Maszka i Simba, witamy:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 09, 2014 12:37 Re: Maszka i Simba, witamy:)

kocia_mendka pisze:rusteene, to była książka Krzysztofa Piskorskiego "Poczet dziwów miejskich" jedna z lepszych rzeczy jakie ostatnio czytałam obśmiałam sie jak norka :D A jak lubisz pokopane opowiastki to polecam Jakuba Ćwieka "Chłopcy" obie części, coś upiornie śmiesznego, opowiastki o dalszych losach Zagubionych chłopców z Piotrusia Pana z wróżką Dzwoneczek w roli przywódczyni gangu motocyklowego. Mocna rzecz... :D

Dzięki wielkie :D już wiem czego będę szukać na najbliższej wyprawie do bibliotekii :D Brzmi arcyciekawie :D
Annaa pisze:Hej :1luvu: :1luvu:

Hej :D
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165050
"W dawnych czasach kotom oddawano boską cześć; nigdy o tym nie zapomniały" T. Pratchett

rusteene

Od: Pon wrz 15, 2014 0:24

Post » Czw paź 09, 2014 13:02 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Tak sobie pomyślałam, że pokażę Wam jakie ślicznoty ma moja mama. Adoptowała je jakieś dwa lata temu z fundacji, zostały znalezione jako półroczne kociaki porzucone w lesie... Rodzeństwo Miła i Mały :D

Obrazek
Mały, dość długo się aklimatyzował, był bardzo nieufny i wystraszony, teraz to okropny pieszczoch i troche taka ciapa :D Najpierw zwiewa, potem sie zastanawia czy trzeba :D

Obrazek
a to Miła, jest taka jak jej imie, niesamowicie kochana kotka, rozkoszna, bardzo rozsądna, królowa domu :D

Obrazek
wczorajsza kłocąca sie Maszka :D

Obrazek
a tu jeszcze słoneczny Simba, wybaczcie jakość zdjęcia, ale w tel mam bardzo niefajny aparat, a maluch dosłownie przed chwilą nagle, w środku zabawy tak padł :ryk:

W ogóle zostałam zabiedronkowana.. dosłownie.. mam wszędzie biedronki :O w nocy nawet obudziłam się z biedronką na policzku.. nie wiem o co chodzi, ale to jest straszne. jest ich tyle, że kotom już nawet znudziło się łapanie ich:x

Edit: Ja naprawdę bardzo Was przepraszam, że te zdjęcia jakieś dziwne, ale nie mam zielonego pojęcia czemu jedne wychodzą małe a inne jakieś takie wielgachne.. nie mam zielonego pojęcia jak to poprawić! :evil:
Ostatnio edytowano Czw paź 09, 2014 13:18 przez rusteene, łącznie edytowano 2 razy
"W dawnych czasach kotom oddawano boską cześć; nigdy o tym nie zapomniały" T. Pratchett

rusteene

Post » Czw paź 09, 2014 13:10 Re: Maszka i Simba, witamy:)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw paź 09, 2014 15:06 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Jeeeeeesu jakie koteły najcudniejsze w świecie :D Boskie te pyszczki są naprawdę jak tu ich nie kochać.... A co do biedronek...Mam pełen worek w odkurzaczu. Pełniusieńki serio... Te cholery są wszędzie, Maszka już nie ma siły na nie polować a Artem na nie fuka i syczy..... Nie da się wyjść na podwórko bo zaraz człowieka oblezą, frontowa ściana domu normalnie się rusza. Włażą do nosa, za koszulę w portki do rękawów....Na szczęście jak do tej pory nie miałam jeszcze czasu,żeby zdjąć moskitiery z okien więc pod tym względem mam spokój mogę otworzyć okna i żadna gadzina mi nie wlezie. Nie wiem co sie dzieje cholerna inwazja jest..... Czekam tylko,aż zaczną ludziom do gardeł skakać....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Czw paź 09, 2014 16:32 Re: Maszka i Simba, witamy:)

u mnie strasznie wielkie te twoje zdjęcia nie da się nic zobaczyć
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw paź 09, 2014 18:25 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Cudne :1luvu:
A biedronki chyba już zimowiska szukają

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw paź 09, 2014 20:06 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Ale daczego one to robią w moim domu?! Ja bardzo lubię zwierzaczki owszem, ale bez przesadyzmu... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Czw paź 09, 2014 20:26 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Dokładnie, zimowisko zimowiskiem, ale ja już mam akuratną ilość zwierząt w domu. Poza tym boję się ich, naprawdę i śmoerdzą :D serio, mają taki specyficzny zapach blee :D
W ogóle dzisiaj Simba przyprawił mnie prawie o zawał serca.. wyrżnął tymi rudymi zwłokami, aż huknęło i akirat na tą nogę co miał złamaną.. a wieie jak? Idąc!! Szedł i wyrżnął, no naprawdę.. zwinne koty? Akurat. Najgorsze, że zaczął kuleć, na szczęście tylko chwilę.. a już myślałam, że bez weta się nie obejdzie ehh...
A co do tych biedronek to jakieś mutanty, mają takie wzorki przeróżne, że to chyba wbrew naturze..

rusteene

Post » Czw paź 09, 2014 21:37 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Podobno to są biedronki azjatyckie, strasznie drapieżne :D W zeszłym roku było to samo, też Artem się ich bał, psy omijały szerokim łukiem a ja stwierdziłam,że z dwojga złego wolę swojski smrodek kociej kuwety jest mniej upierdliwy i łatwiej sobie z nim poradzić :D Ponadto ja myślę o DOKOCENIU a nie o DOBIEDRONCZENIU ( o ile takie słowo istnieje w języku polskim ) :D :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Czw paź 09, 2014 21:40 Re: Maszka i Simba, witamy:)

U nas też inwazja biedronek? :ryk:

Rok temu cała ściana domu (biała) była czerwono-czarna w biedronkach.
Skubańce gryzą ;)

Foty super :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw paź 09, 2014 21:50 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Pewnie,że gryzą i to jak dwa dni palcem nie mogłam ruszyć bo miałam dobre serduszko i chciałam biedroneczkę wypuścić na podwórko co sie będzie w domu męczyć. Jak mnie pierdyknęła w palucha to po prostu mi świeczki w oczach stanęły. A w domu nikt mi nie wierzył" E tam co ty gadasz jak biedronki gryzą pająk cię użarł a nie biedronka one takie śliczne to i nie gryzą mowy nie ma" Do czasu.... Moją matuś też dziś użarła biedrona. Prościutko w poślada :D Nie to,żebym sie śmiała ale cholera, wyszło na moje jak ja nie lubię mieć racji... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Pt paź 10, 2014 11:37 Re: Maszka i Simba, witamy:)

mutanty.. mówiłam, że mutanty.. mnie dziabnęła w policzek :evil: a w nocy o mało jednej nie wypiłam, postanowiła się utopić w moim kubku z wodą...
Masza dziś obrażona na cały świat, naprawdę nie wiem o co tej babie chodzi.. Chce wejść pod kołdre, to zamiast cierpliwie poczekać, aż jej ją podniose to dziabła mnie ponaglająco w ręke, wlazła, posiedziała 30 sek i oburzona wyszła. Chce ją pogłaskać to kot nagle staje się płynny pff. A jak już udda się dotknąć to potem kilka minut myje to miejsce. I siedzi i posyła mi naprawdę nie miłe spojrzenia :( nie wiem o co jej chodzi.
Za to Simba próbował mnie dziś udusić.. Leżał naprzeciwko mnie jak spałam, budziłam się z braku tlenu, bo on łapkami zatykał mi dziurki od nosa 8O Baaardzo zadowolony z siebie. Obudziłam się, poprawiłam te łapki, powiedziałam co o tym sądze, już już zasypiam i co? Znów brak tlenu.. Nigdy nie widziałam szczęśliwszego kota... A ponieważ uduszenie mu nie wyszło to potem postanowił chyba mnie zabić pazurem :( wlazł mi na ramię (lubi tak siedzieć), po czym zjechał z niego tak, że mam kilka dość mocnych szram idących od szyi, przez ramię do łopatki..

Obrazek
Obrazek
przyćpany głąbek :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek
arcyksiężna.

rusteene

Post » Pt paź 10, 2014 16:33 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Obrazek

a po czym? :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt paź 10, 2014 16:50 Re: Maszka i Simba, witamy:)

rusteene pisze:Obrazek

No wygląda jakby dopiero co się obudził albo coś sobie spalił... :lol:
Kochany rudasek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt paź 10, 2014 18:05 Re: Maszka i Simba, witamy:)

Po pierwsze : biedronka też człowiek i dobrego ludzia rozpozna na kilometr
Po drugie : ona chciała tylko popływać w ekskluzywnym basenie
po trzecie : słowo dobiedrończenie już istnieje
po czwarte : moja Lara , chyba Lara , przytuliła się mi do twarzy całą soba . Jak się zaciągnęłam tymi kłakami ... 8O

I po najważniejsze : co te koty kombinują ?!? :?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]