17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 11, 2014 10:08 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

kociaki Daria zabrała chyba w ostatniej bezpiecznej chwili...
Rozwalają te chlewki, wywożą gruz ... A maluchy akurat właśnie teraz wyszły z budki prosto w te ruiny :oops:
Nawet nie chce myśleć, co byłoby gdyby robotnicy to rozwalali a tam schowane te maluchy ...

Ogólnie mam nadzieje, że szybko znajdą jakieś domki.

I dziś umówię ich mamusię na sterylkę i może uda się im złapać Bliźniaczkę... :roll:
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Sob paź 11, 2014 19:17 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

A u nas koty wczoraj dostały mus RC mother&babycat, dziś na śniadanko indyk, na kolację serca drobiowe w sosiku z odrobiną marchewki. Coś czuję, że kupię sobie ich uczucia - prędzej czy później.
Mają kuwetę ze żwirkiem drewnianym, obok z bentonitem pomieszanym z piaskiem, ale i tak wolą stawiać klocki na kable za biurkiem. Uduszę je i zjem! :)
Fajne są, jak myślą, że nie patrzę, to figlują ze sobą. Słodziaki!
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Sob paź 11, 2014 19:43 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Hej, pieprzowa mam pytanie odnośnie ogłoszeń kociaków z Tczewa, kociaki mają u mnie wykupione 5 pakietów po 50 ogłoszeń i w związku z tym mam pytanie: czy ogłaszać kociaki razem czy oddzielnie? jeśli oddzielnie to potrzebne będą oddzielne teksty dla każdego z nich, bo na olx.pl i gumtree.pl nie można dublować ogłoszeń,

jeśli kociaki mają być ogłaszane razem to moja propozycja jest taka: zrobić im teraz 50 ogłoszeń i w odstępach kilku dni będę robiła kolejne ogłoszenia, czy kociaki mają byc ogłaszane tylko na Tczew? czy może też na inne miasta?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob paź 11, 2014 20:25 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Może zróbmy tak - teraz jeden pakiet jako ogłoszenie wspólne, a po tygodniu-dwóch, jak będą oswojone, zrobić każdemu oddzielne. W międzyczasie zrobię ładniejsze zdjęcia i napiszę teksty, będę miała możliwość zaobserwowania ich indywidualnych charakterków. ;)
Kociaki można ogłosić na trójmiasto przede wszystkim, ale także Tczew/Elbląg/Malbork, okolice w rozsądnej odległości, będę molestować otoczenie o transport. :)
Dziękuję!
Obrazek

pieprzowa

Post » Sob paź 11, 2014 20:35 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

pieprzowa pisze:Może zróbmy tak - teraz jeden pakiet jako ogłoszenie wspólne, a po tygodniu-dwóch, jak będą oswojone, zrobić każdemu oddzielne. W międzyczasie zrobię ładniejsze zdjęcia i napiszę teksty, będę miała możliwość zaobserwowania ich indywidualnych charakterków. ;)
Kociaki można ogłosić na trójmiasto przede wszystkim, ale także Tczew/Elbląg/Malbork, okolice w rozsądnej odległości, będę molestować otoczenie o transport. :)
Dziękuję!

pieprzowa to wspólne ogłoszenia zrobić na Gdańsk, Gdynię czy Sopot, bo na większości portali trzeba wybrać konkretne miasto
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob paź 11, 2014 21:11 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Można zaznaczyć Gdańsk, ale wtedy proszę napisz w opisie, że koty przebywają w Tczewie, ale dowóz nie stanowi problemu.
Obrazek

pieprzowa

Post » Nie paź 12, 2014 18:42 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

pieprzowa pisze:Może zróbmy tak - teraz jeden pakiet jako ogłoszenie wspólne, a po tygodniu-dwóch, jak będą oswojone, zrobić każdemu oddzielne. W międzyczasie zrobię ładniejsze zdjęcia i napiszę teksty, będę miała możliwość zaobserwowania ich indywidualnych charakterków. ;)
Dziękuję!

pieprzowa wspólne ogłoszenia kociaków zrobiłam dziś na Gdańsk :)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie paź 12, 2014 19:01 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Dziękuję! Musi się udać! :)
Obrazek

pieprzowa

Post » Nie paź 12, 2014 21:59 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

:1luvu:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon paź 13, 2014 10:46 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Wczoraj wrócił z adopcji do mnie kot. Diagnoza - lamblie. Pan nie leczył, bo mu nie przeszkadzały biegunki, tylko to, że kot robi kupale poza kuwetą, więc nie widział potrzeby pójścia do weta :evil:
Okazało się, że ten kot od ponad miesiąca nie był leczony, choć za diagnostykę zapłaciłam ja, za leczenie także zobowiązałam się zapłacić!!! Zgroza

Ale.. Mam teraz prawie 20 kotów, w tym dwa koty z lambliami, do tego jeden ma gronkowca, chlamydiozę i kokcydia. Choć kocięta są oddzielone, to istnieje niebezpieczeństwo zarażenia.
Jest za to dobra wiadomość... Znalazł się dom tymczasowy w Gdyni dla nich! :) Pani myśli o zostaniu naszą wolontariuszką i na początek przejęłaby kociaki i pełniła nad nimi opiekę do czasu adopcji. :) Muszę poczekać, aż wróci z pracy mój chłopak, i zapytać, kiedy moglibyśmy je zawieźć do Gdyni. :)
Cieszę się, że już nie wrócą na to podwórko i że znajdą dom tymczasowy, w którym nie grozi im podłapanie żadnej choroby!
Obrazek

pieprzowa

Post » Nie paź 19, 2014 18:29 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

:ok:
nie było kiedy napisać.
Ale chciałam poinformować , że Miniaturka, matka kociąt już po STERYLIZACJI :kotek:
Bliźniaczki nie złapali... Ale będą próbować ją schwytać, i dadzą znać by umówić zabieg.

Połamaniec-Lucek już po drugiej operacji . Śruby zostały usunięte, po dwóch tygodniach ściąganie szwów .
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon paź 20, 2014 11:20 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Kociaki od czwartku są w zewnętrznym domu tymczasowym w Gdyni. Do mnie wrócił kot z adopcji - chory i łatwo zarażający, więc było to dla nich bezpieczniejsze rozwiązanie. Niestety, od soboty dostały silnej biegunki. Dziś idą do weta, mam nadzieję, że to tylko stres+zmiana karmy... :(
Obrazek

pieprzowa

Post » Pon paź 20, 2014 17:16 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

pieprzowa pisze:Kociaki od czwartku są w zewnętrznym domu tymczasowym w Gdyni. Do mnie wrócił kot z adopcji - chory i łatwo zarażający, więc było to dla nich bezpieczniejsze rozwiązanie. Niestety, od soboty dostały silnej biegunki. Dziś idą do weta, mam nadzieję, że to tylko stres+zmiana karmy... :(

ja pierdziele... oby to tylko stres :(
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon lis 03, 2014 16:54 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Trochę aktualności.
Połamaniec- Lucek już od dawna wolny od klatki i bez gipsu. Usunięte implanty, potem szwy Jest kotem na prawdę wspaniałym. Uwielbia się przytulać i mruczeć. Panie karmicielki, które przygarnęły go na DT pokochały go i maluch nie zmieni już domku - zostaje na zawsze.
Kotka z miotu czerwcowego jest po sterylce
Maluszki, po wyjeździe do DT w Gdyni musiały przejść serie antybiotyku, ale już są w pełni zdrowe- jeden maluszek do swojego domku wybył już w weekend, niebawem następny wyrusza do nowego domu.
Wrzesień był miesiącem bardzo intensywnym. Sporo kotów (nie tylko z Jadwigi) otrzymało pomoc. Niestety nie udało się uzbierać wystarczającej kwoty za fakturę wystawioną we wrześniu.A za październik jest kolejne 1000zł... Bardzo prosimy o pomoc w opłaceniu długu!!
DT z Tczewa jest ponad dwa tysiące na minusie !!
Pomorski Koci Dom Tymczasowy
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt Viva
ul. Kawęczyńska 16/42a
03-772 Warszawa
nr konta: 12 2030 0045 1110 0000 0255 8070 (BGŻ)
lub paypal: pkdt.biuro@gmail.com
z dopiskiem
DT u Darii w Tczewie
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob gru 27, 2014 21:44 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Dziś ostatni z maluchów znalazł dom stały. :)
Obrazek

pieprzowa

[poprzednia]