Mam Szczypiorki, Nero-szkolenie psa czy mnie?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 26, 2014 13:36 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Kotka się nauczy bez problemu. To mądra zwierzyna, mieszka tam już około 2 lat, o ile pamiętam. A kot ma świetną orientację w terenie. Poza tym nowe wejście nie jest oddalone od poprzedniego. To dziura w ścianie tego samego pomieszczenia.

Cóż, na wygląd trzeba sobie zapracować, żeby pojechać klasykiem :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob wrz 27, 2014 1:49 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Hehe, dlaczego zniesławienie? Toż to hołd wielki, docenienie siły charakteru :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob wrz 27, 2014 9:29 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

hołd nie hołd, ale nie mam złudzeń, że i administrator i właściciel posesji najchętniej utopiliby mnie w pierwszej kałuży :lol: Z tym, że obchodzi mnie to tyle, co zeszłoroczny śnieg. Kotka ma dom.

Z tą kotką to są jaja. Ciągle mnie ktoś z najemców pyta, czy ona jest w ciąży :roll: i co zrobię z maluszkami. Pani Jadzia tak się przejęła, że trzeba o nią zadbać, że kocina za chwilę będzie się toczyć. Na początku Jadzia nie chciała się przyznać, co z nią robi. A ja przecież kupuję chrupeczki dla kastratów, kotka wolnożyjąca lata jak wariat. Więc skąd ten kształt doskonały? Okazało się, że kotka, oprócz przepisowych chrupeczków, dostaje codziennie porcję mięsa z kurczaka :evil: Pocieszam się, że przynajmniej niska temperatura nie przebije się przez warstwę tłuszczu.
Obrazek

Femka

Post » Sob wrz 27, 2014 9:35 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Wydało się :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob wrz 27, 2014 15:39 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

i Ty, kobieto, chcialas podworkowego kota tylko na chrupkach trzymac ? :roll:
no toz moj Nobel nawet sie oburzyl :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob wrz 27, 2014 18:01 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Femka pisze:hołd nie hołd, ale nie mam złudzeń, że i administrator i właściciel posesji najchętniej utopiliby mnie w pierwszej kałuży :lol: Z tym, że obchodzi mnie to tyle, co zeszłoroczny śnieg. Kotka ma dom.

Z tą kotką to są jaja. Ciągle mnie ktoś z najemców pyta, czy ona jest w ciąży :roll: i co zrobię z maluszkami. Pani Jadzia tak się przejęła, że trzeba o nią zadbać, że kocina za chwilę będzie się toczyć. Na początku Jadzia nie chciała się przyznać, co z nią robi. A ja przecież kupuję chrupeczki dla kastratów, kotka wolnożyjąca lata jak wariat. Więc skąd ten kształt doskonały? Okazało się, że kotka, oprócz przepisowych chrupeczków, dostaje codziennie porcję mięsa z kurczaka :evil: Pocieszam się, że przynajmniej niska temperatura nie przebije się przez warstwę tłuszczu.

zmartwię Cię przeokrutnie - na kurczaku to ona nie grubnie, nie ma kota, który utył by na mięsie :lol:
zmień Ty jej te chrupeczki dla kastratów na jakąś bezzbżówkę, zobaczysz jakiej linii dostanie 8)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob wrz 27, 2014 19:37 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Maryla pisze:i Ty, kobieto, chcialas podworkowego kota tylko na chrupkach trzymac ? :roll:
no toz moj Nobel nawet sie oburzyl :lol:

Maryla, jak podczas remontu przestałam się bawić na 3 tygodnie w rozmrażanie kurzego cycka, zaraz mi Szczypiorki schudły.

Ta kotka już teraz ma wyższą niekiedy dniówkę niż moja. Jeszcze mam się w dietetyka bawić? :roll: Ona się nawet pogłaskać nie daje, o buziaczkach nie wspomnę. Taka wdzięczność :evil:
Obrazek

Femka

Post » Nie wrz 28, 2014 21:19 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Czy dobrze pamiętam, że w którymś poście ostatnio wspomniałam coś o nudzie? Że też mi paluszek nie odpadł, gdy to pisałam.

Burek. Któregoś dnia zobaczyłam, że utyka na jedną łapkę. Leciutko. Następnego dnia przeszło. Uznałam, że się uderzył, albo na coś stąpnął. Dzisiaj zobaczyłam, że wprawdzie nieznacznie i ledwo zauważalnie, ale znowu utyka. I do obiadu nie przybiegł, jak zawsze (czyli jakby tydzień nie jadł i przez następny też miałby nie jeść). Jutro jedzie do lecznicy razem z Debi. Zostaje za to Felut, który zdjął sobie opatrunek, kolano już całkowicie wygojone, więc zabiorę go dopiero jak wróci doktor.

Nie może być normalnie i nudno. Burek to staruszek. Boję się o niego.
Obrazek

Femka

Post » Nie wrz 28, 2014 21:53 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Nigdy nie narzekaj na nude w wypadku kotow bo zapeszysz.
Ja stosuje metode zakazow.

Zabronilam moim kotom chorowac....poki co dziala :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie wrz 28, 2014 22:58 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

anulka, mogłabyś zabronić i naszym?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon wrz 29, 2014 11:16 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Pospieszyłam się z ulgą po wynikach biopsji u Debi. Źle usłyszałam przez telefon. To nie było B2 tylko G2. A to znaczy, że jest to drugi poziom uzłośliwienia i różowo to nie wygląda. Potwierdziło się tylko, że całość została wycięta.
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 30, 2014 18:03 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Oby więcej paskudztwo się już nie pojawiło nigdy :ok:

Jak tam Senior Burek się czuje?
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Wto wrz 30, 2014 18:33 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Seniorowi Burosławowi przeszło i od razu dostał przyspieszenia. Ale mam go na końcu oka, bo to naprawdę już senior i jeśli w jego łapie dzieje się coś poważniejszego niż zwykłe stłuczenie, to kulawizna wróci. Może ja histeryzuję, ale łapa mnie bardzo zaniepokoiła. Co by się jednak nie działo, nie ma to wpływu na apetyt Burka :lol:
Obrazek

Femka

Post » Śro paź 01, 2014 21:35 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Kret bezczelnie penetrujący mój kawałek świata spacyfikowany. Wykonawcą egzekucji była Zosia. Ale to chyba nie koniec ogrodowych porachunków, bo kocica cały wieczór nieruchomo niemal tkwi przy kopczyku. To jedna z tych rzadkich chwil, kiedy wiem, po co karmię tę szarańczę.

Edit: Poszłam wymienić szkła do okularów do komputera. Okazało się, że już nie zerówki. 0.75 i 1.0. Poczułam się bardzo stara.
Obrazek

Femka

Post » Śro paź 01, 2014 23:45 Re: Adoptowałam Debi, Szczypiory, tymczasuję Menela.

Szkoda kreta.

Plusow nie wwpolczuje.....normalna kolej rzeczy czyli sks. :twisted:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]