Kaleka Sonia, kulawa, z wyrwanym ogonem, koniec cierpień [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 09, 2014 17:27 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Jakie ładne zdjęcia ludzko-kocie :D
Mam wrażenie, że na ostatnim zdjęciu Soni widzę inną minkę, taką bardziej spokojną. A i uszka są w innej pozycji, już nie takie przypłaszczone. Ale dwa kilogramy to doprawdy kruszynka :(

Straszne bidule i smutaski z burasiątek.

Dołożyłam coś do bazarku na Sonię, mam nadzieję, że ktoś się skusi viewtopic.php?f=20&t=165235&p=10849248#p10849248

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon lis 10, 2014 13:17 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Powiedzieć Wam coś? :D :D :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lis 10, 2014 13:53 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Anna61 pisze:Powiedzieć Wam coś? :D :D :D
Też pytanie :mrgreen: , oczywiście, że powiedzieć :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lis 10, 2014 14:03 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Tak,bardzo czekamy.

ejka

Od: Nie gru 05, 2004 23:42

Post » Pon lis 10, 2014 14:08 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Stanęła na tylnych nóżkach jak chciała zrobić kupkę. :D :D :D

Oczywiście, nie zrobiła i musiałam jechać na wizytę do lecznicy, ale fakt faktem, dźwigła się i może stać.
Gdyby tylko nie problem z tą przednią, złamaną łapeczką, ona uklękła na niej na kolanku.

Byłam też z maluszkami(czy da się te oczka niewidomego kotka choć trochę uratować) za jednym zamachem, koszt 93zł.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon lis 10, 2014 17:26 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Bardzo się cieszę, że Sonieczka próbuje wstawać.

I co z oczkami malucha?

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon lis 10, 2014 18:18 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Joako pisze:I co z oczkami malucha?

Czas pokaże co będzie, mam zakraplać, kupiłam 2 opakowania kropelek.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lis 10, 2014 19:20 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Podeślij numer konta na priva.

MonikaSt

Od: Pt kwi 30, 2010 13:46

Post » Pon lis 10, 2014 20:20 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Anna61 pisze:Stanęła na tylnych nóżkach jak chciała zrobić kupkę. :D :D :D

Ale wiadomość! :201419
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Wto lis 11, 2014 7:58 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

dzika ruta pisze:
Anna61 pisze:Stanęła na tylnych nóżkach jak chciała zrobić kupkę. :D :D :D

Ale wiadomość! :201419
To była ta dobra, że jest nadzieja, ale i jest ta druga strona....
Wczoraj w lecznicy musiała mieć wyczyszczony odbyt z zalegającego w środku kału. Nie były to typowe twarde kulki, ale gdzieś przy nasadzie odbytu jest wolna przestrzeń gdzie tam zachodzi do blokowania.
kotka nie chciała wczoraj wczorajszej nocy jeść, a były też wymiociny(musiała trochę suche zjeść bo mokre nie było tknięte).
Dostała też zastrzyk przeciwbólowy i do domu do podawania parafinę i lactulosum co czynię.
Niestety kotka od wczoraj nie zrobiła kupki ani nawet siku, choć w nocy zjadła całą miseczkę mokrej karmy i dzisiaj rano też, nawet z apetytem.
Bardzo się boję aby to nie było coś poważniejszego z jej załatwianiem. :(

MonikaSt pisze:Podeślij numer konta na priva.

Masz pw, dziękuję.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 9:51 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Co mówią weci i Twoja obserwacja w kwestii prognoz? Jaka jest nadzieja na wyprostowanie się wszystkiego? Czy na razie to tylko oczekiwanie i utrzymywanie jak najlepszego stanu?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lis 11, 2014 15:16 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

morelowa pisze:Co mówią weci i Twoja obserwacja w kwestii prognoz? Jaka jest nadzieja na wyprostowanie się wszystkiego? Czy na razie to tylko oczekiwanie i utrzymywanie jak najlepszego stanu?

Nie wiem, gdyby nie było nadziei to kotka byłaby już wiadomo gdzie.

Zrobiła wreszcie kupsko, tak naprawdę z moją pomocą, bo jak zaczęła przeć to ją przytrzymałam, robiła i robiła a ją ją tylko przesuwałam by się cała nie uświntuszyła. Początek był w miarę, reszta już zbyt luźna, pewnie działanie parafiny i lactulosum.
Teraz obrażona na mnie na całego, siedzi w kącie klatki i tylko mnie obserwuje.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 18:38 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Każdy by się obraził :wink:

Ale najważniejsze, że kupka zrobiona.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto lis 11, 2014 19:27 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

mb pisze:Każdy by się obraził :wink:

Ja akurat guzik się przejmuję czyimś obrażaniem, robię swoje dalej, czyli babram się z głowienkami. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 20:08 Re: Kotka z wyrwanym ogonkiem, złamaną miednicą i łapką.

Anna61 pisze:
mb pisze:Każdy by się obraził :wink:

Ja akurat guzik się przejmuję czyimś obrażaniem, robię swoje dalej, czyli babram się z głowienkami. :wink:

Powodzenia :smiech3:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]