ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 09, 2014 10:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

Niezależnie od tego jak bardzo ufasz tym wetom, polecam kontakt z dr Elwirą Buczek. Mamy właśnie w leczeniu kotkę
z oczami w takim samym stanie, po tygodniu leczenia wg wskazań Buczek, kotka widzi prawie bardzo dobrze (wskakuje na
szafki, jest ciut większa od tego Twojego), schodzi też zmętnienie i zaczyna być widać źrenicę.
Ten mały będzie widział, jeśli będzie odpowiednio leczony.

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Nie lis 09, 2014 10:57 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

Anna, ja nawet sie nie dziwię Twojemu rozgoryczeniu. Mogłaś miec nadzieję na zabranie maluchów/czy malucha. Zostałaś z nimi bo faktycznie chyba nie ma nikogo chetnego :(
Ale upieram się, że sprawa jest niedogadana, niewyjaśniona . Brak komunikacji? Bo nie chodziło chyba o to, że koty za mało chore, tylko że jak nikt nie weźmie to zostanie któryś zabity. Zabranie miało być interwencyjne - skoro się okazało, że nie ma potrzeby usypiania ze względu na oczy, a nic innego nie zostało wyjaśnione, osoba chętna miała prawo sądzić, że nic złego się nie stanie. Czy p. dr zadzwoniła do Ciebie, że ma taki zamiar i dlaczego? Może tak - ale tego nie napisałaś.
Nie wierzę, żeby Ola miała cokolwiek złego na myśli. Ale też nie wiem, dlaczego jeden z kociaków nie żyje.
Myślę, że albo się dogadacie, albo nie ma co ciągnąć sprawy, skoro jest jak jest, a Ty masz zaufanie do wetki. Bo tu akurat trzeba wierzyć Twojej opinii skoro ja znasz.
Jednak zdanie :
ma podpisaną umowę na leczenie z gminą i ma za to płacone, ale tylko zwierzęta które rokują na znalezienie domku.
mnie niepokoi. A jeśli zdrowe i nie 'rokuje znalezienia domu'? Chodzi mi tylko o to, że takie uwagi właśnie prowadzą do wątpliwości, a może nie znaczą nic złego w końcu.
I po co chcesz wetce mówić o opinii z forum? Jeśli uważasz, masz pewność, że jest w porządku, że decyzja była słuszna, to nie rób tego - będzie jej przykro, a nie ma takiej potrzeby.
Nie ciągnijcie tego na wątku.

Oj, chyba nie można wyrokować o wyleczeniu, na odległość i bez zobaczenia kota? I wiedzy o jego aktualnym leczeniu. Ale obyś miała ' martazd, rację :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 09, 2014 12:20 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

A ja po prostu myślę, że Pani Ania jest bardzo mocno przewrażliwiona na swoim punkcie :strach:

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

Post » Nie lis 09, 2014 12:55 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

j.szmudrowska pisze:A ja po prostu myślę, że Pani Ania jest bardzo mocno przewrażliwiona na swoim punkcie :strach:

Jesteś niesprawiedliwa. Ania robi co może w ratowaniu kotów. Czy ktoś pomyślał że te koty trzeba karmić? Ania ma w tej chwili 16 kotów i to nie są koty, które są mega zdrowe.
Może zamiast przepychanek i udowadniania kto ma rację zrobić pomoc karmową.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie lis 09, 2014 12:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

meg11 pisze:
j.szmudrowska pisze:A ja po prostu myślę, że Pani Ania jest bardzo mocno przewrażliwiona na swoim punkcie :strach:

Jesteś niesprawiedliwa. Ania robi co może w ratowaniu kotów. Czy ktoś pomyślał że te koty trzeba karmić? Ania ma w tej chwili 16 kotów i to nie są koty, które są mega zdrowe.
Może zamiast przepychanek i udowadniania kto ma rację zrobić pomoc karmową.

:ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lis 09, 2014 19:50 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

Sprawa kociaków u Anna61 jest zamknięta z naszej strony.
Nie otrzymałam odpowiedzi od wetki z opisem stanu, oraz leczenia kotków i ustosunkowania się do propozycji pomocy Klubu Ślepaczków w takim zakresie, jaki możemy na chwile obecną -poinformowałam,że mamy w tej chwili dwa maluszki ze schronu w złym stanie ogólnym oraz z oczkami do leczeniu lub zabiegu oraz kolejna koteczkę w schronie i te koty są priorytetem w szukaniu dt , natomiast możemy oczywiście w poszukiwaniu dt pomóc, poradzić okulistów czy neurologa, bo podobno któryś miał mieć zaburzenia w tej materii, czego wetka nie potwierdziła.
Dyskusją czy dywagacjami życia tamtemu kociakowi nie wrócimy. Uważam,że nie miała prawa go usypiać -czy były faktyczne podstawy do eutanazji i jakie - nie dowiedziałam sie. Ani koci katar, ani zaburzenia neurologiczne jednak taką podstawa nie są.
Mam nadzieję,że Anna61 skupi się na pomocy tym , którymi się opiekuje i nie będzie siać niepotrzebnego fermentu , bo prócz animozji , nic z tego nie wyniknie. A na pewno dla kotów. Wg mnie przynajmniej jeden z tych kotków, który podobno nie widzi powinien mieć diagnozę okulistyczną. Nawet najlepszy wet ogólny nie posiada wiedzy, doświadczenia i sprzętu specjalisty.

meg11, mb zapraszamy do pomocy Annie61 ale to już chyba docelowo na jej wątku, nie zaś na ogólnym Ślepaczków.
Klub Ślepaczków zawsze wesprze dt finansowo, dt które takiej pomocy potrzebuje, ale wymagamy, aby koty były zdiagnozowane przez specjalistę.

Z najnowszych wieści :

Kotek z warszawskich działek jest obecnie w lecznicy, jest leczony mimo,ze na razie nie ma dt

Koteczka trzymiesięczna ze schroniska z wrzodem na oczku powędruje do martazd na dt

Dwa maluszki z ulicy: Filipek i Butch mają dt -mamy nadzieje na uratowanie oczek. :ok:

I szykuje się dom dla Pajączka :D
Ostatnio edytowano Nie lis 09, 2014 20:41 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 4 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Nie lis 09, 2014 20:24 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

proponowana lista wsparcia na listopad:

1. Niebieska Obrazek pod opieką kotiki

-leczenie

2. Dzikusek ze schronu-Dante Obrazek pod opieką michalinadzordz

- leczenie

3.Maluch ze schronu w Czartkach Grosik Obrazek dt mamaGiny

-leczenie/zabieg

4.Ichi dt Obrazek marta765

viewtopic.php?f=1&t=160175&p=10849468#p10849468
-zabieg

Żuczek Obrazek białaczkowy kotek niedowidzący, pozostał po zmarłej - objęty specjalnym patronatem Klubu Ślepaczków w kwocie 60zł /miesiąc -dt Bożena z Wiśniewa
Ostatnio edytowano Pon lis 10, 2014 10:24 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Nie lis 09, 2014 20:26 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

schron jest w Czartkach :) a ja wrzuciłam grosik na nowe konto.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lis 09, 2014 20:39 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

czarno-czarni pisze:schron jest w Czartkach :) a ja wrzuciłam grosik na nowe konto.

ups, juz poprawiam.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Nie lis 09, 2014 21:14 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

Klub Ślepaczkowy pisze:meg11, mb zapraszamy do pomocy Annie61 ale to już chyba docelowo na jej wątku, nie zaś na ogólnym Ślepaczków.

Dziękuję za zaproszenie, ale jest ono zbyteczne - Anię znam od lat, a mój Czaruś jest kotem, którego adoptowałam od Ani w ubiegłym roku.

Przepraszam, więcej nie będę tutaj przeszkadzać.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lis 09, 2014 21:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

Czyli podsumowanie jest takie ze Ania została z kotami sama. Brawo.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie lis 09, 2014 21:48 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

Oto mój Tymczasik, wzięty ze Schroniska w Łodzi z wyrokiem "ten kot nie będzie widział". Do grona Ślepaczków nie dołączy :) Widzi :) Ma jeszcze zamglone oczka w miejscu, gdzie były wrzody, ale być może i to się cofnie-walczymy.
Obrazek
Po 8 dniach leczenia:
Obrazek
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Nie lis 09, 2014 22:56 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -PILNE DT Wa-Wa str.85

ale powalająca różnica :O

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon lis 10, 2014 10:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia listopad i zmiana konta

odpowiedni leczenie i opieka daje naprawdę niesamowite rezultaty -a najważniejsze,że maluszek odzyska wzrok, choć patrząc na pierwsze zdjęcie, trudno byłoby uwierzyć :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lis 10, 2014 10:38 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia listopad i zmiana konta

Przypominamy o zmianie konta do wpłat -już od listopada:

Fundacja Pomocy Zwierzętom "Kłębek"
Poznań
93 1240 1747 1111 0010 5683 1099

tytuł wpłaty" darowizna " oraz nick
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

[poprzednia][następna]