Czy dałaby radę to zależałoby od charakteru, ale to ona musiałaby zdecydować.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Berta to sympatyczna kocia dama w dojrzałym wieku. Buraska w białych skarpetkach na przednich łapkach i podkolanówkach na tylnych oraz w białym fartuszku o nieziemskich zielonych oczach. Kiedyś musiała być bardzo ładna, teraz ma raczej wytrawną urodę dla koneserów
Berta jest spokojna i niekłopotliwa, większość dnia przesypia, ale chętnie korzysta z każdej okazji, aby dostać swoją porcję pieszczot, posiedzieć na klanach lub pobawić się chwilę piłeczką.
Towarzystwo innych kotów nie jest jej potrzebne do szczęścia. Przez jakiś czas mieszkała w kocim stadzie, ale dużo lepiej czuje się bez wszechobecnej konkurencji. Obecność psów jej nie przeszkadza, o ile jej nie zaczepiają.
Stan zdrowia Berty odpowiada jej wiekowi (9-10 lat) - musiała mieć usuniętą większość zębów (co nie przeszkadza jej jeść suchej karmy), ma lekko tłustą sierść, ale poważniejszych problemów zdrowotnych nie stwierdzono. Jest szczepiona, odrobaczona, wysterylizowana.
Berta przebywa obecnie w domu tymczasowym na warszawskim Ursynowie, mieszka z kilkoma kotami i psami. Czeka na własny dom, gdzie nie będzie musiała czekać w długiej kolejce na swoje 5 minut pieszczot.
OKI pisze:No cóż... z nieburych długowłosych to jest Syrnik![]()
W zasadzie mogę mu domalować parę rudych ciapek.
Pod ogon i tak mu nikt nie zajrzy, więc może robić za kotkę
*anika* pisze:OKI pisze:No cóż... z nieburych długowłosych to jest Syrnik![]()
W zasadzie mogę mu domalować parę rudych ciapek.
Pod ogon i tak mu nikt nie zajrzy, więc może robić za kotkę
![]()
![]()
Ja nie rozumiem, że wymaganiem jest jednocześnie długi włos (i najlepiej szylkret lub tri) i bycie uratowaną biedą z nieciekawą przeszłością... poczeka sobie kobieta na kotka w takim razie
*anika* pisze:Ale żadna z nich nie ma przedłużanego włosa, a ja właśnie o tym pisałam, że pani sobie poczeka bo połączenie kot długowłosy + bieda, a nie rasowiec z hodowli występuje dość rzadko w pakiecieTzn. występuje w postaci Syrnika, ale to ani kocica ani pogłaskać się nie da
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 164 gości