(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 16, 2014 9:12 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

jul-kot pisze:Mleko też nawadnia, ale rozcieńczaj wodą i uważaj na kupki. Też tak czasem robiłem. Nie wierzę w to mleko bez laktozy...

No właśniez :roll: przed chwilą doszły mnie niedobre odgłosy z kuwety. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 16, 2014 15:40 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Marzenia11 pisze:
jul-kot pisze:Mleko też nawadnia, ale rozcieńczaj wodą i uważaj na kupki. Też tak czasem robiłem. Nie wierzę w to mleko bez laktozy...

No właśniez :roll: przed chwilą doszły mnie niedobre odgłosy z kuwety. :roll:

Okazuje się, że nie był to TEN problem :wink:
Natomiast Mika slini się jak nie wiem co i kicha jak trąba. :roll: chyba sie wirusek uaktywnił i dręczy kotecka. Natomiast kotecek dręczy mnie swoja namolnością i wbijanymi pazurami w nogi - a wszystko to przecież z milosci bezgranicznej... :evil: Jak pojdziemy do wet to zaczniemy od obcinania pazurow.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt paź 17, 2014 21:38 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Jak tak słucham to sporo ludzi kupuje dla kotów to mleko z biedronki bez laktozy i nie słyszałam jeszcze, by kot po nim biegunkował.
Mleko jak najbardziej też nawadnia, choć najlepsza jest woda. Jak będziesz dolewać wody do mleka to myślę, że to dobra metoda na nawodnienie Nutki :) Na pewno lepsza niż stresowanie kota pojeniem ze strzykawki.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pt paź 17, 2014 21:52 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

asim pisze:Jak tak słucham to sporo ludzi kupuje dla kotów to mleko z biedronki bez laktozy i nie słyszałam jeszcze, by kot po nim biegunkował.
Mleko jak najbardziej też nawadnia, choć najlepsza jest woda. Jak będziesz dolewać wody do mleka to myślę, że to dobra metoda na nawodnienie Nutki :) Na pewno lepsza niż stresowanie kota pojeniem ze strzykawki.

Po dwoch dniach obserwacji wszystkie qpki sa ok a koty żłopia mleko rozcieńczone wodą - oczywiście najmniej i najrzadziej Nutka , a najwięcej i najczęściej jest przy miskach z chrupami :roll: Ale pije go więcej niż wody, I to dobrze.
Pracowity i emocjonalny weekend, pierwszy z dwoch. W niedziele pomyślę nad jeszcze jakimis rozwiązaniami. Jej by się przydała micha z piciem postawiona na jakiejs wysokości, bo ona lubi się wspinać, ale na razie nie mam gdzie, aby to bylo dla wszystkich i wszystkiego bezpieczne.

Marzenia11

Post » Pt paź 17, 2014 22:26 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Popróbuj też różne naczynia większe i mniejsze - Redzik uwielbia pić z wiadra :lol:
Jak latem nalewałam sobie wody do wiaderka, żeby kwiaty na balkonie podlać to potrafił żłopać kilka minut.
Jak odpuszczałam kiedyś zimną wodę do garnka (w ramach oszczędności zbierałam zanim nam rurki z obiegiem zrobili) to też z niego spijał.
Ogólnie zauważyłam, że woli wyższe naczynia, gdzie nie musi się tak schylać do picia, wtedy potrafi pić i pić.

asim

Post » Pon paź 20, 2014 10:38 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

asim pisze:Popróbuj też różne naczynia większe i mniejsze - Redzik uwielbia pić z wiadra :lol:
Jak latem nalewałam sobie wody do wiaderka, żeby kwiaty na balkonie podlać to potrafił żłopać kilka minut.
Jak odpuszczałam kiedyś zimną wodę do garnka (w ramach oszczędności zbierałam zanim nam rurki z obiegiem zrobili) to też z niego spijał.
Ogólnie zauważyłam, że woli wyższe naczynia, gdzie nie musi się tak schylać do picia, wtedy potrafi pić i pić.

U mnie reglarnie i gdy nie widzę (musze nie widzieć nawet jak widzę :mrgreen: ) z garnków i inszych tego typu rzeczy stojących w zlewie (stawiam specjalnie) uwielbia pić Milenka, i im bardziej musi sie wygiąć czy wyciagnąć tym lepiej. Mika ja naśladuje. DeeDee lubi szerokie miski, Notka ma swoja ulubiona, ale pije też z szerokiej, natomiast nad nutka musze pomysleć, bo własnie nie wiem.

Marzenia11

Post » Pon paź 20, 2014 10:42 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Pierwszy emocjonujący weekend za mną - na efekty muszę jeszcze poczekać :roll: jeszcze w sobotę byłam pewna, ze będa dobre, teraz moze być róznie.
Szykują się pracowite dni - własnie od switu siedze nad papierzyskami, w końcu mam dwa ogromne zlecenia i zaraz wychodzę.
Wczoraj do lez rozbawiła mnie Notka. Już dawno zauważylam, ze ona lubi kłaść sie na grzbiet i zaczepiac koty do zabawy bądź gdy jakis kot przechodzi koło niej ona natychmiast sie na grzbiet przewraca. Ale wczoraj leząc na pleckach, tylne łapska rozwalone na boki a przednimi polowała na sznurowkę, ktorą jej koniecznie musiałam machac nad łebkiem. Kluska rozplaszczona na podlodze i wierzgająca łapkami nad głową - widok bezcenny :ryk: ze też jej było tak wygodnie 8O

Marzenia11

Post » Pon paź 20, 2014 14:36 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Mnie nigdy kocie pozycje nie przestaną zadziwiać :)

asim

Post » Pon paź 20, 2014 22:41 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Dzis zrewidowałam swoje podejście do odchudzania futer.
koty nie tyja od tluszczu tylko od weglowodanów.
Ja to wiedziałam teoretycznie ale jakoś todo mnie nie dotarło praktycznie i ciągle się gapię na zawartość tłuszczu w karmie. Zresztą podejście moje ugruntowane przez wet.
A tu się dowiaduję dziś, od babeczki mającej doświadczenie z osobistymi zwierzami, ze to na węglowodany trzeba zwracac uwagę i że ona odchudziła stadko na suchych karmach bezbozowych (okropnie tlustych). Ponieważ w końcu podpasowała jedna jedyna bezzbożowka moim futrom, ale z racji tłustości dawałam im jako przysmak, zmieniam podejście. I czekam na efekty :wink: :ok: :ok: :ok:

Zasypiam na siedząco, ale czekam aż futra zjedzą i bede mogła wejść do kuchni po zestaw dla wolnozyjących i idę dać antybiotyk Ogonce... mam nadzieję, ze nie zasnę po drodze :strach: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pon paź 20, 2014 23:47 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Tłuszczyk też nieco tuczy :mrgreen:
A karm bezzbożowych koty jedzą po prostu mniej, bo dostają w mniejszej dawce tyle białka, ile potrzebują i nie łapia przy tym węglowodanowego naddatku. To jak przy BARF-ie
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto paź 21, 2014 15:55 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Powiem Ci, że mi Redzik nieco schudł na bezzbożówkach, miał ok. 10 kg, a teraz się trzyma tak koło 8,5 kg.
Ja go akurat nie chciałam odchudzać, bo otyły nie był, samo tak wyszło.

asim

Post » Pt paź 31, 2014 20:13 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Doczekaliśmy wszyscy, w komplecie.
Tydzien temu była 50 rocznica Ślubu moich Rodziców :wink:
Zapowiedzieli się wszyscy bracia i siostry i przybyli. Niesamowite spotkanie, dla wielu osob po wielu latach...
A dzisiaj Rodzice dostali ordery od Prezydenta RP - miła uroczystość, z muzyką w Urzędzie Stanu Cywilnego. I w prezencie kołdra wełniana :mrgreen:
Listy, gratulacje, prezenty, mnostwo pieknych kwiatów stoi w pokoju, a kartki na pianinie.

Fajnie, ze sie udało. Choc Rodzice czuja się gorzej, Tata chyba przecholował z jedzeniem i sie martwię, bo go po raz pierwszy od operacji boli brzuch. A dla Mamy schorzeń jesienny czas to najtrudniejsza pora.
Najwazniejsze, że mają głowy wypełnione bardzo pozytywnymi zdarzeniami.
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob lis 01, 2014 3:46 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. 50-lecie Ślubu Rodziców :

Gratulacje, piękny jubileusz. I kwiatek ode mnie. Jak ten czas leci...

Obrazek

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Sob lis 01, 2014 4:29 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. 50-lecie Ślubu Rodziców :

Piękna rocznica ;) Gratulacje
Moi rodzice taką obchodzili 4 lata temu, ale tata nie dał się zaciągnąć do USC ;(
teraz żałują - mam nadzieję, że dozyją w zdrowiu do 60-tej rocznicy i dalej czego i Twoim rodzicom życzę
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob lis 01, 2014 11:43 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. 50-lecie Ślubu Rodziców :

Gratulacje! :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]