Pani chora na raka-komu cuda-wianki?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 02, 2014 12:33 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Była u mnie z wizytą Liliana
Ale się działo!!!! Przegadałysmy niemal do pólnocy Nie umiałyśmy sie rozstać bo stale dochodziły nam nowe tematy do rozmów.
W kominku trzaskał ogień.Zwierzęta ufnie ułozyły sie zewsząd szczęśliwe i syte
Liliana przybyła z torbą smakołyków.Koty wchodziły jej na kolana by sie witać. Pierwsza była Makabra.Zawarły znajomość jeszcze przed bramą.
Podoba mi se jej podejście do moich psów. Nie panikuje jak większość gości (jakie ona wielkie ,czy nie ugryzą itd ) tylko w sposób bezpośredni,naturalnie wita z każdym jakby się znali od lat
Jestem ogromnie rada ,z e miałyśmy możliwośc aby poznać się bliżej. Jej wizyta wyrwała mnie z monotoni.Sprawiła ,że cudownie spędziłyśmy czas.
Dziekuje Ci Liliano
Dziękuje ,ż edzięki forum mogłam poznać tak cudowną , pełna ciepła i energii osobę

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Czw paź 02, 2014 12:38 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

:) a my wirtualnie też siedzimy przy kominku :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 02, 2014 17:46 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Kochane!
Na prośbę Basi wklejam zdjęcia zwierzaczków
Basia jeszcze nie ogarnie wrzucania zdjęć, ale z pewnością napisze cos o każym futerku:

Imbir i Tusia

Obrazek

Bunio, Bulek i Daga

Obrazek

Makabra i piesie

Obrazek

Daga i Bunio

Obrazek

Siemuś, Imbir i Bunio

Obrazek

Daga

Obrazek

Makabra

Obrazek

Siemuś i Pingwinek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Kochani-mam w domu trzy maleńkie kocieta, tak więc spadam zajmowac się nimi, a w poniedziałek jadę z Klara na przeswietlenie, czy nie ma guzków w płucach-chyba zezłośliwił się jeden z włókniaków gruczolu sutkowego, we wtorek operacja, o ile nie będzie przerzutów w płucach :(.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 02, 2014 18:03 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Bunio& Daga pisze:Była u mnie z wizytą Liliana
Ale się działo!!!! Przegadałysmy niemal do pólnocy Nie umiałyśmy sie rozstać bo stale dochodziły nam nowe tematy do rozmów.
W kominku trzaskał ogień.Zwierzęta ufnie ułozyły sie zewsząd szczęśliwe i syte
Liliana przybyła z torbą smakołyków.Koty wchodziły jej na kolana by sie witać. Pierwsza była Makabra.Zawarły znajomość jeszcze przed bramą.
Podoba mi se jej podejście do moich psów. Nie panikuje jak większość gości (jakie ona wielkie ,czy nie ugryzą itd ) tylko w sposób bezpośredni,naturalnie wita z każdym jakby się znali od lat
Jestem ogromnie rada ,z e miałyśmy możliwośc aby poznać się bliżej. Jej wizyta wyrwała mnie z monotoni.Sprawiła ,że cudownie spędziłyśmy czas.
Dziekuje Ci Liliano
Dziękuje ,ż edzięki forum mogłam poznać tak cudowną , pełna ciepła i energii osobę

Bardzo mi miło: korzyść była obustronna. Ja też lubię spędzać czas w Twoim towarzystwie Basiu :mrgreen: To dla mnie oddech od codzienności. Trzeba to systematycznie powtarzać :mrgreen:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob paź 04, 2014 23:26 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Obrazek
Witam
Pragne przedstawic rachunek za zakupiony lek weterynaryjny dla kotów.
OTIMEKTIN -lek na swierzbowca usznego
Otrzymałam 50 zł cena leku 48 zł pozostało 2zł
Serdecznie jeszcze raz dziękuje.Bardzo pomogliście

Bunio& Daga

Post » Sob paź 04, 2014 23:50 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Jak widac na załączonych zdjęciach koty i psy w moim domu żyją wprzyjazni i sa pokojowo nastawione.
Psie posłanie bywa czasem wygodnym leżem dla kotów. Jak widać na zdjęciu Bunio,imbir i Pingwin śpią wtulone obok siebie
Makabra jest indywidualistka i nie przepada za towarzystwem innych kotów za to chętnie chodzi z psami na spacery.
Melańcia pojawia sie wnocy. Nalezy do gadatliwych kotów i ma zawsze duzo do powiedzenia.
Pingwin przez dosyc długo pozostawał bardzo chudym kotem .Po mimi odrobaczania zawsze wygladał jak na wysokich szczudłach.
I nagle jakis preparat przeciwrobaczny zadziałał i kot zaokraglił sie jak na pingwina przystało
dagusia bardzo lubi brodzic w wodzie. bardzo pogodna i sympatyczna sunia. Kiedy sie cieszy skacze wysoko do góry odbijając w miejscu jak piłka.
Bunio-spokojny,starszy pan pies. Pojeśc popić a i zaszczekac na swoim terytorum.Obydwa psy pochodza z adopcji .Trafiły kiedys do mnie o wygladzie skóra i kości.
Bulek .Buldożek o wielkim sercu.Nie odstępuje mnie na krok. Po tym jak zmieniał kilka razy do (został przyprowadzony przez sasiadke ) boi sie odrzucenia i po prostu jest przyklejony.
Tusia. Ukochana szaro -ruda koteczka. Bardzo łowna.Kiedy wychodze zpsami na spacer wskakuje mi na rece
Bardzo ich wszystkie kocham .Onee odwajemnieją sie swoimi uczuciami i przyjaznią

Bunio& Daga

Post » Nie paź 05, 2014 17:05 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Basiu jak widzę juz opanowałas wklejanie zdjęć na forum :D
Dla mnie też zwierzęta są sensem zycia, jak zapewne dla większość nas tutaj!
Cieszę się,że dają Ci tyle radości, choc i kłopotów zapewne też.
Liliano dziękuję Ci,że odwiedzasz Basię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie paź 05, 2014 17:13 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

te ogromne dogi są przepiękne....
one to chyba z 60 kg ważą...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie paź 05, 2014 17:19 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

No!-piękne są!
Ja Bunia miałam okazje poznac osobiście kilka lat temu, jak byłam dwa razy u Basi, Dagi i Bulka nie, bo one pojawiły sie później.
Bunio jest bardzo łagodny, to chodząca słodycz! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie paź 05, 2014 20:03 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Istotnie są duże .Kolosy o łagodnym usposobieniu :)

Bunio& Daga

Post » Nie paź 05, 2014 20:17 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

kropkaXL pisze:No!-piękne są!
Ja Bunia miałam okazje poznac osobiście kilka lat temu, jak byłam dwa razy u Basi, Dagi i Bulka nie, bo one pojawiły sie później.
Bunio jest bardzo łagodny, to chodząca słodycz! :1luvu:

U Basi są same piękne i łagodne chodzące słodycze. :mrgreen:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon paź 06, 2014 19:34 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

U mnie od zawsze koty i psy w jednym stały domu.Co prawda i im zdarzaja sie zatargi .
Bunio zazdrosny o swoje zabawki. Znosi na posłanie i wysiaduje niczym kwoka -oby tylko buldog nie dostał :lol:
Bulek uwielkia kiedy rzuca mu sie piłki :) Potwornie chrapie. Przylepa.Nie odstepuje mnie na krok
Makabra nie lubi konkurencji. Chimeryczka.Syczy na inne koty jak wąż Umie się w życiu urządzić. Wie którzy sąsiedzi dobrze karmią i czaruje błękitnymi oczętami o diabelskich ,czerwonych przebłyskach.
Imbir -obrzymi pieszczoch.Słodki jak pomarańczowa marchewka :D

Bunio& Daga

Post » Pon paź 06, 2014 19:39 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Pingwin ma wielkie,okrągłe zdziwione oczy.Dwa znaki zapytania.wielka łagodność :)
Tusia to buro-ruda wiecznie zabiegana koteczka. Ma idealne barwy ochronne.Sama słodycz.
Siemek to łagodny młodzian z łobuzerskim błyskiem w oku. :kotek:

Bunio& Daga

Post » Wto paź 07, 2014 22:58 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Bardzo mi przykro Kasiu ,że z Klarą zdrowotne problemy.To taka cudowna kotka. :cry:

Bunio& Daga

Post » Śro paź 08, 2014 17:37 Re: Pani chora na raka-prośba o karmę dla zwierząt k/Serocka

Na moje konto wpłyneło 100zł.
Bardzo dziękuje darczyńcy który chce pozostać anonimowy .

Bunio& Daga

[poprzednia][następna]