Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 22, 2014 5:27 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Maniuś sobie biega, ale nudzi się i tak.Do kotów go nie wpuszczę.Dziwna sprawa, bo kiedy jest w transporterku,a koty łażą koło niego to zupełnie nie reaguje.Jest spokojny, nawet mam wrażenie, że bardzo to lubi, obserwuje je, nawet nie miauknie.Wypuszczony dostaje jakiegoś amoku.O co chodzi?
Benia, Kubuś zdrowiutkie, kochane, a Tusia chyba też już w dobrym stanie.Chyba jeszcze będzie musiała być na diecie, ale oby jak najkrócej, bo tego się nie da wytrzymać finansowo.Jeszcze tydzień antybiotyku, wszyscy odetchniemy z ulgą, bo to uciążliwe bardzo.Łatwiej podawać tabletki, zdecydowanie.P.Iza, Tusia i ja jesteśmy tym syropem umazane, jest słodki, lepi się, koszmar po prostu.Tusia potem siedzi tak z godzinę za telewizorem, boi się wyjść.Ale tak trzeba i już.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro paź 22, 2014 7:13 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Tusia jest naprawdę przerażona, kiedy musi dostać lekarstwo :(
Obrazek

ewar

Post » Czw paź 23, 2014 5:18 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Kotki z działek, a więc Tusia, Benia i Kubuś są cudnymi, dorodnymi kotkami.To są koty, których obecności się nie odczuwa.Grzeczne, łagodne, fantastycznie się dogadują z innymi kotami.P.Iza dba o ich zdrowie, o stan psychiczny, ale i o wygląd.Rzadko zdarza mi się widzieć tak zadbane kotki.Biję się w piersi :oops: , ja trochę swoje pod tym względem zaniedbuję.Wczoraj zrobiłam parę zdjęć Kubusiowi.On uwielbia bawić się laserkiem.Przychodzi do p.Izy, patrzy na nią, a potem na dywan i tak szuka światełka.Szaleje potem.Zobaczcie, jaki jest śliczny, taki misio, cieplutki, czyściutki , a futerko to już mistrzostwo świata.On jeden jest kotkiem, który sam domaga się pieszczot.Nie, nie jest namolny, ale ociera się o nogi, chce być głaskany.To jednak kot, który kocha swojego opiekuna, dla obcych jest nieufny.To naprawdę niesamowite, ale tym kotom można obcinać pazurki, czyścić uszka, podać tabletkę i NIGDY, ale to nigdy nie warkną, nie ugryzą i nie zadrapią.Boją się, to normalne, ale to kraina łagodności.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw paź 23, 2014 7:18 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Powiedz jak ona to robi. Jestem właśnie po podaniu tabletki Cymkowi. Co prawda jestem cała i nie podrapana ale czy on połkną tabletkę to głowy nie dam. :?
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Czw paź 23, 2014 7:22 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Nie, p.Iza nie podaje kotom tabletek, ja to robię.Mam wprawę, po prostu.

ewar

Post » Czw paź 23, 2014 9:47 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Wstąpiłam na chwilę do p.Izy.Aż miło popatrzeć.Koty spokojne, wszystkie trzy, bo i Tino śpią na parapecie, przytulone do siebie.Za oknem psia pogoda, zimno, leje deszcz, a kotom ciepło, są najedzone, zdrowiutkie, bo i Tusia chyba już na prostej.W domu cicho, nikt ich nie przegania, nie wrzeszczy, mają zabawki.Fajnie im.

ewar

Post » Czw paź 23, 2014 18:22 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Rzadko wchodzę, rzadko ostatnio podczytuję, ale wchodzę a tu takie wieści. Tusiu, Tusieńko, wracaj do zdrówka, ale już! Jeśli na prostej jesteś, to się trzymaj tej prostej! Muszę potwierdzić, Nika aka Milo aka Annuszka to kraina łagodności, w tej kotce nie ma grama agresji. Tak mi się cudnie trafiło że mam dwa koty, które nawet w dużym stresie nie pokażą pół pazurka ani ząbka. Kochane :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt paź 24, 2014 11:56 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

No właśnie, nie lgną do ludzi,a koty kochają, po prostu muszą mieć kota, do którego mogą się przytulić.Urodzone na wolności i tam spędziły dzieciństwo, a wcale nie chcą wychodzić.Niby dzikie, miały wrócić na działki, ale one dzikie wcale nie są.Kubuś w dodatku jest miziaczkiem, on jeden domaga się pieszczot, pozostałe na nie pozwalają, ale inicjatywa musi wyjść od człowieka.Tak mało kłopotliwych kotów po prostu nie ma.One są grzeczne do bólu, zajmują się sobą, są świetnymi towarzyszami innych kotów.

ewar

Post » Sob paź 25, 2014 5:34 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Tusia wydaje się już zdrowa, ale nadal dostaje leki.Jeszcze pięć dni i koniec tych tortur.Nie bardzo chce jeść karmę weterynaryjną, powolutku wprowadzamy inne jedzenie, nie ma żadnych sensacji, więc dobrze.Kotka jest wesoła, bawi się z kocimi chłopakami, nie wydaje się, aby jej coś dolegało.Brzuszek jeszcze łysy, ale w końcu odrośnie.

ewar

Post » Sob paź 25, 2014 11:53 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie paź 26, 2014 15:55 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Kubuś uwielbia laserek, p.Iza włącza go bardzo często, bo kocisko o to prosi.To jest przekochany kotek, taka trochę ciapa, która chce na ręce, na kolana, musi się przytulić, ale do kogoś kogo zna.Tusia nie interesuje się laserkiem, woli inne zabawki, ale i ona i Kubuś jak powietrza potrzebują obecności innego kota.Fajnie im jest u p.Izy, jest tam ciepło, spokojnie, p.Iza poświęca kotom mnóstwo czasu, w przeciwieństwie do osoby piszącej ten post :oops: Koty są wyczesane, najedzone, wybawione, kuwetki zawsze czyściutkie, wszędzie posłanka, a nawet pudło tekturowe, bo p.Iza zauważyła, że lubią w nim siedzieć.P.Iza wie, ile razy który kot zrobił siusiu, jaką kupkę, ile zjadł ..itd, zauważy każdą zmianę w zachowaniu.Naprawdę warto od niej brać kota, piszę to z całą odpowiedzialnością za słowa.
Nad Maniusiem pracuję, ale nie do końca wiem, czy on nie lubi innych kotów, czy się ich boi i dlatego atakuje.Coś spowodowało jakąś zmianę, coś czego nie może zapomnieć, a mnie jest trudno zgadywać, Maniuś mi nie powie.Na pewno nie ma poczucia bezpieczeństwa, czuje jakiś dyskomfort.Kuchni już mi nie demoluje, przyzwyczaił się, że to jego lokum.Z kuwetki korzysta wzorowo, to przyznaję i zawsze tak było.Bywa tak, że liże mnie po ręce, podnosi główkę, aby go drapać pod bródką, a za chwilę jakby coś sobie przypomniał i nie chce być dotykany.Pazurki mu obcinam, nie jest to takie trudne,jakoś bardzo nie protestuje.Gorzej z czesaniem, które przecież powinno być łatwiejsze do zaakceptowania przez kota.Maniuś tego nie lubi, czeszę go więc krótko, nie chcę go denerwować.

ewar

Post » Wto paź 28, 2014 6:02 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Tusia jeszcze dzisiaj i jutro ma mieć podawany antybiotyk i wreszcie koniec :D Powolutku też wprowadzane jest normalne jedzenie, sensacji nie ma, więc się nieśmiało cieszymy.
Maniuś sobie biega, ale sam.Tolusiowi pozwalam na trochę zabawy z Maniusiem, ale wtedy pilnuję.Toluś bardzo lubi Maniusia, obaj mają żywiołowe temperamenty, ale boję się, aby w ferworze zabawy duży w końcu kot, jakim jest Maniuś nie zrobił Tolusiowi krzywdy.Maniuś tęsknym wzrokiem patrzy na świat za oknem, bardzo chciałby pobiegać, zapolować, powspinać się pewno na drzewa.Cóż, tego nie mogę mu zapewnić.
A oto Maniuś, trochę już klucha z niego.Apetyt ma, głównie na suchą karmę, ale ruchu zdecydowanie za mało :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pudło nie tak dawno wymieniałam, ale Maniuś szybko doprowadza go do takiego stanu :oops:

ewar

Post » Wto paź 28, 2014 7:29 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Tusia wczoraj dostała odrobinę surowego mięsa i..zwymiotowała to :cry: Gotowane jest w porządku, karma z puszki również.W listopadzie mamy wizytę u weta, zobaczymy co powie, jakie badania zleci.

ewar

Post » Wto paź 28, 2014 9:16 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Biedna Tusia :( Mam nadzieję, że w końcu wszystko ze zdrówkiem będzie ok :1luvu:
Maniuś, to piękny kocurek!!! <3 Tylko się zakochiwać, prawda? :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto paź 28, 2014 17:49 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

ewar pisze:Tusia wczoraj dostała odrobinę surowego mięsa i..zwymiotowała to :cry: Gotowane jest w porządku, karma z puszki również.W listopadzie mamy wizytę u weta, zobaczymy co powie, jakie badania zleci.

Może po prostu się odzwyczaiła.

Puść Ty raz tych chłopaków na żywioł - zobaczysz, że Maniuś nic maluchowi nie zrobi. Będzie pewnie trochę wrzasku i dużo radości, a i grubasowi się ruch przyda.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]