♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 15, 2014 20:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Cześć Aniu! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro paź 15, 2014 21:33 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dobry wieczór :1luvu: :1luvu: :1luvu:

aannee99 pisze:
Obrazek

Nie no, Marcello mnie rozbraja po prostu :ryk:
Wiecznie uśmiechnięty koteł :D

Hmm Tosia wydaje mi się, będzie większa od Marcela ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw paź 16, 2014 7:48 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dzień dobry

Choróbsko poszło prawie w zapomnienie. W gardle coś tam jeszcze zadrapie, lekki katar jest, ale poprawa znaczna :)

Vanesia Oj tak, Tośce się urosło, znacznie 8) Przecież to takie malutkie było...a teraz?. Kawał koteczki już :D

Kasiu Marcel wiecznie uśmiechnięty, zadowolony kotek :mrgreen: Też mi się zdaje, że Tosia przerośnie Marcelka :) Pamiętam Marcelka takiego zabiedzionego, taki był chory i biedny, wszyscy się o niego martwiliśmy, a teraz?. Zdrowy i bezproblemowy kocurek :) <3

Aia Super, że tak tanio można zwiedzić co nie co, fajna sprawa :ok: :1luvu: Ja niestety nad morzem tylko raz byłam, jakieś 3-4 lata temu, z Wiki - wspaniałe to były wakacje, oj wspaniałe :)

Ewuś Hej,hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wczoraj napisał do mnie brat o tym, że z żoną planują adopcję kota :) Jednak najpierw chce ze mną porozmawiać na ten temat,wypytać dokładnie o kilka kwestii. Oni mają króliczka, ciekawa jestem jak kotek się zachowa, krzywdy sobie nie powinni zrobić, prawda?. W sobotę przyjeżdżają do nas, zostaną na noc, będziemy dyskutować o adopcji, ale się cieszę :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw paź 16, 2014 10:17 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Morze uwielbiam. Za dzieciaka zabierali mnie tam co roku ze względów zdrowotnych, potem 10 lat przerwy i od 3 lat znów stać mnie, by tam zajrzeć choć na 2-3 dni :wink:
Za to nigdy nie byłam nad jeziorami (Warmia-Mazury), a w górach 3 razy i w zasadzie nie pamiętam nic (jednak w tym roku obrałam je za cel :ok: )

Aannee, fajnie, że Twój brat chce adoptować kotka :ok: przeszkol go odpowiednio :wink: Jednak uważajcie, bo kot może zrobić krzywdę królikowi. To jednak drapieżnik i NIGDY nie wolno zostawiać ich bez opieki razem, gdy królik jest poza klatką. Na forum są osoby, które mają takie duety i można podpytać o szczegóły, bo mogą tez się fajnie zaprzyjaźnić :) Ja miałam tak przez chwilę (królik-kot-pies), wszyscy żyli w komitywie. Królik nie był lękliwy, raczej z tych odważnych i ciekawskich, zaczepiał kotkę i potem uciekał, a jak ta go goniła, to tuptał nogami i fukał :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw paź 16, 2014 11:46 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Góry... tam też chętnie bym się wybrała ;) Byłam w górach na wycieczce klasowej, w 5 klasie SP 8) Jednak wiadomo, że pojechanie w góry z rodzinką, to zupełnie inna bajka :) Może kiedyś?. Kto wie :ok:

Nie wiem właśnie jak będzie taka króliczo kocia znajomość wyglądała. Skinner ( królik ) mieszka w klatce, brany jest na ręce, głaskany. Nie zostaje jednak sam poza klatką gdy Oni są w pracy. Muszę na ten temat poczytać. Oczywiście wszystko Im powiem. Brat jest taki, że dużo czyta w necie, więc sam też pewnie do pewnych kwestii dotrze sam :) Zastanawia się też czy lepiej adoptować malutkiego kotka czy lepiej dorosłego. Przedstawię Im plusy i minusy :) Przyznam szczerze, że fascynuję się tym tak jakbym to ja miała brać kolejnego kotka :ryk:

<3 <3 <3

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Czw paź 16, 2014 12:39 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

W końcu to ważne wydarzenie! nowy kot w rodzinie :lol: :ok:
Niech się brat zastanowi czego oczekuje po kocie i wybierze takiego, który najbardziej spełnia wymagania :) Ja lubię staruszki, bo nie szaleją jak tornada i nie niszczą domu, maja stateczny charakter i wiem, że taki kot zawsze przyjdzie do mnie się poprzytulać, da się wycałować itd :) Ale niektórzy ponoć wolą kocięta :mrgreen:
A na poważnie, to bym się zastanowiła czy nie wziąć kota z DT, w którym są króliki i mniej więcej wiadomo, jak dany kot się zachowuje w stosunku do nich :ok:

cudny Marcello :1luvu:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw paź 16, 2014 19:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ślicznie wyglądasz Ania :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I Marcello jaki zadowolony :)

Mówi się, że koty są jak piwo... na jednym nigdy się nie kończy :lol:
Za piwem nie przepadam, ale widzę jak to jest z kotami :)
Muszę teraz mieć bardzo silną wolę by nie przynieść kolejnego kociaka do domu... ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw paź 16, 2014 20:05 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Rilla07 pisze:Muszę teraz mieć bardzo silną wolę by nie przynieść kolejnego kociaka do domu... ;)

Oj znam to uczucie!

Aniu - ślicznie wyglądasz! Super, że brat chce koteczka :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw paź 16, 2014 20:27 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ja mam kota, psa, 2 króliki,które biegają swobodnie po mieszkanie i świnkę,którą jednak zamykam, gdy wychodzę. Wszystkie ze schronu, oprócz 1 królika,bo jego znalazłam.Nie było żadnego problemu, to króliki ustawiły sobie kota.Potrafią nawet talerzyk z jedzeniem odciągnąć od niego.
Trzeba dobrze zacząć od poznawania zapachów...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt paź 17, 2014 11:08 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Wszystko jest możliwe :) Relacja królik - kot może być zupełnie normalna, prawda?. Dzięki za wskazówki (dzięki Justyna).Jutro brat z żoną do nas przyjeżdżają, porozmawiamy sobie :) Zawsze gdy do nas przyjeżdżają, to miziają Marcela i Tosię, Uwielbiają te nasze kotełki :)

Dzięki kochane, lubię takie zdjęcia z futrzakami :) <3
Pogoda paskudna, pada deszcz, niebo zachmurzone...
Rano poszłam do mięsnego, chciałam serduszka kupić kotom, ale już ich nie było :strach:
Obrazek

aannee99

Post » Pt paź 17, 2014 11:16 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

witaj Aniu :1luvu:
na http://www.koty.pl czytałam niedawno o różnych zwierzakowych połączeniach

a brat daleko mieszka? bo wiesz, że ja mam dwa kociaki do adopcji :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt paź 17, 2014 11:22 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

O, dziekuję!. Poczytamy sobie jutro :) Brat mieszka około 30 km ode mnie, w Zielonej Górze :) Póki co, to wiem, że kotka chcą adoptować, ale wszystko na spokojnie, bo chcą najpierw poczytać, popytać, podowiadywać się tego co wiedzieć powinni. Cieszy mnie to, że nie jest to decyzja na 'hura', na już, na szybko, jedziemy i bierzemy kotka. Będziemy rozmawiali o tym czy to ma być mały kociak czy jednak już dorosły - o którego charakterze można coś powiedzieć :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt paź 17, 2014 11:29 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:O, dziekuję!. Poczytamy sobie jutro :) Brat mieszka około 30 km ode mnie, w Zielonej Górze :) Póki co, to wiem, że kotka chcą adoptować, ale wszystko na spokojnie, bo chcą najpierw poczytać, popytać, podowiadywać się tego co wiedzieć powinni. Cieszy mnie to, że nie jest to decyzja na 'hura', na już, na szybko, jedziemy i bierzemy kotka. Będziemy rozmawiali o tym czy to ma być mały kociak czy jednak już dorosły - o którego charakterze można coś powiedzieć :)

ja uważam ,że dorosły lepszy, bo można wybrać takiego, który będzie pasował do trybu życia domowników i czego oczekuje się po kocie, np czy to ma być miziak czy raczej nie
a większości się wydaje, że mały lepszy bo go można wychować, nie wiedzą ,że to kot wychowuje człowieka :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt paź 17, 2014 11:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Właśnie... o to chodzi :) Magda wspominała o małym kociaku, z kolei mój brat pytał mnie czy lepiej malutkiego kotka czy większego adoptować. Przy dorosłym można sporo o nim powiedzieć, o zachowaniu, o charakterze,a maluch to jeszcze maluch jednak :) Zobaczymy, będę z Nimi jutro rozmawiała :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Pt paź 17, 2014 13:11 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Przyszłam sprawdzić kto nas odwiedziła tu takie słodkości!!!
Piękne kociska i piesio :) :1luvu:

Kolejny wyjątkowy dymniaczek i piękna szylkretka :)

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

[poprzednia][następna]