» Wto lis 04, 2014 17:52
Re: Za mało kłopotów?maluszki szukają DS,Klara rak
Wróciłam z Klarą od wetki
Robione miała usg, badania krwi, bo od kilku dni, nie chce jeść-karmię ja strzykawką.
Bałam się, że nerki siadły, że guz rozrósł sie do niebotycznych rozmiarów, że są zablokowane jelita, albo pęcherzyk.
Otóż guz urósł, ale nie ma innych zmian, wyniki krwi idealne, biochemia też-ALAt, który był podwyższony jest idealny!!!!
I crea i mocznik norma!
Nerki widoczne w usg o idealnej strukturze-no kurna wydawać by sie mogło, że zdrowy kot-a nie je!
Półtorej godziny spędziłyśmy w gabinecie.
Dostała rapidexon, dostała catosal i ten lek w iniekcji na wzmocnienie wątroby(oprócz tego dostaje codziennie Hepatiale forte-to ten lek tak poprawił wyniki watroby, bo dostaje go juz trzeci miesiąc)
Jedno, co może jej dolegać, to zakłaczenie, ale jeśli to to, parafina powinna pomóc.
Oczywiście schudła, bo ważyła 5200, a dzisiaj 4700, ale jak nie je sama, to jak miała nie schudnąć-samo karmienie strzykawką convem na siłę, nie utrzyma wagi
Wyniki Klary:
WBC-8,3
RBC-10,85
HGB-15,9
HCT-50,5
PLT-143-tu troszkę mało
Biochemia:
Mocznik(urea)-28,5mg/dl
Crea.-0.65mg/dl
GOT(ASPAT)-38,6U/l
GPT(ALAT-67,6U/l (było 167!)
ALP(fosfotaza zasadowa)-53,1U/l

Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"