PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 26, 2014 20:26 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

ale jakie owocne gadugadu

własnie wypusciłam Kasandrę a tu państwo szukają kota na dopsienie. Chcieli maluszka, dlaczego nie? Dopóki nie dopytałam się co to za pies. 4 miesieczy amstaff waga na dziś 8kg. No to stanowczo nie może być maluch. Starszy, który w razie czego bedzie mógł się schowac gdzieś przed psem jak bedzie miał dosyć. No i padło na Kasandrę - roczną heheheh koteczkę :-) Milusią, miziastą i z tego co piszecie to dobrze sie stało, że się nie zdecydowali tylko pojechali przemyśleć. Bo z takim charakterem to sie nie nadaje do takiego domu - to do MAU - jakby się jutro pojawili bo tak postanowili.

Albo ludzie którzy przyjechali po kota - przy Kubie zdecydowali się na Alvina, potem pojechali po kontenerek i zdecydowali na kociaka małego - juz im go zapakowałam gdy okazało się ze w domu jest 4miesieczny niemowlak. No 3 miesięczny kociak i 4 miesięczny niemowlak dla niedoświadczonego domu jakoś w parze nie szło i z Kubą trochę wybiliśmy im z głowy tego malucha. Po kolejnym telefonie do kogoś tam (Kuba się w koneksjach orientuje bo ciekawa rodzina :-P) wzięli jednak Alvina. i dobrze bo za godzinę ten mały kociak poszedł z rodzeństwem do jednego domu.

No kolorowy zawrót głowy ;-P

I ludzie, którzy przyjechali po szczeniaka - do kojca - na psa strózującego. Kuba Pogonił szybciej niz weszli :-P

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Nie paź 26, 2014 20:40 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Rev to tylko moje niewybredne poczucie humoru, zrozumiałam jak trzeba. ;-)
Maczałaś, skoro mnie rekomendowałaś, ale fakt decyzja moja.
Na niebieskooką mam świadków czyli niech będzie, w kwartał może nie, ale w rok zrobisz ze mnie zbieraczkę ;-).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie paź 26, 2014 21:30 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

No to pierwsze wieści od Alvina - bardzo dobre :D .
Zero stresu, nie boi się dziecka :ok: .
Zachowuje się dokładnie tak jak w schronisku - skacze na rękę i się wgryza. Zaczaja się i poluje na nogi.
Poprosiłam o dogłębne rozważenie adopcji drugiego, równie zabawowego kota. A tymczasem mają Alvina wybawić do utraty tchu.

magdar77 pisze:, w kwartał może nie, ale w rok zrobisz ze mnie zbieraczkę ;-).

Skoro jest szansa na powodzenie to będę próbować :wink:

magoska_ pisze:I ludzie, którzy przyjechali po szczeniaka - do kojca - na psa strózującego. Kuba Pogonił szybciej niz weszli :-P

:lol:
Dobrze, że tam byliście :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie paź 26, 2014 21:46 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Na psa stróżującego nadawałby się ten dżentelmen: http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... /001003101

Magoska_, fiu fiu! Głaskanie ręką Gildy to epokowe wydarzenie, na miarę adopcji Lamii! :201412
Odżyła we mnie nadzieja, że jeszcze trochę systematycznej, konsekwentnej pracy socjalizacyjnej wolontariuszy i będą z niej koty! :20148
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie paź 26, 2014 21:50 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Dziewczyny i chłopacy pomozecie z pchłami?

Mieszkamy na parterze i chyba z piwnicy na parter wskakują i potem wnosimy na nasze koty

Całkiem niedawno sciągnęłam obroze p.pchielne załozone na początku sierpnia i znów się drapią na pchły :-( Nie pomagaja zadne krople. Rok temu walczyłam z inwazją 2 miesiace włacznie z zaangażowaniem administracji bo ta odpchliła piwnice ale parteru juz nie. Od tego momentu działam juz przy pierwszych objawach drapania i:
1. zakrapiam
2. nie pomagają krople
3. zakładam obroze czego koty nie znoszą ale jest skuteczne
4. psikam wszystko specjalnym preparatem żeby zabijać pchły i ich jaj i inne postaci pośrednie.

krople miałam: fiprex, sambunol, teraz advantix - zakropione wczoraj dalej się drapią, frontline, frontline combo - żadne z nich nie działały zadowalająco.

Co do głaskania gildy - to brzmi jakby mi się dała głaskać i głaskać. Oj nie. Ja jej po prostu kilka razy dotknęłam i ze dwa razy dała mi sobie ręką przejechać po boku. Ale to i tak jest jak na nią niezły wyczyn. Tydzień temu łapoczyny były za samo podejście do niej i wyciagniecie ręki. Smakołykoterapia przynosi efekty. Jak tak dalej pójdzie to się Gilda roztyje :-P

No wypada ze znów powinnam obroże założyć Najekonomiczniejsza wersja.

A moze są krople, które działają naprawdę w każdym przypadku?

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 22:00 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:krople miałam: fiprex, sambunol, teraz advantix - zakropione wczoraj dalej się drapią, frontline, frontline combo - żadne z nich nie działały zadowalająco.

Ten :arrow: http://2psy.pl/Advantix-Advantage-dla-k ... tAodZlIAjQ czy ten klasyczny z nazwą Advantix na opakowaniu? Bo tego drugiego nie wolno kotom aplikować, jest dla kotów toksyczny.

Obrożę Foresto wypróbowałaś czy inne obróżki?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie paź 26, 2014 22:01 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Na pchłach się nie znam więc nie pomogę.

Co do Gildy - jakiś czas temu nie chciało mi się iść po patyczek więc dotknęłam ją jednym palcem. I oberwałam.
magoska_ pisze: i ze dwa razy dała mi sobie ręką przejechać po boku.

:201440
O kurcze, to ogromny postęp! :D
Niesamowite! Nie umniejszaj swoich zasług. Powinnaś chodzić dumna jak paw :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie paź 26, 2014 22:07 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

*anika* pisze:
Ten :arrow: http://2psy.pl/Advantix-Advantage-dla-k ... tAodZlIAjQ czy ten klasyczny z nazwą Advantix na opakowaniu? Bo tego drugiego nie wolno kotom aplikować, jest dla kotów toksyczny.

ten bayera dla kotów Czyli ten advantage. Obróżka skutkuje ta sabunol - tylko kotom niewygodnie - wolałabym krople albo moze jakaś zasypka?

No nic jak nie przestaną się drapać to obroża powróci.

No nie umniejszam - sama byłam w szoku jak się udało :-)) Myślę że jak dziewczyny popracują nad nią w tygodniu i my w weekend to będzie duży efekt. Bo sam weekend to potem zapominała dziewczyna ze fajne to głaskanie.

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 22:19 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

A są jakieś wieści od butelkowego kotka? Bardzo bym chciała wiedzieć czy wszystko ok z nim.

I uważam że z raz na miesiac trzebaby pójść wspólnie na piwo zeby pogadać na innym gruncie niż forum miau ew szybkie uwagi w korytarzu kociarni ;-P

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 22:27 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

14.10. kiedy byłam 1-szy raz u Kotów w dzień powszedni zostałam ofukana przez pracownicę schronu,że tracę czas czas na zajmowanie się Gildą,bo " z Niej i tak nic nie będzie ".Odpowiedziałam ,to się jeszcze zobaczy. No i proszę.Gratulacje magoska .Gildę też spróbuję jutro posocjalizować.Ale to trudna zawodniczka i wiele sobie nie obiecuję,ale może metodą bardzo ,bardzo drobnych kroczków coś uda się wspólnymi siłami osiągnąć.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie paź 26, 2014 22:32 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:
*anika* pisze:

ten bayera dla kotów Czyli ten advantage. Obróżka skutkuje ta sabunol - tylko kotom niewygodnie - wolałabym krople albo moze jakaś zasypka?

No nic jak nie przestaną się drapać to obroża powróci.

No nie umniejszam - sama byłam w szoku jak się udało :-)) Myślę że jak dziewczyny popracują nad nią w tygodniu i my w weekend to będzie duży efekt. Bo sam weekend to potem zapominała dziewczyna ze fajne to głaskanie.

Obroża Foresto ponoć nie tylko odstrasza pchły ale też wybija w otoczeniu.

Ja ze swojej strony polecam spsikanie w domu wszystkiego wodą zmieszaną z octem i solą, i wypranie dywanów, pościeli itd. najlepiej w wysokiej temp. Jak miałam w domu atak pcheł to krople na kark + ta mieszanka na psikanie i później problem znikł. A dla pewności spsikałabym tym parter ;)

eunnika

Od: Pon kwi 28, 2014 16:52

Post » Nie paź 26, 2014 22:40 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Dywanów nie mamy - chodniczki przy drzwiach i wersalkę plus pufa spryskałam tym: http://www.emusklep.pl/psy/pch/flee-400 ... genow.html

korytarz spryskam tą mieszanką dzięki - jakieś proporcje?

I foresto poszukam.

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 22:47 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

MAU pisze:14.10. kiedy byłam 1-szy raz u Kotów w dzień powszedni zostałam ofukana przez pracownicę schronu,że tracę czas czas na zajmowanie się Gildą,bo " z Niej i tak nic nie będzie ".Odpowiedziałam ,to się jeszcze zobaczy.

Smutne. A właściwie szokujące. Zwłaszcza po doświadczeniach z Fuksem, Szagajem, Zbójem, Gongo...
A najgroźniejsza z nich wszystkich była ... Miranda- przypadek beznadziejny, dzika furia.
Z Tymoteusza, jak tylko opuści klatkę, też zrobimy kota :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie paź 26, 2014 22:49 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

dziewczyny - to suche, które przywiozłam jest dla kotów serylizowanych i kitten. Każde wiaderko jest opisane jaki to rodzaj karmy - mozna na szpital przenieść tyle ile potrzeba.

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 22:49 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:Dywanów nie mamy - chodniczki przy drzwiach i wersalkę plus pufa spryskałam tym: http://www.emusklep.pl/psy/pch/flee-400 ... genow.html

korytarz spryskam tą mieszanką dzięki - jakieś proporcje?

I foresto poszukam.

Ja robiłam ze szklanki octu, 3 albo 4 łyżek soli, i dopełniałam wodą w butelce po spryskiwaczu mr muscle. Zapach wietrzeje po jakiejś godzinie :) Ogólnie to doradziłam to kilku osobom u których sobie flee nie dało rady i pomogło, a przepis autorski, z praktyki wzięty :D

eunnika

Od: Pon kwi 28, 2014 16:52

[poprzednia][następna]