Tosia i Bazyl - 2 lata z nami :)))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2014 16:59 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Nie mam pojęcia czemu nie je, wyczytałam że marchewki niet i sądziłam że to przez marchewkę, a jak bez, to nic logicznego nie przychodzi mi do głowy. A zachowuje się normalnie, poza zwiewaniem oczywiście? Na jedzenie obrażony? Ja bym chyba próbowała przegłodzić, ale z drugiej strony nie wiadomo czemu na jedzenie obrażony jest. U mnie idzie wszystko, marchew, niemarchew, kura, wół, kaczka, eee macarena.

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob lis 08, 2014 22:03 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Madzia zamiast warzyw możesz dodawać babkę płesznik.
Jak apetyt u Bazylka?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob lis 08, 2014 23:01 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Bez zmian, nic nie chce jeść :(
Jedyne co mi się udało po 20 minutach to żółtko jajka :(
Ale ciągle się bawi i kilka razy tańczył w miejscu, gdzie go karmię (domagając się ewidentnie suchego)
Zagłodzę kota na śmierć :| :| :|
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob lis 08, 2014 23:08 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

NatjaSNB pisze:Zagłodzę kota na śmierć :| :| :|

nie przypuszczam :) samawiałaś ostatecznie ten tłuszcz wołowy?
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob lis 08, 2014 23:13 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Tłuszcz mam już, ale co z tego jak nie mam go do czego dodać żeby go zjadł :?
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Nie lis 09, 2014 10:14 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Spokojnie. Jest wesoły, bawi się, nie jest źle. Coś nie coś przekąsza, nawet jeśli to niewiele, może daj mu czas. Każdy ma swój czas na przyjęcie zmian. Nie lubi marchewki - nie dawaj mu. Żółtko zlizał - fajnie, bo mój Joachim żółtka nie zliże. Wydaje mi się, że za bardzo przylepia mu się do języczka, bo potem mlaska, jakby właśnie mordokleję wsunął... Spokojnie... Jak dziś śniadanko?

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lis 09, 2014 10:28 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Mam pytanie - czy taurynę można rozpuścić w wodzie i podać w takiej postaci do picia?

Sihaja

Post » Nie lis 09, 2014 10:34 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Sihaja pisze:Mam pytanie - czy taurynę można rozpuścić w wodzie i podać w takiej postaci do picia?

Myślę, że tak. Pytanie tylko, czy kot to wypije.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie lis 09, 2014 10:47 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Chyba nie ma badań na taurynę? Jak można zbadać, czy kot ma jej dość? Morferuszowi wyszedł niedobór potasu w badaniach, teraz mam więcej mu podawać i za miesiąc powtórzyć badanie. Ale na taurynę nie ma badania, wetka powiedziała, że można profilaktycznie podawać mu więcej tauryny. bo ona się łatwo wypłukuje z organizmu. Ma mi obliczyć, ile mam podawać, na razie czekam na telefon... Dlatego zastanawiam się, czy dodatkowo do wody mu nie dodawać.

Sihaja

Post » Nie lis 09, 2014 11:34 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Jest tragedia, nic nie je nadal. Tzn wpychamy mu bo co zrobic :( ale chyba bede zmuszona wrocic do suchego bo przeciez nie bede cale zycie wpychac mu na sile jedzenia :(
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie lis 09, 2014 20:30 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Kurczę, a może za szybko zmniejszyliście dawkę sterydu i stąd ten brak apetytu.
Na suchym też grymasił i do tego wymiotował.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie lis 09, 2014 20:41 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

ab. pisze:Kurczę, a może za szybko zmniejszyliście dawkę sterydu i stąd ten brak apetytu.
Na suchym też grymasił i do tego wymiotował.

Mnie się podobnie wydaje. Wiem Magduś że chcecie jak najszybciej pozbyć się tego sterydu ale może trzeba go trochę dłużej. Bo tak teraz odpuszczać barfa to w sumie do niczego nie prowadzi, dostanie suche, zacznie wymiotować, antybiotyk, steryd i tak w kółko.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pon lis 10, 2014 12:29 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Nie wiem, nie wiem czy to przez steryd, nie wiem czy mam zwiększać dawkę, nie wiem co mam robić :(
Część mnie podszeptuje, że to znowu mały terrorysta.
Ktoś polecił mi posypanie mieszanki drożdżami piwnymi i podziałało (!!!) na 2 posiłki. Dzisiaj jednak już nie działa. Ale kręci się wokół miski i widzę, że chce suche. Dzisiaj już absolutnie nie biegam za nim z miską, nie wpycham na siłę, nie namawiam. Przeczekam do jutra.
Martwi mnie, że wciąż brak kupy. To żółtko to już chyba 3 dni temu było. Wczoraj ze 2 łyżki siemienia wypił. Dzisiaj ColonC mu wstrzyknęłam do pyszczka. Niby nie ma po czym kupy robić, ale jednak ponad tydzień to już strasznie długo. Wtedy jeszcze przecież jadł.
A wetka ma dziś wolne i jej nie ma i jutro zamknięte i ja po prostu siedzę i mam ochotę wyć :(
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pon lis 10, 2014 13:49 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

A może on się przytkał i dlatego nie chce jeść. A czy brzuch ma miękki? Bo może problem jest w tym, że nie może się wyrobić, stąd brak apetytu.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lis 10, 2014 14:44 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI BARFujemy! ;)

Milenka, ale czy on by się bawił, skakał za wędką i wylegiwał się w każdej pozycji gdyby miał takie dolegliwości? Chyba nie... nie wiem :? Z 2 strony, po tylu dniach - musi czuć jakiś dyskomfort. Z 3 strony - nie ma czym kupkać, bo nie je. Sęk w tym, że on reaguje na suche - sam zapach czy brzdęknięcie puszki. Drań jest i tyle. A ja zamiast korzystać z pięknego wolnego poniedziałku - siedzę tu i się zamartwiam i nie potrafię nawet za pracę się zabrać :?
Doszło do tego, że zaczęłam myśleć "dobra, cholera jasna, kot się zagłodzi - będę mieć tylko jednego kota" :? :? :? :?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]