Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Maupa pisze:Mayken - na szybko - ja daję granatę od półtora roku razem z catz finefood i feringą, bo w ogóle dobrze jest mieszać, i problemów nigdy nie było.
aleksja pisze:Cześćco sądzicie o tej karmie? http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... omposition
skład przedstawia sie interesujaco, ale cena podejrzanie niska:
30% świeży filet z kurczaka bez kości, 28% suszony filet z kurczaka, 18 % ziemniaki, 5 % tłuszcz kurczaka, 2 % suszone jajko, 1,5 % śledź ze świeżego połowu, 1,5 % suszony śledź, tran (100 % tłuszcz ze śledzia), hydrolizowane białko zwierzęce, włókno groszku, suszona marchew, 1,6 % suszona lucerna, inulina, fruktooligosacharydy, mannooligosacharydy, 0,5 % suszony granat, suszone jabłko, suszony szpinak, 0,3 % Psyllium, suszona czarna porzeczka, suszone słodkie pomarańcze, suszone jagody, chlorek sodu, suszone drożdże piwne, 0,2 % korzeń kurkumy, 0,12 % glukozamina, 0,09 % siarczan chondroityny.
Heka pisze:dazyliusz pisze:..... tylko, że słyszałam o sensacjach żołądkowych po applaws i nie wiem...
U mnie miększe kupy po applaws były przez 3 dni u malucha (8 tygodni) u starszych też inna nieco kupa ale o "sensacjach żołądkowych" mowy nie ma.
I te zmiany widziałam tylko wtedy, gdy przechodziłam ze zbożówek.
Od 2 dni mam podwórkową kocię młodziutką, wsuwa applaws'a aż się uszy trzęsą. Kupka oczywiście miękka nie żadne rozwolnienie, ale z doświadczenia wiem, że po jutrze już będzie ok. No i wzdęcie po tej karmie malutkiej schodzi, bo miała okropne, myślałam, że jest w ciąży.
aleksja pisze:A jaka sucha karme polecacie dla kotki, ktora ma prawie 12 lat i jest wysterilizowana? Kupilabym wymieniony wyzej purizon, ale czy nie ma za duzo fosforu (1%)? Na co patrzec przy wyborze? Jest royal canin 12+ dla sterilizowanych, ale w skladzie nie ma miesa
aleksja pisze:A jaka sucha karme polecacie dla kotki, ktora ma prawie 12 lat i jest wysterilizowana? Kupilabym wymieniony wyzej purizon, ale czy nie ma za duzo fosforu (1%)?
Użytkownicy przeglądający ten dział: beatamarzec1996, darpi, elmas, Evilus, Google [Bot], kasiek1510 i 153 gości