Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 19, 2014 16:11 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Tooomciuu!!!!
Zostań z nami... 6 stron to stanowczo za krótko przy takiej popularności wątka…..
Kubuś skradł nasze serca! Jutro wielki dzień i będziemy pytać albo tylko ukradkiem czytać jak się czuje!
Cały czas pięknie o Nim piszesz! Potem chcemy oglądać jak się bawi i dorasta!
Mnie dodatkowo – gdy patrzę na Niego na powiększonej miniaturce – przypomina moje poprzednie kocurki!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lis 19, 2014 16:31 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Nic nie zignorowałem, decyzja zapadła wcześniej, potrzebowałem tylko bodźca. :)

NITKA nie czuj się winna, chociaż w zakresie zalecenia/nakaz tu możesz się czuć winna. :D
Obecnie każda osoba podłączona do internetu uzyskuje transfer z rzędu 16Mb/s po upływie 8 sec ładuje się strona z sześcioma obrazkami po 3MB każdy.
Spora część użytkowników, jak ja uzyskuje transfery do 100Mb/s.
Dobry informatyk przesyła treść do odbiorcy sformatowaną, w zależności od rozdzielczości ekranu i rodzaju urządzenia klienckiego (smartfon, tablet, PC).
Przypuszczam, że całe forum jest napisane w PHP, w jednym formacie dla wszystkich urządzeń, bo tak wyświetla mi się na smartfonie.
Mimo, iż czasami jestem w trasie forum przeglądam bez problemu wraz ze zdjęciami.
Dla tego tam napisane jest "zalecenia" a nie "nakaz".
Ale to nie ma wpływu na moje odejście, jest tylko bodźcem. :)
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Od: Czw sie 28, 2014 4:41

Post » Śro lis 19, 2014 16:35 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

kussad to miłe słowa z twojej strony. :)
Ale znasz moje podejście, jak nie ten to inny. :D
Zawsze znajdzie się jakiś przeuroczy zwierz. :)
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Post » Czw lis 20, 2014 9:54 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

tomciopaluch pisze:(...)
Ważne jest móc pochwalić się dużym zdjęciem swojego pupila, a nie jakimiś miniaturkami.
(...)
No i trzy, już mi się znudziło. :D

tomciopaluch pisze:(...)

NITKA nie czuj się winna, chociaż w zakresie zalecenia/nakaz tu możesz się czuć winna. :D
Obecnie każda osoba podłączona do internetu uzyskuje transfer z rzędu 16Mb/s po upływie 8 sec ładuje się strona z sześcioma obrazkami po 3MB każdy.
Spora część użytkowników, jak ja uzyskuje transfery do 100Mb/s.
Dobry informatyk przesyła treść do odbiorcy sformatowaną, w zależności od rozdzielczości ekranu i rodzaju urządzenia klienckiego (smartfon, tablet, PC).
Przypuszczam, że całe forum jest napisane w PHP, w jednym formacie dla wszystkich urządzeń, bo tak wyświetla mi się na smartfonie.
Mimo, iż czasami jestem w trasie forum przeglądam bez problemu wraz ze zdjęciami.
Dla tego tam napisane jest "zalecenia" a nie "nakaz".
Ale to nie ma wpływu na moje odejście, jest tylko bodźcem. :)

Tomciupaluchu
Zgłoś w imieniu swoim i innych użytkowników, którzy chcą się pochwalić zdjęciem swojego pupila, a miniaturka czy zdjęcie 640x640 nie daje im takiej możliwości, wniosek o zmianę regulaminu.
Zmiana jest realna - w czasie mojej bytności na forum dopuszczalne rozmiary zmieniano trzykrotnie.
Tylko admin musi się dowiedzieć, że takie są oczekiwania użytkowników.
Serwera miau to nie obciąży, ewentualnie upload miau.

Ten transfer to bardziej deklarowany jest i jak korzystasz w trasie może być trudny do uzyskania - ja przemieszczam się czasami w trudnym terenie (małe pokrycie i na poprawę się nie zanosi)

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw lis 20, 2014 11:50 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Witam chłopaków w dniu "W" a może "K" :wink: , trzymam za was kciuki z całych sił .
Tomciu - żebyś niepotrzebnie się nie stresował z powodu kastracji Kubusia, a za Kubusia to za całokształt.

A teraz co do zdjęć , uważam że NITKA-KARINKA niepotrzebnie ingerowała w to konkretne zdjęcie Kubusia , wcale nie było takie
olbrzymie jak sugeruje.
Na forum jest wiele zdjęć jeszcze większych i jakoś nikomu to nie przeszkadza . Tomcio jest na forum od niedawna , wystarczyło delikatnie tylko zasugerować ewentualną zmianę a nie od razu po łapkach.

Mam nadzieję że mimo wszystko chłopaki zostaną na forum i wątek się nie skończy na 100 stronie :pisanie: .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Pies przyjdzie na zawołanie, kot odbierze wiadomość i skontaktuje się z tobą w wolnej chwili." Mary Bly

agunia.s.

Od: Wto lis 28, 2006 13:21

Post » Czw lis 20, 2014 11:57 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Już za chwileczkę, już za momencik...

Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło i żeby Kubuś szybciutko i bezproblemowo doszedł do siebie.

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Czw lis 20, 2014 12:03 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Mam nadzieję, że Tomcio nie zaspał i wszystko odbywa się zgodnie z planem. :ok:
Mierzenie temperatury...
Premedykacja...
I... Tomcio zostaje wyproszony z gabinetu.
A my czekamy na wieści.

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw lis 20, 2014 15:11 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Obrazek Obrazek
I po PTOKACH :D

tomciopaluch

Post » Czw lis 20, 2014 15:15 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Uff :D
Nie ukrywam,ze denerwowałam się trochę
tomciopaluch pisze:I po PTOKACH :D

Raczej po...JAJKACH :lol:
Kubuś już ładnie wybudzony :) Chyba, że fotki jeszcze sprzed zabiegu.

rysiowaasia

Post » Czw lis 20, 2014 15:17 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Już po, na peronie. :)

tomciopaluch

Post » Czw lis 20, 2014 15:23 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

No to teraz idźcie spać!
Należy się Wam :ok:

rysiowaasia

Post » Czw lis 20, 2014 15:26 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

NITKA/KARINKA pisze:Zgłoś w imieniu swoim i innych użytkowników

Tak pewnie tak, tylko mnie to nie bardzo interesuje.
Daj spokój Nitka, decyzję o krótkotrwałości wątku podjąłem już w okolicach 30-40 stron.

tomciopaluch

Post » Czw lis 20, 2014 15:27 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

rysiowaasia pisze:No to teraz idźcie spać!
Należy się Wam :ok:

Najpierw kawa bo łeb boli, nie miałem kiedy i gdzie się napić.

tomciopaluch

Post » Czw lis 20, 2014 15:36 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

tomciopaluch pisze: decyzję o krótkotrwałości wątku podjąłem już w okolicach 30-40 stron.
Szkoda. Przyjemnie było przyglądać się z daleka, jak Wam się kocio-ludzka przyjaźń rozwija. Ale skoro tak... Zdrówka dla Kubusia :201461 powodzenia dla Ciebie. Końcówkę poczytam sobie już tak jak większość stron - milcząco :)

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Czw lis 20, 2014 15:42 Re: Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

Dzięki zupełnie nie pasuje do Ciebie Tundra, raczej Puszcza - ciepła, przyjemna i wilgona. :D

tomciopaluch

[poprzednia][następna]