ostoja pisze:Jowita pisze:Faaaaajnie!!! Znowu będzie okazja spotkac znajomych!!!
no my to mam nadziejke wcześniej
sure (wysłałam priv)
Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
ostoja pisze:Jowita pisze:Faaaaajnie!!! Znowu będzie okazja spotkac znajomych!!!
Jowita pisze:ostoja pisze:Jowita pisze:Faaaaajnie!!! Znowu będzie okazja spotkac znajomych!!!
sure (wysłałam priv)
Lili pisze:Kicorek pisze:ostoja pisze:Kicorek pisze:ostoja pisze:A jaki to kot ?
Mafia domowa, rudzielec - będzie miał wtedy 6 miesięcy, na razie szczupły![]()
A np. devony trzyma się inaczej? Czy pytanie dotyczyło innej kwestii?
Kicorek...sorcia. Ja only Devony i Maine Coonki.
Nie wiem jak sie trzyma dota domowego ......
O kurka, a ja naiwna myślałam, że jakoś podobnie![]()
.
Kto wystawiał domestosa albo wie, jak się go trzyma?
Domowego trzyma sie jak Maine-coona itp
czyli sie rozciaga,
jestem tego pewna)
MariaD pisze:Lili pisze:Kicorek pisze:ostoja pisze:Kicorek pisze:ostoja pisze:A jaki to kot ?
Mafia domowa, rudzielec - będzie miał wtedy 6 miesięcy, na razie szczupły![]()
A np. devony trzyma się inaczej? Czy pytanie dotyczyło innej kwestii?
Kicorek...sorcia. Ja only Devony i Maine Coonki.
Nie wiem jak sie trzyma dota domowego ......
O kurka, a ja naiwna myślałam, że jakoś podobnie![]()
.
Kto wystawiał domestosa albo wie, jak się go trzyma?
Domowego trzyma sie jak Maine-coona itp
czyli sie rozciaga,
jestem tego pewna)
niekoniecznieWidziałam na jednej wystawie DOM, który doszedł do BIS i jeżdził od sędziego do sędziego na ramionach stewarda.
Zresztą całą wystawę spędził na ramionach właścicielki.
![]()
Wszystko zależy od budowy kota i jego chęci pozostania w wybranej pozycji. Koty z przysadzistą budową dobrze wyglądają wystawiane jak brytyjczyki, smukłe - jak orienty. Ale jeżeli kot nie godzi sie długo przebywać w upatrzonej pozycji wystawowej, lepiej pójść na kompromis z kotem niz walczyc z nim na ringu w obecności sędziego. U DOM oceniany jest oprócz budowy i kondycji charakter kota i to "coś" - przymilność, bezstresowość, no po prostu urok osobisty.
ostoja pisze:Wyyyyciągamyom dłuzsze tym lepsze
ostoja pisze:Nio devonków sie akurat nie wyciągapokazuje sie je jak np BRI . Tak przynajmniej tłumaczyli sędziowie.
A orienty widziałam rozciagane - przednie łapki do przodu - tylne do tyłu ...tak jak Coonki
Kicorek pisze:ostoja pisze:Nio devonków sie akurat nie wyciągapokazuje sie je jak np BRI . Tak przynajmniej tłumaczyli sędziowie.
A orienty widziałam rozciagane - przednie łapki do przodu - tylne do tyłu ...tak jak Coonki
Ups. Też chude, więc myślałam...
Ale nadal nie wiem, jak się pokazuje BRI.
Lili pisze:hm... chwilka
za 10 minut beda fotki
ide tylko po Lili i po aparat... hehe wiec pokaze rozne rodzaje trzymania, tj od roznych ras, nie bedzie to dobrze wygladac bo to egzotyk, ale Lili jest przyzwyczajona do tego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości