Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anna.p pisze:Miejsce na przetrzymanie prawdopodobnie będzie. W poniedziałek idziemy z Panią Karoliną zobaczyć jak to wygląda.
isabell36 pisze:Chiara pisze:No to koniec bajki o dobrym TOZ-ie, który się opamiętał.Idę napisać, żeby łapały i sterylizowały na nasz koszt jak facet nie widzi, a TOZ nie musi o tym wiedzieć i można w międzyczasie mu truć.
![]()
Mam nadzieję, że chociaż TOZ nas nie czyta na miau.
już Ani zaproponowałam kradzież kotki![]()
pisała, że byłaby to druga kradzież kota w jej życiu
one mają większy problem - nie mają gdzie trzymać kotek po sterylce![]()
dodatkowo te dwie kotki, które są w ciąży karmią 4 tyg. kociaki i dziewczyny nie wiedzą gdzie te kociaki są - kotki można bedzie łapać dopiero pod koniec października i będą juz prawie na rozsypaniua i tak nie wiadomo czy kociaki dadzą radę bez matek
Chiara pisze:Jutro sterylkę będzie miała kotka, która sama przyszła do lecznicy. Pojawiła się grzeczna i miła nikt nie wie skąd i lekarze się nią zajęli. Co za przedsiębiorcza istota.
Patrycja z Rejterówki załatwia dla niej tymczas.
Agłaja^..^ pisze:isabell36 pisze:Chiara pisze:No to koniec bajki o dobrym TOZ-ie, który się opamiętał.Idę napisać, żeby łapały i sterylizowały na nasz koszt jak facet nie widzi, a TOZ nie musi o tym wiedzieć i można w międzyczasie mu truć.
![]()
dodatkowo te dwie kotki, które są w ciąży karmią 4 tyg. kociaki i dziewczyny nie wiedzą gdzie te kociaki są - kotki można bedzie łapać dopiero pod koniec października i będą juz prawie na rozsypaniua i tak nie wiadomo czy kociaki dadzą radę bez matek
a sterylek bocznych nikt nie robi?
Jesli nie to zawsze trzeba wypośrodkować, bo jakie szanse mają urodzone za miesiąc kociaki?
Jak kociaki mają 7-8tyg. to mozna im na troszkę zabrać matkę, a ciąża wtedy nie powinna przekraczać 5-6tyg.
Ja bym w tym czasie łapała i cięła i najszybciej jak to mozliwe dla zdrowia matki wypuściła ją do młodych.
Chiara pisze:Agłaja^..^ pisze:isabell36 pisze:Chiara pisze:No to koniec bajki o dobrym TOZ-ie, który się opamiętał.Idę napisać, żeby łapały i sterylizowały na nasz koszt jak facet nie widzi, a TOZ nie musi o tym wiedzieć i można w międzyczasie mu truć.
![]()
a sterylek bocznych nikt nie robi?
Jesli nie to zawsze trzeba wypośrodkować, bo jakie szanse mają urodzone za miesiąc kociaki?
Jak kociaki mają 7-8tyg. to mozna im na troszkę zabrać matkę, a ciąża wtedy nie powinna przekraczać 5-6tyg.
Ja bym w tym czasie łapała i cięła i najszybciej jak to mozliwe dla zdrowia matki wypuściła ją do młodych.
Jeśli znajdzie się miejsce do przechowania, a chyba się znajdzie, łapanie ruszy. Ciężarne muszą jechać na zabieg do Poznania.
Chiara pisze:fiona.22 pisze:Nasza Kitunia już po zabiegu. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie, koteczka szybciutko zaczęła się wybudzać.
Gratulacje!![]()
Kicia dostała N°222, a koszt jej sterylizacji to 160 zł. Do kosztów dorzuca się fiona.22 bazarkami na rzecz PS.
MalgWroclaw pisze:Ładnie jej w tym czerwonym![]()
a moja Babcia mawiała: "ładnemu we wszystkim ładnie"
Chiara pisze:Dziś Patrycja złapała dwa koty![]()
z zagłodzonego stada z Połańca. Jutro będą mieć zabiegi.
Cieszę się, bo bardzo powoli tam idzie akcja pomocy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 203 gości