Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 03, 2014 11:19 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Miejsce na przetrzymanie prawdopodobnie będzie. W poniedziałek idziemy z Panią Karoliną zobaczyć jak to wygląda.

anna.p

Od: Pt paź 03, 2014 11:11

Post » Pt paź 03, 2014 11:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

anna.p pisze:Miejsce na przetrzymanie prawdopodobnie będzie. W poniedziałek idziemy z Panią Karoliną zobaczyć jak to wygląda.

Bardzo się cieszę i witam w wątku! :lol: :lol: :lol:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt paź 03, 2014 13:33 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

isabell36 pisze:
Chiara pisze:No to koniec bajki o dobrym TOZ-ie, który się opamiętał. :evil: Idę napisać, żeby łapały i sterylizowały na nasz koszt jak facet nie widzi, a TOZ nie musi o tym wiedzieć i można w międzyczasie mu truć. :roll:

Mam nadzieję, że chociaż TOZ nas nie czyta na miau. :lol:

już Ani zaproponowałam kradzież kotki :mrgreen:
pisała, że byłaby to druga kradzież kota w jej życiu

one mają większy problem - nie mają gdzie trzymać kotek po sterylce :evil:
dodatkowo te dwie kotki, które są w ciąży karmią 4 tyg. kociaki i dziewczyny nie wiedzą gdzie te kociaki są - kotki można bedzie łapać dopiero pod koniec października i będą juz prawie na rozsypaniu :cry: a i tak nie wiadomo czy kociaki dadzą radę bez matek :(

a sterylek bocznych nikt nie robi?
Jesli nie to zawsze trzeba wypośrodkować, bo jakie szanse mają urodzone za miesiąc kociaki? :(
Jak kociaki mają 7-8tyg. to mozna im na troszkę zabrać matkę, a ciąża wtedy nie powinna przekraczać 5-6tyg.
Ja bym w tym czasie łapała i cięła i najszybciej jak to mozliwe dla zdrowia matki wypuściła ją do młodych.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt paź 03, 2014 13:37 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Jutro sterylkę będzie miała kotka :kotek: , która sama przyszła do lecznicy. Pojawiła się grzeczna i miła nikt nie wie skąd i lekarze się nią zajęli. Co za przedsiębiorcza istota. :lol: Patrycja z Rejterówki załatwia dla niej tymczas. :ok:

kotka mega przedsiębiorcza, dobrze ze trafiła też na przedsiębiorczego weta :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt paź 03, 2014 18:47 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Agłaja^..^ pisze:
isabell36 pisze:
Chiara pisze:No to koniec bajki o dobrym TOZ-ie, który się opamiętał. :evil: Idę napisać, żeby łapały i sterylizowały na nasz koszt jak facet nie widzi, a TOZ nie musi o tym wiedzieć i można w międzyczasie mu truć. :roll:

dodatkowo te dwie kotki, które są w ciąży karmią 4 tyg. kociaki i dziewczyny nie wiedzą gdzie te kociaki są - kotki można bedzie łapać dopiero pod koniec października i będą juz prawie na rozsypaniu :cry: a i tak nie wiadomo czy kociaki dadzą radę bez matek :(

Jesli nie to zawsze trzeba wypośrodkować, bo jakie szanse mają urodzone za miesiąc kociaki? :(
Jak kociaki mają 7-8tyg. to mozna im na troszkę zabrać matkę, a ciąża wtedy nie powinna przekraczać 5-6tyg.
Ja bym w tym czasie łapała i cięła i najszybciej jak to mozliwe dla zdrowia matki wypuściła ją do młodych.

Jeśli znajdzie się miejsce do przechowania, a chyba się znajdzie, łapanie ruszy. Ciężarne muszą jechać na zabieg do Poznania.

Chiara

Post » Pt paź 03, 2014 19:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:
isabell36 pisze:

Jeśli znajdzie się miejsce do przechowania, a chyba się znajdzie, łapanie ruszy. Ciężarne muszą jechać na zabieg do Poznania.

poza tym kociaki mają ok 4 tygodnie - za małe żeby zostać same na chociażby dwa dni :evil:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob paź 04, 2014 0:19 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
fiona.22 pisze:Nasza Kitunia już po zabiegu. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie, koteczka szybciutko zaczęła się wybudzać.

Obrazek

Gratulacje! :lol:

Kicia dostała N°222, a koszt jej sterylizacji to 160 zł. Do kosztów dorzuca się fiona.22 bazarkami na rzecz PS. :ok:

Czerwonego jeszcze nie było. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Sob paź 04, 2014 6:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Ładnie jej w tym czerwonym :ok:
a moja Babcia mawiała: "ładnemu we wszystkim ładnie"
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 04, 2014 14:14 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Kupiłyśmy z Sylwią 6 kg karmy dla rekonwalescentów, którzy dochodzą do siebie po zabiegach w lecznicy w Bielsku Podlaskim za 72 zł ( FV 340/01/2014 z dnia 30.09.2014 na kwotę 72 zł ).

W najbliższych dniach pan doktor z Bielska Podlaskiego wystawi fakturę za kolejnych dziesięć zabiegów na kwotę 640 zł. W drodze jest też faktura z Rejterówki, z Kórnika, z Tczewa. W Sakiewce jest 240 zł. Może ktoś z czytających nas sypnie do Sakiewki grosikiem ? Bardzo, bardzo się przyda.

Wczoraj popełniłam wpis na naszym fanpage'u, który dostał rekordową ilość lajków. :lol: Nie dziwię się. :lol: :lol:

https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =1&theater

Chiara

Post » Sob paź 04, 2014 14:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

MalgWroclaw pisze:Ładnie jej w tym czerwonym :ok:
a moja Babcia mawiała: "ładnemu we wszystkim ładnie"

Babcia miała rację. :lol:

Moja mówiła, żeby się nie malować, bo "jeśli jesteś piękna to tego nie potrzebujesz, a jeśli nie jesteś to i tak ci nie pomoże". :lol:

Chiara

Post » Sob paź 04, 2014 23:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Dziś Patrycja złapała dwa koty :kotek: :kotek: z zagłodzonego stada z Połańca. Jutro będą mieć zabiegi. :ok: Cieszę się, bo bardzo powoli tam idzie akcja pomocy... :201461

Kotka z Połańca, N°226, koszt 100 zł

Obrazek

Kocurek z Połańca, N°227, koszt 60 zł

Obrazek

Razem:

Obrazek

Nawet sobie nie wyobrażacie jak się cieszę z tych zabiegów, bo koty stamtąd śnią mi się po nocach... :(

Chiara

Post » Nie paź 05, 2014 14:47 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Patrycja będzie łapać jutro w Połańcu dwa następne koty. Oby jej się udało z całych sił... :ok: :ok: :ok: Te biedaki tak bardzo potrzebują pomocy...

Chiara

Post » Nie paź 05, 2014 19:22 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Tę kotkę też już ciachnęliśmy. :piwa:

viewtopic.php?f=13&t=164655

Chiara

Post » Nie paź 05, 2014 21:48 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Tę kotkę też już ciachnęliśmy. :piwa:

viewtopic.php?f=13&t=164655

Podziwiajcie, bo warta. :1luvu: N°228, koszt 70 zł. Fakturę prawdopodobnie dostaniemy jutro.

Obrazek

Chiara

Post » Nie paź 05, 2014 22:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Jak tylko dojdzie wypłata to postaram się coś wpłacić!

:ok: :ok: :ok:

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

[poprzednia][następna]