PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 26, 2014 19:26 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Dokładnie i jednego szczeniaka :-)

Kuba stwierdził ze skoro zdawał psi egzamin na wolontariusza to psy też będzie wyadaptowywał :-P

tak ręką głaskałam :-))

wszystkie koszyki miały zatkane wejścia

Blakot i Gilda robili dobre wrażenie - kilkoro ludzi się o nich pytało co to takie ładne kotki :-P

Mam wrażenie że ten kontakt w ciagu tygodnia z dziewczynami też dużo jej daje.

Za to Blakot - szkoda gadać :-(( Chioć dzisiaj kurczaka jadł mi z ręki - warczał i jadł. I łapą potem bo ręka za blisko ;-(

Właśnie znalazłam Kasandrę na Kąciku i pospieszyłam wpisać ją tutaj ze to ona.

Zresztą ja nie wiem kto ją przyniósł na jedynkę

ale ta osoba zostawiła kota w tym całym rumorze ludzi - z 15 osób wtedy na korytarzu było. W kontenerku zupełnie nie szpitalnym. I ten biedny zestresowany kot siedział i darł się wniebogłosy. Ja myślałam ze to zapakowany kot od Kuby a Kuba myślał że o ode mnie :-( Tak się biedna zestresowała ze narobiła pod siebie. A ta osoba, która ją przyniosła nic kompletnie nic nikomu nie powiedziała tylko po cichutku postawiła kontenerek z Kotką z boku :-(

Pięknie wyglada Kasandra - rekomendowałam ją jako roczną no max dwuletnia kicię :-))) Być moze jutro po nią przyjadą na dopsienie :-P

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Nie paź 26, 2014 19:33 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet pisze:22 koty przez dwa dni znalazły domy 8O . W tym Lamia! :P Wow!

Gratulacje dla całej ekipy weekendowej!
Widać, że im nas więcej, tym lepiej dla kotów.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie paź 26, 2014 19:33 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Niech ta Miranda już idzie do domu, bo ciągle czuję się wywoływana do tablicy. Po tym co Kuba napisał zastanawiałam się przez chwilę co mi się znowu nie udało :mrgreen: .

Kuba i słusznie :ok: , ten egzamin daje uprawnienia wyłącznie na psy ;-).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie paź 26, 2014 19:35 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:
tak ręką głaskałam :-))

8O 8O 8O
Jesteś wielka! :201494

Biedna Kasandra. To jest strachliwy kot :( .

Magdar77 - sprawa jest jasna - musisz przyjechać i poznać Mirandę. Wtedy już nie będzie na Ciebie czekać i migiem pójdzie do domu :P .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie paź 26, 2014 19:44 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet czy Ty mi kolejnego kota wciskasz 8O . Jakbym brała co mi dajesz, to bym w kwartał zbieraczką została :mrgreen: . Kawa, niebieskooka, teraz Miranda :roll: . Przynajmniej ze zwykłej, ludzkiej przyzwoitości poczekaj dwa tygodnie aż Kawę wywalę na swoje :ryk: .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie paź 26, 2014 19:45 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Gratulacje za 22 adopcje w 2 dni ! Kiedy ja jestem w dzień powszedni nie ma prawie nikogo,ale mam więcej czasu dla Kotów.Czyli w pokoju żółtym jest Kasandra,w zielonym Blakot i Gilda, w czerwonym Miranda i Gracja, a w ostatnim tylko Arfon? A ile jest Małych w klatkowym ? Jutro będę u Nich o 12.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie paź 26, 2014 19:52 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

w klatkowym jest:

jeden maluszek czarny
4 maluchy czarne
1 starszy czarny
1 starszy bury

Kasandra jest przerażona chyba przestrzenią. Dla ludzi boska. Daje sie głaskać, nadstawia łepek, ale przeraża ją np osoba, która patrzy przez szybę w drzwiach.

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 19:55 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Gratuluję ekipie niedzielnej :ok:
Bardzo się cieszę, szczególnie z adopcji Lamii.
Jak dawaliście sobie dzisiaj radę - ja mam zawsze wyrzuty sumienia że za mało czasu przeznaczyłam na głaski - bo sprzątanie, rozmowy z adoptującymi, etc. Co usiądę do głasków to ktoś się pojawia. Więcej wolontariuszy nam trza!

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Nie paź 26, 2014 19:59 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Ja dziś w większości adopcje zdałam na barki Kuby. Starałam się jak najwięcej być przy Lamii, Gildii i Blakocie. Ale też mam wyrzuty sumienia po intensywnym dniu że mało czasu. Teraz i tak fajnie bo od 16 do 17 jest godzina wolnego. Można przeznaczyć na dopieszczanie. O ile nie przywiozą kolejnego miotu kociąt :-P

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 20:01 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Właśnie dlatego w dzień powszedni jest fajnie.Praktycznie cały czas można poświęcić Kotom.No ale większość pracujących ma wolne weekendy,a cały tydzień zajęty.Jutro postaram się ośmielić Kasandrę.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie paź 26, 2014 20:08 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magdar77 pisze:Revontulet czy Ty mi kolejnego kota wciskasz 8O . Jakbym brała co mi dajesz, to bym w kwartał zbieraczką została :mrgreen: . Kawa, niebieskooka, teraz Miranda :roll: . Przynajmniej ze zwykłej, ludzkiej przyzwoitości poczekaj dwa tygodnie aż Kawę wywalę na swoje :ryk: .

:ryk:
Źle mnie zrozumiałaś. Musisz poznać Mirandę -swoją imienniczkę i dopiero wtedy będzie mogła spokojnie zostać przez kogoś adoptowana :mrgreen: .
Przy Kawie palców nie maczałam :wink: .

Monika_Wolska pisze: Więcej wolontariuszy nam trza!

Że o szpitalu nie wspomnę :( .

Kasandra boi się nagłych ruchów, nagle zbliżającej się dłoni. Ale jak już opuściła klatkę i teraz człowiek będzie ją tylko głaskał to pewnie szybko się ośmieli. To bardzo miła koteczka. Fajnie, że już jutro będzie rozpieszczana :D .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie paź 26, 2014 20:08 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

niestety z tym tyg pracy.

Ale dziś było wręcz oblęzenie :-P Nie dość że kociarzy to jeszcze psiarzy :-P

Dzisiaj przyniesiono miot 3 kociąt - nie do oddania bo jeszcze jakieś szczepienia trzeba wykonać. Ale pani, która przyjechała z trójką dzieci i mężem uparła sie ze chce wziac dwójkę z tej trójki. Niestety nie chciała się namówić na trójkę - po jednym dla każdej z dziewczynek. Czekali całą rodziną ponad 3 godziny zanim weterynarz nie wyraził zgody na wzięcie tych kociaków - tak zdeterminowani byli. Szkoda ze jeden został ;-(( Smutny bardzo i samotny.

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 20:13 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:Jkaby ktoś w tygodniu był to moze ugotować kuraka dla tych maluchów? W sumie najmniejszych jest 5 kociat - nie ma dla nich odpowiedniej mokrej karmy - dziś wsadziłam im whiskasa juniora i animonde fom coś tam. Jutro dostaną kurczaka co z dziś został.

Gosia, ta Animonda fom coś tam, to specjalnie zakupiona karma dla najmłodszych, przywiozłam dziś 12szt, a chodzi dokładnie o paszteciki Animonda vom Feinsten Baby Pate :wink: powinno na chwilę wystarczyć. Nie chciałam za dużo zostawiać, skoro tak się tam ludzie częstują.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Nie paź 26, 2014 20:15 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

aha - to ok :-) doczytałam kitten i tyle bo spieszyłam się karmić bo darły japki wszystkie 4. I wszystkie 4 głodomory :-)) I maluszki. bałam się ze ten najmniejszy jeść nie bedzie umiał - ale wola przetrwania zmusiła do ciamkania :-)

magoska_

Post » Nie paź 26, 2014 20:18 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:Ja dziś w większości adopcje zdałam na barki Kuby. Starałam się jak najwięcej być przy Lamii, Gildii i Blakocie. Ale też mam wyrzuty sumienia po intensywnym dniu że mało czasu. Teraz i tak fajnie bo od 16 do 17 jest godzina wolnego. Można przeznaczyć na dopieszczanie. O ile nie przywiozą kolejnego miotu kociąt :-P

Taaaa , ja tu gadu gadu z domkami , a Małgosia jak by miała motorek w doo........ . Kuwety ogarnięte , maluchy i reszt nakarmione . A ja gadu gadu :D
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

[poprzednia][następna]