XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa 2-3 kwietnia Warszawa...

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2005 13:20

ostoja pisze:
Jowita pisze:Faaaaajnie!!! Znowu będzie okazja spotkac znajomych!!! :D

:smokin: no my to mam nadziejke wcześniej 8)

sure (wysłałam priv)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Czw lut 24, 2005 13:31

Jowita pisze:
ostoja pisze:
Jowita pisze:Faaaaajnie!!! Znowu będzie okazja spotkac znajomych!!! :D

:smokin: no my to mam nadziejke wcześniej 8)

sure (wysłałam priv)

Juuuuupi :D
Hodowla Kotów Rasy Devon Rex
Obrazek

ostoja

Od: Pt lis 12, 2004 18:55

Post » Czw lut 24, 2005 14:26

Lili pisze:
Kicorek pisze:
ostoja pisze:
Kicorek pisze:
ostoja pisze:A jaki to kot ? :oops:

Mafia domowa, rudzielec - będzie miał wtedy 6 miesięcy, na razie szczupły :roll:
A np. devony trzyma się inaczej? Czy pytanie dotyczyło innej kwestii?

Kicorek...sorcia. Ja only Devony i Maine Coonki.
Nie wiem jak sie trzyma dota domowego ...... :cry:

O kurka, a ja naiwna myślałam, że jakoś podobnie 8O :oops: .
Kto wystawiał domestosa albo wie, jak się go trzyma? :crying:

Domowego trzyma sie jak Maine-coona itp ;-)
czyli sie rozciaga,
jestem tego pewna :))

niekoniecznie :D Widziałam na jednej wystawie DOM, który doszedł do BIS i jeżdził od sędziego do sędziego na ramionach stewarda. :D Zresztą całą wystawę spędził na ramionach właścicielki. :D
Wszystko zależy od budowy kota i jego chęci pozostania w wybranej pozycji :D . Koty z przysadzistą budową dobrze wyglądają wystawiane jak brytyjczyki, smukłe - jak orienty. Ale jeżeli kot nie godzi sie długo przebywać w upatrzonej pozycji wystawowej, lepiej pójść na kompromis z kotem niz walczyc z nim na ringu w obecności sędziego. U DOM oceniany jest oprócz budowy i kondycji charakter kota i to "coś" - przymilność, bezstresowość, no po prostu urok osobisty. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lut 24, 2005 14:58

MariaD pisze:
Lili pisze:
Kicorek pisze:
ostoja pisze:
Kicorek pisze:
ostoja pisze:A jaki to kot ? :oops:

Mafia domowa, rudzielec - będzie miał wtedy 6 miesięcy, na razie szczupły :roll:
A np. devony trzyma się inaczej? Czy pytanie dotyczyło innej kwestii?

Kicorek...sorcia. Ja only Devony i Maine Coonki.
Nie wiem jak sie trzyma dota domowego ...... :cry:

O kurka, a ja naiwna myślałam, że jakoś podobnie 8O :oops: .
Kto wystawiał domestosa albo wie, jak się go trzyma? :crying:

Domowego trzyma sie jak Maine-coona itp ;-)
czyli sie rozciaga,
jestem tego pewna :))

niekoniecznie :D Widziałam na jednej wystawie DOM, który doszedł do BIS i jeżdził od sędziego do sędziego na ramionach stewarda. :D Zresztą całą wystawę spędził na ramionach właścicielki. :D
Wszystko zależy od budowy kota i jego chęci pozostania w wybranej pozycji :D . Koty z przysadzistą budową dobrze wyglądają wystawiane jak brytyjczyki, smukłe - jak orienty. Ale jeżeli kot nie godzi sie długo przebywać w upatrzonej pozycji wystawowej, lepiej pójść na kompromis z kotem niz walczyc z nim na ringu w obecności sędziego. U DOM oceniany jest oprócz budowy i kondycji charakter kota i to "coś" - przymilność, bezstresowość, no po prostu urok osobisty. :D

Dzięki, Mario
A jak wystawia się orienty? Mały się zbytnio nie broni przed rozciąganiem i podnoszeniam nawet nad głowę, ale czasami podkula tylne nogi i opiera je o podtrzymująca dłoń. No i to jest sytuacja w domu. Jest właśnie smukły, nie wiem, jaki będzie, gdy dorośnie. A na wszelki wypadek - jak się wystawia brytyjczyki?
I czy wściekliznę mogę zaszczepić trochę wcześniej niż 1 marca, bo ostoja mówiła, że to za późno, chociaż wystawa jest 2-3 kwietnia, więc nie rozumiem. Jeżeli za późno, a wcześniej nie można szczepić, to dam sobie spokój z kwietniową wystawą :( .
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lut 24, 2005 15:01

Wyyyyciągamy :oops: im dłuzsze tym lepsze 8)
Obrazek

ostoja

Post » Czw lut 24, 2005 15:04

ostoja pisze:Wyyyyciągamy :oops: om dłuzsze tym lepsze 8)

Dłuuugi jest, chudy. Może niekoniecznie jak devon, ale też ładnie :lol: . Tylko co z tym podkulaniem tylnych łap? Gdzie go w takim razie trzymać, żeby mu było wygodnie? Bo poza tym jest w porządku, chyba że ma fazę na gryzienie :twisted: . No i chciałabym jakieś wyjście awaryjne, jeżeli na miejscu się zestresuje i nie da się rozciągnąć :? .

Kicorek

Post » Czw lut 24, 2005 15:07

No i to szczepienie 1 marca mnie martwi :? . W zgłoszeniu jest "co najmniej miesiąc" - to jest miesiąc i jeden dzień, a marzec ma 31 dni, nie tak jak luty. No nie wiem. Czy na komórkę można capnąć panią Surowiecką z ulotki informacyjnej o wystawie i dopytać? Nie znam jej i nie wiem, czy nie nakrzyczy :roll: .

Kicorek

Post » Czw lut 24, 2005 15:10

Nio devonków sie akurat nie wyciąga :o pokazuje sie je jak np BRI . Tak przynajmniej tłumaczyli sędziowie.

A orienty widziałam rozciagane - przednie łapki do przodu - tylne do tyłu ...tak jak Coonki :D
Obrazek

ostoja

Post » Czw lut 24, 2005 15:11

ojoj ale duzo fajnych ludzi sie wybiera. musze zaraz zgloszenie wypelnic :)
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Czw lut 24, 2005 15:14

ostoja pisze:Nio devonków sie akurat nie wyciąga :o pokazuje sie je jak np BRI . Tak przynajmniej tłumaczyli sędziowie.

A orienty widziałam rozciagane - przednie łapki do przodu - tylne do tyłu ...tak jak Coonki :D

Ups :oops: . Też chude, więc myślałam... :oops: Ale nadal nie wiem, jak się pokazuje BRI.

Kicorek

Post » Czw lut 24, 2005 15:30

Kicorek pisze:
ostoja pisze:Nio devonków sie akurat nie wyciąga :o pokazuje sie je jak np BRI . Tak przynajmniej tłumaczyli sędziowie.

Ups :oops: . Też chude, więc myślałam... :oops: Ale nadal nie wiem, jak się pokazuje BRI.

podobnie do egzotykow i persow tylko sie mniej zbija (taka dostalam szkole) ... chodziaz ja jak pierwszy raz trzymalam koteczke bri to trzymalam jak exo :oops: ale coz... koteczka byla ladna to sobie poradzila (3 byla :)) )

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Czw lut 24, 2005 15:39

Jestem kompletną ignorantką :oops: . Jak się trzyma egzotyki i o co chodzi z tym zbijaniem?

Kicorek

Post » Czw lut 24, 2005 15:44

hm... chwilka
za 10 minut beda fotki ;-)
ide tylko po Lili i po aparat... hehe wiec pokaze rozne rodzaje trzymania, tj od roznych ras, nie bedzie to dobrze wygladac bo to egzotyk, ale Lili jest przyzwyczajona do tego ;-)

Lili

Post » Czw lut 24, 2005 15:48

Lili pisze:hm... chwilka
za 10 minut beda fotki ;-)
ide tylko po Lili i po aparat... hehe wiec pokaze rozne rodzaje trzymania, tj od roznych ras, nie bedzie to dobrze wygladac bo to egzotyk, ale Lili jest przyzwyczajona do tego ;-)

Lili :1luvu:

Kicorek

Post » Czw lut 24, 2005 16:03

Lili ma zly humorek, wiec nie wyszlo to tak jak powinno (eh, niewiem co temu mojemu kotu sie dzieje ;-) )
ale w miare cos widac.

to tak (odrazu mowie ze pokazuje jak mnie uczono, jesli sie z czyms myle to prosze o poprawienie mnie)

tak: http://img223.exs.cx/img223/8094/pict00031dp.jpg wg moich zrodel ;-) trzyma sie:
- devon rexy
- birmańskie

a reszte zaraz wstawie bo jak narazie wszystko sie przeciwko mnie buntuje i nawet foty nie wychodza :/
eh... i nic nie widac na nich, zaraz wstawie jak brytyjczyki i egzotyki sie nosi...

eh.... niestety cos chyba w aparacie przestawilam, bo teraz fotki wychadza mi jak plamy:

http://img232.exs.cx/img232/5963/pict00033fp.jpg - egzotyki
http://img167.exs.cx/img167/1917/pict00040jd.jpg - brytyjczyki, tylko przednie lapki nie takie wyciagniete, tylko ladnie przy kocie :)) tak luzniej, ale Lili juz walczyla i niedalo sie inaczej...

Lili

[poprzednia][następna]