Domek Tymczasowy Figaro -cd

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 17, 2014 11:55 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Figaro52 pisze:No i klops...Gambo wczoraj wrócił z adopcji , cały czas u ludzi wył nie chciał jeść...Gizmo zaadoptował się bez problemu, mizia się, je i wszystko jest okej.Dwóch braci , myślałyśmy , że razem będzie im lepiej... :oops:

Figaro tak jak u nas było z Zuzą i Leonem. Zuza poszła kilka dni wczesniej było ok, doszedł Leon, zaczęły się cyrki, miesiąc prób nic nie dał, Zuza zaczęłą przejmować jego strach, Leon wrócił do nas, momentalnie Zuza wróciła do swoich dawnych zachowań - mizianki, spanie w łóżku. Leona udało nam się u nas nieco ustabilizować ale widać że u niego to jest sprawa stała, jakiś czas temu, jak robili nam drzwi Leon dostał znów ataków lękowych, tabsy uspokajające, wrócił do siebie, dziś przyszedł kurier z paczką i to wystarczyło - Leon znów ma schizy. :roll:
Też ktoś mi mówił, ze dwie kotki - siostry (chyba Malg o tym wspominała właśnie) od małego razem chowane a nienawidziły się potem że by się pozabijały. Hehe chya czasem jak u ludzi - czasem rodzeństwo się nie lubi a lepiej dogaduje się ze znajomymi niż między sobą :P No i nie zawsze każdy się tak samo adoptuje do nowego otoczenia. Być może Gambo bardziej przywiązał się do Was niż do brata.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie paź 19, 2014 6:53 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Chyba bardziej przywiązał się do dzikusa Rimbo i do Fruśki, bo ją we wszystkim naśladuje :twisted:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie paź 19, 2014 17:45 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

zapraszam na bazarek dla Was:
viewtopic.php?f=20&t=165423
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon paź 20, 2014 18:39 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

czarno-czarni pisze:zapraszam na bazarek dla Was:
viewtopic.php?f=20&t=165423
:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Figaro52

Post » Śro paź 22, 2014 17:28 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Po 16 odszedł jeden z maluszków Chłopiec Dixi. Nie wiemy co się stało, wieczorem brykał, jeszcze o 23 maluszki jadły. Nad rano był bardzo osowiały , zmierzyłyśmy mu temperaturę ,była poniżej 37 i pomimo ogrzewania go spadała.Malec zaczął mieć problemy z oddychaniem, oddychał pyszczkiem łapiąc oddech. Pojechałyśmy na Krzywoustego do Niedzielskich ( nic innego nie było jeszcze czynne. Zrobiono mu rentgen, miał wodę w płucach.Dostał lek na ściągniecie wody, antybiotyk i witaminy.W miedzy czasie skontaktowałyśmy się z naszą panią doktor i przewieźliśmy malucha do niej. Miał już temperaturę 34 .Podłączono mu tlen i leżał na macie grzejącej...niestety nie udało się . Był za mały i za słaby żeby walczyć...

Figaro52

Post » Śro paź 22, 2014 17:46 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

bardzo mi przykro :( a jak się miewa reszta maluchów?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro paź 22, 2014 21:59 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Generalnie nie czuję się dziś zbyt dobrze - tak ogólnie i z powodu stresu i poczucia porażki... ale po wizycie na facebooku najpierw zrobiło mi się słabo, a potem niedobrze. Następnie niebardzo wiedziałam, czy i jak w ogóle reagować, ale jednak mam ogromną nadzieję wkrótce przygotowywać ogłoszenia dla dziewczynek i chętnie wykorzystam zdjęcie Dixi.
Mama w stresie ją wpisała a to Pixi zasnął dziś po 16 :cry: :cry: :cry:
Obrazek

Figaro52

Post » Czw paź 23, 2014 2:33 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Bardzo dziękujemy za umieszczenie informacji i czarno-białego zdjęcia maluszka na fb

Figaro52

Post » Czw paź 23, 2014 5:50 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

[*] kocinko.
Figaro :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 23, 2014 6:30 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Jak bedziecie gotowe to pomoge w ogloszeniach. Kocieta sa nieprzewidywalne z takimi pogorszeniami :( zrobilyscie wszystko co tylko sie dalo zrobic. Sciskam mocno

michalinadzordz

Post » Czw paź 23, 2014 10:39 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Bardzo dziękujemy :)

Dziewczynki na razie pod stałą obserwacją brykają zdrowe i całe. Profilaktycznie spały przy nas i zaglądałyśmy do nich w nocy. Kupy w porządku, apetyty dopisuję. Temperatury też mają idealne, ale parę najbliższych dni będzie pod napięciem, bo chociaż nagłość i wyjątkowość objawów Pixiego raczej wskazuje na ukrytą wadę wrodzoną to w 100% nie możemy wykluczyć jakiegoś wrednego wirusa.

Figaro52

Post » Czw paź 23, 2014 18:11 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Przepraszam , ale faktycznie pomyliłam imiona kociąt :oops: . W każdym razie był 1 chłopiec i 2 dziewczynki
I to właśnie chłopczyk odszedł, to ten maluszek
Obrazek

Figaro52

Post » Nie paź 26, 2014 11:01 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

co u Was Halinko? jak maluszki ? mam troszkę karmy podarowanej dla kotków to przywiozę Wam przy okazji :)
mam obiecane też podkłady higieniczne , tylko je muszę odebrać , a gdybyście potrzebowały na już to mam jeszcze w domu te Babci których na razie nie używam więc mogę odstąpić

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie paź 26, 2014 16:42 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

UWAGA WROCŁAW! SYTUACJA AWARYJNA! PILNIE POTRZEBNY DOM TYMCZASOWY/STAŁY!
Mały porzucony w garażu podziemnym szary kociak szuka schronienia. Maluch ma chore oko, siedzi w zimnym garażu, Pani, która go znalazła nie może go zabrać do domu bo ma alergię.
Kotek jest przerażony i ciągle miauczy. Ma na oko kilka tygodni. Nie może zostać w garażu, ponieważ jest tam bardzo zimno i istnieje ryzyko, że zostanie potrącony przez samochód.
Kontakt w sprawie kotka: 697 242 442
Obrazek

Czy ktokolwiek może pomóc? :(

michalinadzordz

Post » Pon paź 27, 2014 6:22 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

My chorego maluszka w obecnej sytuacji nie możemy wziąść :oops:

Figaro52

[poprzednia][następna]