Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właściciela

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 12, 2014 23:19 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

podziwiałam juz na fejsie :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon paź 13, 2014 18:48 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Z mordki trochę jak brytyjczyk:
Obrazek

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pon paź 13, 2014 19:10 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

izka53 pisze:podziwiałam juz na fejsie :ok:

Eeeee ja tez chce!a :twisted:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon paź 13, 2014 21:58 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

O! co niektórym przyświecają już pomysły rozwodowe :mrgreen: Ale w sumie... można by wprowadzić za 1 sztukę człowieka kilka kocich stworzeń :201461 Już by nikt nie marudził że nam odbija i myślą nam sie takie półeczki na ścianach :P

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto paź 14, 2014 9:14 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Ale piękne działkowe kotki. U mnie też są, ale niestety dzikusy nie lubią pozować do zdjęć.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Wto paź 14, 2014 11:45 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Wróciłam z wakacji w dobrym momencie, by podziwiać zachwycające zdjęcia działkowych kotów :ok: Lustrzanką robiłeś? Niezwykle klimatyczne, z fajną głębia - nie wyglądają na robotę kompaktem :P

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt paź 17, 2014 1:23 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Aia pisze:Wróciłam z wakacji w dobrym momencie, by podziwiać zachwycające zdjęcia działkowych kotów :ok: Lustrzanką robiłeś? Niezwykle klimatyczne, z fajną głębia - nie wyglądają na robotę kompaktem :P

Zdjęcia robię Nikonem D3000 - najprostszą lustrzanką na rynku ever. :wink:

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Pt paź 17, 2014 18:48 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Servantez, a polecasz ten aparat ? Obiektyw ... ?

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Pt paź 17, 2014 20:42 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Mam Nikona D3000 plus dwa obiektywy, standartową 55 i 70-200 Sigmę jak na teleobiektyw do moich celów jedyne co mogę powiedzieć to to, że franca ciut za ciemna jest bo stratuje od f4, ale z braku laku i pieniędzy dobre i tyle.55 dostałam w komplecie kupując sprzęt i jest to fakt, D3000 to najprostsza cyfrówka jaką widziałam ale zdjęcia robi się fajne. Grunt to oko :D Osobiście polecam każdemu, kto zaczyna przygodę z fotografią, naprawdę, trudno go zepsuć :D A na pierszy rzut oka ( a nawet na drugi ) wygląda nader profesjonalnie :D Teraz marzy mi się albo porządny obiektywik do makro ewentualnie chociaż Raynox....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Pt paź 17, 2014 21:20 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

kocia_mendka pisze:Mam Nikona D3000 plus dwa obiektywy, standartową 55 i 70-200 Sigmę jak na teleobiektyw do moich celów jedyne co mogę powiedzieć to to, że franca ciut za ciemna jest bo stratuje od f4, ale z braku laku i pieniędzy dobre i tyle.55 dostałam w komplecie kupując sprzęt i jest to fakt, D3000 to najprostsza cyfrówka jaką widziałam ale zdjęcia robi się fajne. Grunt to oko :D Osobiście polecam każdemu, kto zaczyna przygodę z fotografią, naprawdę, trudno go zepsuć :D A na pierszy rzut oka ( a nawet na drugi ) wygląda nader profesjonalnie :D Teraz marzy mi się albo porządny obiektywik do makro ewentualnie chociaż Raynox....

Zdjęcia robię też standardowym obiektywem, który był w zestawie ;). Nigdy nie udało mi się odłożyć na porządniejszą lunetę z lepszym światłem :). W Nikonach jest to fajne, że do większości pasują te same obiektywy, więc nawet jak się wymieni body, to obiektyw najprawdopodobniej podpasuje ;)

bea3 pisze:Servantez, a polecasz ten aparat ? Obiektyw ... ?

No teraz to na pewno lepiej pójść w najnowszy D3300 - oczywiście jeśli interesuje cię podstawowa lustrzanka - ma już przynajmniej zapis filmów + wizjer LIVE view (tego mi najbardziej brakuje w mojej). Trzeba mieć na uwadze, że to jest lustrzanka z półki Entry Level, więc cudów się nie spodziewaj. Czasami lepiej dać mniejsze pieniądze za jakiegoś superzoom'a niż pakować się w lustrzankę.

Entry Level:
— Canon 1200D
— Nikon d3300
— Pen­tax k-500
— Sony A 58

Dla mnie Pentax, bądź Nikon.
Ostatnio edytowano Pt paź 17, 2014 21:30 przez servantez, łącznie edytowano 3 razy

servantez

Post » Pt paź 17, 2014 21:23 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

No ja widziałam taaaaką lunetę,że proszę siadać komarowi w środku nocy zrobiłby zdjęcie na maksymalnym zbliżeniu no i f1,2.... Ale cena też proszę siadać na TAKI sprzęt to mnie w życiu nie będzie stać :d w sumie mam wrażenie,że każde moje hobby jest drogie :D A i tak czego bym nie chciała mieć to i tak nie mam wyjścia muszę inwestować w zwierzynę.... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Pt paź 17, 2014 21:32 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

kocia_mendka pisze:No ja widziałam taaaaką lunetę,że proszę siadać komarowi w środku nocy zrobiłby zdjęcie na maksymalnym zbliżeniu no i f1,2.... Ale cena też proszę siadać na TAKI sprzęt to mnie w życiu nie będzie stać :d w sumie mam wrażenie,że każde moje hobby jest drogie :D A i tak czego bym nie chciała mieć to i tak nie mam wyjścia muszę inwestować w zwierzynę.... :D

No no te lunety nieraz w cenie dobrego samochodu :P

servantez

Post » Pt paź 17, 2014 21:44 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Moim zdaniem, nawet najprostsze lustro lepiej się spisuje niż superzoom ;) Ale wybór zależy od tego do czego się będzie chciało używać aparatu (bo jak tylko do cykania fotek z "auto" na obiedzie rodzinnym czy pejzaży za oknem, to zdecydowanie lepszy kompakt :)) Jeszcze całkiem fajne są bezlusterkowce.
Rozmarzyliście mnie z tą lustrzanką. Marzę od lat, bo mi już jakościowo superzoom nie wystarcza, a zawsze jest coś na, co pieniądze się rozejdą :/

Aia

Post » Pt paź 17, 2014 23:07 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Aia pisze:Moim zdaniem, nawet najprostsze lustro lepiej się spisuje niż superzoom ;) Ale wybór zależy od tego do czego się będzie chciało używać aparatu (bo jak tylko do cykania fotek z "auto" na obiedzie rodzinnym czy pejzaży za oknem, to zdecydowanie lepszy kompakt :)) Jeszcze całkiem fajne są bezlusterkowce.
Rozmarzyliście mnie z tą lustrzanką. Marzę od lat, bo mi już jakościowo superzoom nie wystarcza, a zawsze jest coś na, co pieniądze się rozejdą :/

.
Lustrzana to nie jest w tej chwili jakiś luksus... Body + obiektyw kitowy można mieć ok 1500zł.

Odnoście zdjęć, to uważam, że dobrym kompaktem można naprawdę zgrabne zdjęcia robić - byleby miał jakiekolwiek ustawienia manualne ;). Samo posiadanie lustrzanki dobrych zdjęć nie czyni :P. Ja na nią mam rzadko czas ostatnio, nigdy nie przysiadłem do uczenia się jak robić zdjęcia. Po prostu zapragnąłem pobawić się swego czasu w lustrzankę, ale nie wniknęła z tego jakaś większa pasja :roll:

servantez

Post » Sob paź 18, 2014 9:51 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Tak, zgadzam się, zgrabne tak :) Ale nie da się pomylić fotki zrobionej lustrzanką, a kompaktem. Ta miękkość, a jednocześnie ostrość żylety, kolory, głębia. Z drugiej strony, jak ktoś nie potrafi używać poprawnie lustra, to i zdjęcia będą kijowe :mrgreen:

Aia

[poprzednia][następna]