Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Rilla07 pisze:Dzień dobry![]()
![]()
![]()
Schrony zawsze zaniżają wiek zwierzaków, bo wiadomo, że im młodszy psiak czy kociak to ma większe szanse.
Wiele lat temu wzięliśmy ze schroniska sunię owczarkowatą, powiedzieli nam, że ma niepełny rok a potem dwóch wetów stwierdziło, że ma co najmniej 3 lata już
klaudiafj pisze:Rilla07 pisze:Dzień dobry![]()
![]()
![]()
Schrony zawsze zaniżają wiek zwierzaków, bo wiadomo, że im młodszy psiak czy kociak to ma większe szanse.
Wiele lat temu wzięliśmy ze schroniska sunię owczarkowatą, powiedzieli nam, że ma niepełny rok a potem dwóch wetów stwierdziło, że ma co najmniej 3 lata już
A to ciekawe... ale jednak coś w tym jest, bo jak nieraz przeglądałam strony schronów to zawsze tam były koty średnio 3-4 letnie max - a staruszki? Jeden się trafił a tak to młodsze.
A swoją drogą byłam ostatnio w bytomskich schronisku i mi powiedzieli, że mają wirus, który zabija koty. I w okolicznych miastach też i nie przyjmują kotów - to ja się zastanawiam -nie leczą ich? Strach zabrać teraz takiego schroniskowca do domu, mało tego można samemu też przynieść tą chorobę do mieszkania...chyba, prawda?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Nul i 427 gości