Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 01, 2014 16:37 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Jakoś żyjemy, mimo wszystko.

A tak sobie teraz wyglądamy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tygrysia i Tygrysek.
Bardzo podoba mi się wyraz pyszczka Tysi, zawsze ma taką jakby srogą minę. A Czarek - niewinny aniołek.

Dla mnie dziś smutno-melancholijny dzień. Zamiast na groby pojechaliśmy na działkę zostawić zapas karmy na tydzień dla działkunków. Szkoda, że zima nie może mieć temperatury +9 przez cały czas.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Sob lis 01, 2014 20:01 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Joako pisze:Bardzo podoba mi się wyraz pyszczka Tysi, zawsze ma taką jakby srogą minę. A Czarek - niewinny aniołek.

Dla mnie dziś smutno-melancholijny dzień. Zamiast na groby pojechaliśmy na działkę zostawić zapas karmy na tydzień dla działkunków. Szkoda, że zima nie może mieć temperatury +9 przez cały czas.

Tysia ma taką minę, bo to awanturnica, którą wszystko wkurza - taki ma charakterek.

Chciałabym, żeby w tym roku zima znowu była łagodna.
Żeby zwierzęta dzikie i bezdomne mogły jakoś przetrwać.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob lis 01, 2014 21:36 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Chciałabym, żeby w tym roku zima znowu była łagodna.
Żeby zwierzęta dzikie i bezdomne mogły jakoś przetrwać.

A kto by nie chciał.

U mnie właśnie przez mroźne zimy zabrałam do domu moje bezdomniaczki bo ludzie im okienka zamykali i Kasia z Agatką marzły pod nimi na gołym betonie, no serce się krajało normalnie. A malutkie Tola i Boluś przy -20 stopniach je łapałam, wieczne tymczasy bo chore. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lis 11, 2014 16:07 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Co u Was słychać?

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto lis 11, 2014 18:33 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Mamy ciepłą jesień i można siedzieć sobie w ogródku bez konsekwencji zdrowotnych:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niektórym (Tyśce znaczy się) nawet się wydaje, ze to wiosna wraca i wyją po nocy pod oknem, żeby ich wypuścić na romantyczny spacer :twisted:

mb

Post » Wto lis 11, 2014 19:31 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

To tak jak moje, nawet teraz wieczorem by chciały wyjść. Rano trochę były, ale nie wszystkie, bo nie mam czasu jeszcze i ich pilnować. :201461
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 19:56 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

A Tysia i Czaruś nadal są w ogródku.

Teraz już ciągnie zimnem, ale oni nie poddają - dzielne koty 8)

mb

Post » Wto lis 11, 2014 20:47 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:A Tysia i Czaruś nadal są w ogródku.

Teraz już ciągnie zimnem, ale oni nie poddają - dzielne koty 8)

Zgłodnieją to przyjdą. :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 20:58 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Oni głodnieją co chwilę i co chwilę przychodzą uzupełnić braki kaloryczne :smiech3:

mb

Post » Wto lis 11, 2014 21:11 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Oni głodnieją co chwilę i co chwilę przychodzą uzupełnić braki kaloryczne :smiech3:

Rzeczywiście mało ich mają. :20145
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 21:30 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Anna61 pisze:
mb pisze:Oni głodnieją co chwilę i co chwilę przychodzą uzupełnić braki kaloryczne :smiech3:

Oni uważają, że mało :smiech3:
Ostatnio edytowano Śro lis 12, 2014 8:25 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Post » Wto lis 11, 2014 22:05 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:
Anna61 pisze:

Ono uważają, że mało :smiech3:

Ja ostatnio usłyszałam od wetki stwierdzenie o Kasi, tej co ma zmianę na boczku o której pisałam.
Ona jest gruba, bardzo gruba. :oops:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 12, 2014 8:27 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Anna61 pisze:
mb pisze:
Anna61 pisze:

Ono uważają, że mało :smiech3:

Ja ostatnio usłyszałam od wetki stwierdzenie o Kasi, tej co ma zmianę na boczku o której pisałam.
Ona jest gruba, bardzo gruba. :oops:

O Tysi wet także mówił "grubas", ale Tysia wcale nie przejmuje się tym, że nie ma wcięcia w talii :smiech3:

mb

Post » Śro lis 12, 2014 17:57 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Mamy ciepłą jesień i można siedzieć sobie w ogródku bez konsekwencji zdrowotnych:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niektórym (Tyśce znaczy się) nawet się wydaje, ze to wiosna wraca i wyją po nocy pod oknem, żeby ich wypuścić na romantyczny spacer :twisted:

Fajne szczęśliwe ogródkowe koty :1luvu:
Faktycznie ładna pogoda to mogą jeszcze korzystać :) :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lis 12, 2014 20:37 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Siedzą w ogródku codziennie do późnej nocy, a i tak zawsze Tyśka urządza mniejszą lub większą awanturę, gdy zaganiam ich do domu :smiech3:

mb

[poprzednia][następna]