń :ok:

kotelsonciorny

Post » Pt lis 21, 2014 23:43 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

u nas na wątku też piwko :mrgreen:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Sob lis 22, 2014 0:18 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Grzane piwo waniliowe?? Chcę takie, musi być zacne! :1luvu:

Domowej roboty, podrzucę Ci przepis :piwa:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Sob lis 22, 2014 0:35 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Piątkowe piwo dobrze robi na wszystko. Ja np powoli zapominam o tych wszystkich korpo stresach i oglądam... uwaga... Saga Zmierzch :evil:

Przepisu pragnę, dajże Mandala20 przepis, proszę :1luvu:

kotelsonciorny

Post » Sob lis 22, 2014 0:48 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

W sumie to żaden przepis, po prostu wlewasz piwo do garnka, dodatki wedle uznania, na kuchenkę i podgrzewasz, tylko trzeba uważać żeby się nie zagotowało :mrgreen: Ja biorę jasne piwo i cukier waniliowy - na 0,5 l piwa ok. 10g cukru. Niektórzy dodają też miód, cynamon, imbir, sok malinowy... :love:

kotelsonciorny pisze:Ja np powoli zapominam o tych wszystkich korpo stresach i oglądam... uwaga... Saga Zmierzch :evil:

Nie za dużo tego piwa? :201443
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Sob lis 22, 2014 1:34 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Nie nie, my sobie robimy takie maratony filmowe.. Piła, Oszukać przeznaczenie, Hostel.. no teraz padło na Twilight ;) przepis wykorzystam już jutro :mrgreen:

kotelsonciorny

[poprzednia][następna]