Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aia pisze:Wróciłam z wakacji w dobrym momencie, by podziwiać zachwycające zdjęcia działkowych kotówLustrzanką robiłeś? Niezwykle klimatyczne, z fajną głębia - nie wyglądają na robotę kompaktem
kocia_mendka pisze:Mam Nikona D3000 plus dwa obiektywy, standartową 55 i 70-200 Sigmę jak na teleobiektyw do moich celów jedyne co mogę powiedzieć to to, że franca ciut za ciemna jest bo stratuje od f4, ale z braku laku i pieniędzy dobre i tyle.55 dostałam w komplecie kupując sprzęt i jest to fakt, D3000 to najprostsza cyfrówka jaką widziałam ale zdjęcia robi się fajne. Grunt to okoOsobiście polecam każdemu, kto zaczyna przygodę z fotografią, naprawdę, trudno go zepsuć
A na pierszy rzut oka ( a nawet na drugi ) wygląda nader profesjonalnie
Teraz marzy mi się albo porządny obiektywik do makro ewentualnie chociaż Raynox....
bea3 pisze:Servantez, a polecasz ten aparat ? Obiektyw ... ?
kocia_mendka pisze:No ja widziałam taaaaką lunetę,że proszę siadać komarowi w środku nocy zrobiłby zdjęcie na maksymalnym zbliżeniu no i f1,2.... Ale cena też proszę siadać na TAKI sprzęt to mnie w życiu nie będzie stać :d w sumie mam wrażenie,że każde moje hobby jest drogieA i tak czego bym nie chciała mieć to i tak nie mam wyjścia muszę inwestować w zwierzynę....
Aia pisze:Moim zdaniem, nawet najprostsze lustro lepiej się spisuje niż superzoomAle wybór zależy od tego do czego się będzie chciało używać aparatu (bo jak tylko do cykania fotek z "auto" na obiedzie rodzinnym czy pejzaży za oknem, to zdecydowanie lepszy kompakt
) Jeszcze całkiem fajne są bezlusterkowce.
Rozmarzyliście mnie z tą lustrzanką. Marzę od lat, bo mi już jakościowo superzoom nie wystarcza, a zawsze jest coś na, co pieniądze się rozejdą :/
Użytkownicy przeglądający ten dział: lucjan123 i 33 gości