NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 06, 2014 10:03 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya pisze:Nie chcę zapeszyć, ale być może będzie DT dla perskiej kotki. :)

W sumie czarną też bym komuś chętnie sprezentowała, bo jest tak sympatyczna, proludzka i ułożona, że aż szkoda jej na kota bezdomnego. Jak się na nią patrzy, to aż się wierzyć nie chce, że od paru lat żyje sobie na dziko, zachowuje się, jakby od urodzenia była wyłącznie domowym, rozpieszczanym kociskiem.

Jesli bedzie DT to daj prosze od razu znać, bo na FB na razie jest ogłoszenie o szukaniu DT, to Marta zmieni. Swoją drogą dobrze jak by poszła do znajomego DT, skoro nieciachnięta.

I daj znać czy ogłaszac też czarną na DT/DS.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 06, 2014 10:22 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Być może colorpointka pójdzie na DT do OlaLola i halbiny, więc powinno być wszystko ok. Trzeba tylko jeszcze dogadać, czy na pewno dziewczyny ją wezmą, no i dograć ewentualnie transport. Myślę, że dzisiaj się sprawa wyjaśni. Jest też potencjalny DS, ale niewyciętej kotki z niejasnym stanem zdrowia i poważnym niedożywieniem nie chciałabym dawać od razu do DS, jeśli nie jest to absolutnie konieczne...

Czarnej będę robiła ogłoszenia, bo szkoda takiego fajnego kota. Pięć minut po czyszczeniu bez znieczulenia ropnia już się z powrotem łasiła i wywalała brzuch do głasków. Kuwetkuje ślicznie, w łazience nic nie zbroiła, w ogóle się nie boi, z kotami łażącymi w okolicy się dogaduje (tłucze tylko niewycięte kocury, dlatego myślałam, że to kastrat, a okazało się że dziewczynka... przez te wszystkie lata jakoś nie wpadłam na to, żeby to sprawdzić :oops: ). Chyba jest wycięta, bo sąsiedzi przed moim wprowadzeniem się zrobili akcję kastrowania bezdomniaków, i z tego co wiem wtedy jedną czarną kotkę i jednego czarnego kocura wysterylizowano. W każdym razie nigdy jej nie widziałam z kociętami ani w ciąży, nigdy też żaden kocur się nią nie interesował.

Niestety póki co będzie do adopcji "z podwórka", bo u mnie miejsca nie ma, przynajmniej dopóki Hemingway się nie wyadoptuje (ma nowy pakiet ogłoszeń u CatAngel, ale jak dotąd tylko dwie osoby o niego pytały i nic z tego nie wyszło). Podpytałam sąsiadów, nikt się do niej nie przyznaje. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy ona jest bezdomna, czy czyjaś, w każdym razie niezależnie od pory dnia i nocy przylatuje na wołanie, więc mieszka cały czas na dworze. No i jeśli ma właściciela, to bardzo niefajnie że się nie zainteresował, że kot chodzi z wielkim ropniem na łbie. :?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt lis 07, 2014 21:53 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Na chwilę obecną colorpointka ma DT u OlaLola, trzeba tylko jakoś ją dostarczyć, ale jakby co, to zawiozę ją pociągiem. Czego się nie robi, żeby pozbyć się rasowego rodowodowego persa. :mrgreen:

Martwi mnie tylko, że persiczka słabo je, ale z drugiej strony coś je, więc nie jest źle. No i humor jej się trochę poprawił.

Bezdomna siedzi w klatce i się goi. Jak zacznie mniej upiornie wyglądać, zrobię jej zdjęcia do ogłoszeń. Póki co zachowuje się jak aniołek, jakby od urodzenia była domowym kotem. Mimo że wie, że wsadzenie do transportera oznacza wizytę u weta, daje się bez problemu zapakować, tylko trochę pomiałkuje. Zżera wszystko w zasięgu wzroku (jest do tego stopnia przeżarta, że jej się rzygnęło z wrażenia, jak trafiła do klatki - nie wiedziałam że AŻ TYLE kot jest w stanie sobie do brzucha włożyć na raz; o tym jaki urobek zostawiła w kuwecie wolę nawet nie mówić :roll: ). Kuwetkuje jak profesjonalista, jest niesamowicie łagodna i miziasta, a do tego nie awanturuje się ani nie wpada w panikę w zamknięciu. U weterynarza jest bardzo grzeczna. Szkoda, że nie ma jakiegoś fajnego, chodliwego koloru... :(

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Na głowie ładnie przyschło, ale trzeba jeszcze dzień/dwa ją poobserwować, czy się jej znowu ropa nie zbiera. No i antybiotyk powinna minimum 5 dni dostawać, dziś jest trzeci.

myamya

Post » Sob lis 08, 2014 19:36 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Jaka milusia kicia :)

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Nie lis 09, 2014 22:58 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dziewczyny czy Wy macie może jakąś klatkę łapkę do pożyczenia? Coś mi się kiedyś przywidziało na waszym wątku...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie lis 09, 2014 23:10 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ja mam klatkę-łapkę, ale jest gdzieś w użyciu.
Na kiedy jest potrzebna? Mogę jutro podzwonić i ustalić, skąd we Wrocławiu można ją wziąć.

myamya

Post » Nie lis 09, 2014 23:31 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya pisze:Ja mam klatkę-łapkę, ale jest gdzieś w użyciu.
Na kiedy jest potrzebna? Mogę jutro podzwonić i ustalić, skąd we Wrocławiu można ją wziąć.

Im szybciej tym lepiej - chodzi mi o kotkę i maluchy, które już z resztą NEKO też udostępniło na fb. Powiedziałam Pani, że jak nie uda się znaleźć DT, a mnie uda się skołować klatkę, to mogę spróbować złapać kociaste i odwieźć do schroniska, bo niestety DT dać im nie mogę :(

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie lis 09, 2014 23:35 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ok, to jutro podzwonię i powinnam do południa wiedzieć, gdzie w tej chwili jest klatka i kiedy można ją zabrać.

Klatka jest chyba OK, aczkolwiek sama nie miałam jeszcze okazji jej wypróbować. Ale słyszałam, że się sprawdza. Nie jest zbyt ciężka i jest dosyć poręczna.

myamya

Post » Pon lis 10, 2014 10:41 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

michalinadzordz - poszło PW, klatkę można dzisiaj zabrać

Czarna bezdomna miała dziś pobraną krew. Próbuję złapać kontakt z ludźmi, którzy robili sterylki bezdomniakom, może pamiętają, czy ona też była wtedy cięta. Wetka obmacała ją i jej zdaniem kociaków w brzuchu chyba nie ma.

Uśmiałam się wczoraj jak norka. Zarejestrowałam się na FB, żeby łatwiej szukać DT dla persidła i czarnej. Zarejestrowałam się na grupie "Koty", bo tam chyba jest najwięcej ludzi. Po jednym dniu złapałam bana - i za diabła nie mogłam dociec za co właściwie. No to piszę do adminki (nota bene naszej koleżanki z Miau, eunnika się nazywa albo jakoś tak) o co chodzi. A ta, że wyleciałam za to że mam rzekomo "fake konto". Bo nie mam slit foć z kotełkami. FACEPALM. Skąd się tacy ludzie biorą? :roll:

myamya

Post » Pon lis 10, 2014 10:52 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya pisze:michalinadzordz - poszło PW, klatkę można dzisiaj zabrać

Czarna bezdomna miała dziś pobraną krew. Próbuję złapać kontakt z ludźmi, którzy robili sterylki bezdomniakom, może pamiętają, czy ona też była wtedy cięta. Wetka obmacała ją i jej zdaniem kociaków w brzuchu chyba nie ma.

Uśmiałam się wczoraj jak norka. Zarejestrowałam się na FB, żeby łatwiej szukać DT dla persidła i czarnej. Zarejestrowałam się na grupie "Koty", bo tam chyba jest najwięcej ludzi. Po jednym dniu złapałam bana - i za diabła nie mogłam dociec za co właściwie. No to piszę do adminki (nota bene naszej koleżanki z Miau, eunnika się nazywa albo jakoś tak) o co chodzi. A ta, że wyleciałam za to że mam rzekomo "fake konto". Bo nie mam slit foć z kotełkami. FACEPALM. Skąd się tacy ludzie biorą? :roll:

Tom Animalpastor został zablokowany za "brak możliwości identyfikacji osoby". Bo np. jak ktoś się nazywa "Ania wu", albo "Ada Adopcje" to można go zidentyfikować :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 10, 2014 10:56 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Hehe, a ja jadę na koncie mojej Farnciszki :P :lol: :ryk:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lis 10, 2014 11:14 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Cały dowcip jest w tym, że ja jestem na FB pod swoim prawdziwym, rodzonym, uczciwym nazwiskiem, bo przyszło mi do głowy, żeby popytać wśród znajomych ze szkoły itp. czy by kota nie wzięli. Więc poczułam się najzwyczajniej w świecie obrażona.

I oczywiście osoba, która mnie zbanowała, nie miała odwagi cywilnej żeby się przyznać, że to ona mnie zbanowała i poinformować z własnej inicjatywy, DLACZEGO mnie zbanowała. Nie mówiąc już o tym, że oczywiście nikt nie zadał sobie trudu, żeby wysłać do mnie PW "hej, słuchaj, wydaje nam się, że masz fałszywe konto, mogłabyś się bliżej przedstawić?".

BTW, skądinąd się dowiedziałam za co mnie wywalono, i przyznam, że lekko się zniesmaczyłam. :?

myamya

Post » Pon lis 10, 2014 11:18 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya pisze:Cały dowcip jest w tym, że ja jestem na FB pod swoim prawdziwym, rodzonym, uczciwym nazwiskiem, bo przyszło mi do głowy, żeby popytać wśród znajomych ze szkoły itp. czy by kota nie wzięli. Więc poczułam się najzwyczajniej w świecie obrażona.

I oczywiście osoba, która mnie zbanowała, nie miała odwagi cywilnej żeby się przyznać, że to ona mnie zbanowała i poinformować z własnej inicjatywy, DLACZEGO mnie zbanowała. Nie mówiąc już o tym, że oczywiście nikt nie zadał sobie trudu, żeby wysłać do mnie PW "hej, słuchaj, wydaje nam się, że masz fałszywe konto, mogłabyś się bliżej przedstawić?".

BTW, skądinąd się dowiedziałam za co mnie wywalono, i przyznam, że lekko się zniesmaczyłam. :?

a to Polska właśnie. Bez sensu i bez celu, jesteś normalnym użytkownikiem. Czemu nie zbanują np. myśliwych?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 10, 2014 11:43 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Najwyraźniej nie byłam "normalnym użytkownikiem", skoro był jakiś powód do zbanowania mnie.

Szkoda tylko, że w regulaminie jasno nie napisali, za co się u nich banuje. :roll:

EDIT:
Czarna: FIV -/FeLV -
Nieco rozjechany jonogram i podniesiony cholesterol, poza tym wszystko super. :)

BTW, inny admin z grupy "Koty" mi wyjaśnił co się stało. Najwyraźniej oberwałam za kogoś innego, bo uznano, że jestem kimś innym, niż jestem. Wolę nawet nie wnikać, dlaczego. I kim właściwie miałabym być. W każdym razie - internety to dziwne miejsce. 8O

myamya

Post » Wto lis 11, 2014 20:14 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ktoś się wybiera do schroniska w najbliższym czasie?
Czy oba te koty nadal tam są? Dają sobie jakoś radę na kociarni?
Ten starszy wygląda kiepsko... :(

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 191&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 191&type=3

myamya

[poprzednia][następna]