Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno. Koniec.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 20, 2014 13:31 Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno. Koniec.

Nazbierało się trochę rzeczy, może komuś przypadną do gustu, a ja będę mieć fundusze na koty, te które z p.Izą tymczasujemy, bezdomne , a także psy.Część pieniędzy chciałabym dołożyć i zrobić zamówienie na karmę dla Kotka Milka, Moje wątki viewtopic.php?f=13&t=151707 viewtopic.php?f=13&t=161255 viewtopic.php?f=13&t=162863
W większości wypadków rzeczy są uszyte z używanych materiałów, wszystkie jednak są czyste, nadają się do użytku, niektóre są nowe, albo uszyte z nowych materiałów.Mam za dużo kotów, wiem jak szybko brudzą posłanka, staram się więc tak szyć, aby legowiska miały wyciągane materacyki, ułatwia to bardzo życie.
Bazarek potrwa do niedzieli do godz.15.00
Koszt wysyłki ponosi kupujący wg cennika Poczty Polskiej.

1.Piękna, ogromna, mięciutka pufa uszyta przez p.Izę.Wierzch z baranka, bardzo miękkiego, miłego, boki i spód z aksamitu w kolorze zielonym, taki bardzo ciemny groszek ( konserwowy?).Nie śmiejcie się, ale mój aparat robi tak fatalne zdjęcia, że muszę "opowiadać" kolory :oops: Pufa ma w środku poduszkę wypełnioną taką jakby watą.Prać można wszystko w pralce, nie zbija się to w żaden kłąb, sprawdziłam.Pomimo, że pufa jest mięciutka, trzyma świetnie fason.Wymiary średnica 55cm, wysokość 14 cm, nadaje się też dla małego psa.Jeśli to jakieś zwierzę obsikujące posłanie, można dać na poduchę podkład, czy ceratkę i do prania jest wtedy tylko pokrowiec.
Cena wywoławcza 30 zł.
Obrazek Obrazek Obrazek
Licytuje alessandra za 33,33 zł..Dziękuję :1luvu:

2.Dwa parapetniki uszyte z tych samych materiałów co pufa, w środku materacyki z gąbki obszyte zielonym materiałem.Wymiary 52 x 26 cm.
Cena wywoławcza każdego 14 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje (oba) alessandra za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

3.Dość długi i wąski parapetnik, uszyty z baranka i aksamitu jak pufa i powyższe dwa parapetniki.W środku materacyk z gąbki obszytej kolorowym materiałem.Wymiary 60 x 25 cm.
Cena wywoławcza 14 zł.
Obrazek
Licytuje zuzia96 za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

4.Parapetnik/legowisko z polaru w kolorze kawy z mlekiem z aplikacją z kotem i ozdobiony taśmą pasmanteryjną.Polar z tych grubych, mięsistych.W środku materacyk.
Wymiary 53 x 27 cm.
Cena wywoławcza 15 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje Wasylisa za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

5.Posłanko z beżowego polaru, dobrego gatunkowo, ozdobione bawełnianą koronką.Kokardkę można odpruć bez problemu.W środku materacyk.Wymiary 50 x 27 cm.
Cena wywoławcza 15 zł.
Obrazek Obrazek Obrazek

6.Posłanko z polaru w kolorze ecru z aplikacją z kotem.W środku materacyk, jakie bardzo lubię i na nie "poluję".Jest to wełna obszyta trykotem.Miękkie to bardzo i cieplutkie, naturalne, moje koty takie właśnie mają.Wymiary 55 x 32 cm.
Cena wywoławcza 15 zł.
Obrazek Obrazek

7.Dwa posłanka/parapetniki z pięknego, nowego polaru.Nic nie ważą, słowo! Kolory to różne odcienie brązu i beżu.W środku miękkie materacyki, zostawiłam sznureczki.Wymiary 68 x 28 cm.
Cena wywoławcza każdego 16 zł.
Obrazek
Licytuje (oba) alessandra za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

8.Też panterka, ale w kolorze szarym, z pięknego polaru o jedwabistym połysku.Zabawka z dzwoneczkiem 9 dźwięk denerwujący, można odczepić) gratis.Parapetnik szyty na zakładkę, w środku materacyk.Wymiary 63 x 23 cm.
Cena wywoławcza 15 zł.
Obrazek Obrazek
9.Parapetnik z polaru w ciapki, czarno-biały, w środku materacyk.Wymiary 64 x 23 cm.
Cena wywoławcza 12 zł.
Obrazek Obrazek

10.Dwa parapetniki, materacyk do transporterka i kocyk w krowi wzór :mrgreen: .Polar z tych cieniutkich, leciutkich.Kocyk o wymiarach 115 x 94 cm, parapetniki 50 x 26 cm ( w środku wełniane materacyki) i posłanko do transporterka 40 x 35 cm.
Cena wywoławcza kocyka 10 zł, pozostałe rzeczy 6 zł każda.
Obrazek Obrazek
Licytuje aleusha ( wszystko) za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

11.Trzy rzeczy uszyte z polaru w czarno-białą kratkę.Fajne, polar z tych cieńszych.Malutki kocyk o wymiarach 76 x 60 cm, parapetnik 64 x 30 cm i posłanko do transporterka 40 x 35 cm.W środku posłanek materacyki z wełny.
Cena wywoławcza każdej rzeczy 6 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje aleusha( wszystko) za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

12.Kolorystyka jak wyżej, czyli czerń i biel.Bardzo fajne posłanka-woreczki z bawełnianego, pikowanego materiału.Zawiązywane są na troczki, są miękkie, ale do środka można włożyć cokolwiek, podkład, ręcznik, czy ceratkę, w podróży może się przydać.Wymiary 62 x 29 cm.
Obrazek Obrazek

13.Dwie identyczne poduchy z materiału pt.pościelowy welur.Zapinane na zamek, w środku dość grube poduchy.Wymiary 62 x 40 cm.
Cena wywoławcza każdej poduchy 12 zł.
Obrazek Obrazek Obrazek

14.Bardzo duże, ale cieniutkie posłanka z pościelowego weluru w kolorze perłowym, cieniowane.Pomyślałam sobie, że mogą się przydać na kanapę, fotel..itd.Mają w środku cieniutkie materacyki, zapinane są na zamek.Wymiary 80 x 40 cm.
Obrazek Obrazek

15.Bardzo gruby parapetnik ( 4 cm) o wymiarach 60 x 28 cm.Dwa koty dolabry mieszczą się ponoć na jednym :mrgreen: .Nie ma wyjmowanego materacyka, nie dało się tego tak uszyć.Sztuczne futro, co widać.
Cena wywoławcza 20 zł.
Obrazek

16.Bardzo ładny, ale mało fotogeniczny parapetnik z ciemnoszarego, grubego polaru z aplikacją z kotem.W środku puchaty materacyk w paski, może być do transporterka, czyli takie dwa w jednym.Wymiary 60 x 28 cm.
Cena wywoławcza 15 zł.
Obrazek Obrazek

17.Bardzo niepraktyczny parapetnik z polaru w kolorze grafitowym z aplikacją z białego filcu.Wymiary 56 x 23 cm, materacyk w środku.
Cena wywoławcza 12 zł.
Obrazek Obrazek

18.Komplecik z polaru w kotki w kolorze jasnobłękitnym.Materiał używany i to trochę widać, ale czyściutki i bardzo miły.Parapetnik o wymiarach 49 x 28 cm ma w srodku materacyk w paseczki, posłanko do transporterka ma zaszyty materacyk, wymiary 41 x 31 cm.
Cena wywoławcza kompletu 15 zł.
Obrazek Obrazek

19.Miałam mało materiału i wyszły mi dwie malutkie rzeczy, ale w pięknym kolorze z bardzo mięsistego polaru.Wymiary to 43 x 26 cm i 47 x 20 cm, może akurat komuś takie małe coś się przyda.W środku podusia i materacyk.
Cena wywoławcza obu rzeczy 12 zł.
Obrazek Obrazek

20.Różowy komplecik przy szyciu którego obiecywałam sobie, że nigdy więcej nie będę szyła mikrofazy :evil: Ale to takie milutkie, mięciutkie i pomyślałam, że jakiś malutki kotek będzie tym zachwycony.Materiał nie nowy, wszystko w środku musiało być zaszyte.Komplet składa się z kocyka o wymiarach 67 x 48 cm, posłanka 53 x 30 cm i materacyka do transporterka 42 x 31 cm.Kolor to jaśniutki, pudrowy róż.
Cena wywoławcza kompletu 15 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje alessandra za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

21.Bardzo ładna, chociaż niewielka poducha tkana w kwiatowy wzór.Zapinana na zamek, a poduszka z gąbki sprawia, że jest równa jak stół.
Cena wywoławcza 10 zł.
Obrazek Obrazek

22.Kołderka-rożek niemowlęcy, na pewno komuś się przyda, tak sądzę.Bardzo kolorowa, mięciutka, wymiary 70 x 67 cm.
Cena wywoławcza 10 zł.
Obrazek

23.Nowa, ale ją uprałam kołderka w piękny wzór.Duża, dość sztywna i nieprawdopodobnie leciutka, chociaż gruba.Spodniej strony nie wolno prasować! Wymiary 85 x 80 cm.Chyba bardziej dla pieska, mogę uszyć na nią poszewkę.
Cena wywoławcza 20 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje aleusha za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

24.Mały kocyk niemowlęcy z frędzelkami, używany, ale bez plam i uszkodzeń.Wymiary 90 x 68 cm.
Cena wywoławcza 8 zł.
Obrazek

25.Uroczy kocyk jak sweterek, z akrylu z aplikacjami.Używany, ale nie zniszczony.Kolor taki blado morelowy.Nie miałabym obiekcji jeśli chodziłoby o kocyk dla dziecka, naprawdę.Wymiary 96 x 60 cm.
Cena wywoławcza 10 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje Atta za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

26.Kocyk Disney`a a Kubusiem Puchatkiem.Używany, polarowy, ale nie zniszczony.Wymiary 96 x 74 cm.
Cena wywoławcza 10 zł.
Obrazek

27.Bardzo ładny, puchaty kocyk, chyba z akrylu.Wzorki to motylki i kwiatuszki, ale na zdjęciach nie bardzo to widać.Leciutki, o wymiarach 90 x 76 cm.
Cena wywoławcza 10 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje Yoanne za wywoławczą.Dziękuję :1luvu:

28.Takie coś do powieszenia nad łóżeczkiem dziecka.Z welurku, balonik na sznureczku.zastosowanie prezentuje Toluś :lol:
Cena wywoławcza 12 zł.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

29.Nie posłanko, ale z kotami.Bardzo fajna , bawełniana torba na zakupy, szyta jak pudełko, z podszewką.Wymiary 37 x 27 cm, uszy ( chyba ucha?) 54 cm, szer.4cm.Kolory piękne, mój aparat znów się nie spisał :evil:
Cena wywoławcza 12 zł.
Obrazek Obrazek
Licytuje Atta za 15 zł.Dziękuję :1luvu:

30.Torba na zakupy, nie wiem, co to za rodzaj materiału, jakiś plastik? Nowa, z metką, wymiary 45 x 38 cm.Ma dwie pary uszu, można nosić w ręce lub na ramieniu.Zapinana na rzep.Wygodna na zakupy.
Cena wywoławcza 12 zł.
Obrazek Obrazek Obrazek

Zapraszam.
Ostatnio edytowano Nie paź 26, 2014 15:15 przez ewar, łącznie edytowano 16 razy
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 20, 2014 13:48 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

kłania się stały klient :lol:
wywołuję nr 20 i pytam :czy ja mogę , Ewuniu, otworzyć u Ciebie rachunek kredytowy :lol: -tyle fajnych rzeczy :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon paź 20, 2014 14:32 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

A witamy :lol: Cieszę się, że fanty się podobają.Kredyt? Jak najbardziej :lol:
Dzięki za rozpoczęcie licytacji :1luvu:
Uwielbiam szyć dla zwierząt, naprawdę.Trochę rozdaję znajomym, sprawia mi to ogromną przyjemność.Robiłabym pewnie i miseczki, był zorganizowany kurs robienia ceramiki, nawet o tym myślałam, ale pozostanę chyba przy szyciu.

ewar

Post » Pon paź 20, 2014 14:44 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Poproszę 4, 5, 6 i 16. Czy mogę też zrobić zamówienie indywidualne na torbę na wymiar?

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Pon paź 20, 2014 14:52 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Dzięki :1luvu:
O jaką torbę Ci chodzi? Moje umiejętności krawieckie są takie sobie :oops: Skomplikowanych rzeczy nie potrafię szyć.

ewar

Post » Pon paź 20, 2014 16:13 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Nic skomplikowanego, potrzebuję tylko, żeby miała wymiary mojego pudełka lunchowego :) Szczegóły wkrótce na PW, coby wątku nie zaśmiecać.

Wasylisa

Post » Pon paź 20, 2014 20:13 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Parapetników nie bede brać bo nasza Kluska nie chce siedzieć na parapecie :placz: Postraszyłam nawet ze drugiego kota skombinujemy a ona nic Eh..
Wezmę torbę to ją bede zabierac na zakupy,moze to jej sie spodoba ;) Czyli nr 29 za 15zł, kocyk nr25 za wywoławczą

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto paź 21, 2014 5:09 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Wto paź 21, 2014 5:28 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Bardzo polecam pufę, sama nawet zdziwiona jestem, że taka fajna wyszła.Jest ogromna, ale leciutka, mięciutka i łatwa do utrzymania w czystości, bo sam pokrowiec pierze się w pralce, schnie szybciutko.Z parapetnikami tworzy elegancki komplet.

ewar

Post » Wto paź 21, 2014 10:29 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Czy pufa nadaje się do siedzenia dla ludziów, np. na imprezach, gdzie siaduje się na podłodze?

Wasylisa

Post » Wto paź 21, 2014 10:42 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

nr 1 i 2 za wywoławczą ale na kredyt proszę -powołując się na powyższe, czyli kartę stałego klienta :lol: : za to z każdym oprocentowaniem :mrgreen:

Puchatka można jako poddpupniczek wykorzystać, jak Toluś prezentuje :D -bardzo dobry pomysł :ok: , widzę,że w spółce to Toluś odpowiada za racjonalizację i wdrażanie :wink: :ok:

alessandra

Post » Wto paź 21, 2014 11:53 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Ola, numer 2 to dwa parapetniki.Chcesz oba? I w ogóle to dziękuję :1luvu:
Wasylisa, raczej dla ludzi ta pufa za niska i za miękka.

ewar

Post » Wto paź 21, 2014 11:59 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

ewar pisze:Ola, numer 2 to dwa parapetniki.Chcesz oba? I w ogóle to dziękuję :1luvu:
Wasylisa, raczej dla ludzi ta pufa za niska i za miękka.

oczywiście,że obydwa :ok:

alessandra

Post » Wto paź 21, 2014 12:00 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

Dzięki :1luvu:

ewar

Post » Wto paź 21, 2014 12:17 Re: Beżowo, czarno, szaro, ale nie smutno

alessandra pisze:Puchatka można jako poddpupniczek wykorzystać, jak Toluś prezentuje :D -bardzo dobry pomysł :ok:

Ależ tak, on jest wypełniony gąbką, nie jest bardzo gruby, ale miękki i pokryty welurkiem.Poza tym bardzo kolorowy.

ewar

[następna]