DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 30, 2014 14:01 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

Bogdan[*] :(
Współczuję Ci Olu. Odrobaczenie zawsze ryzykowne u takich maluchów, ale jego brak jeszcze gorszy...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 30, 2014 14:03 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

Problem w tym, że on nie dostał odrobaczenia dla kota ! Tylko dla psa...
Gdyby dostał Milbemax,Cestal, Vetminth, a on dostał Pratel...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto wrz 30, 2014 14:10 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

Myślałam, że się zatruł robalami albo dostał alergii na składnik leku. Takiej opcji się nie spodziewałam, choć w sumie był już wet, który kazał dać kotu apap.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto wrz 30, 2014 14:16 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

OlaLola pisze:Problem w tym, że on nie dostał odrobaczenia dla kota ! Tylko dla psa...
Gdyby dostał Milbemax,Cestal, Vetminth, a on dostał Pratel...

Ja i po tych kocich specyfikach jazdę niezłą miałam z maluszkami. Wszystko zależy, według mnie, od ilości życia wewnętrznego i osobowej wrażliwości na trutkę zawartą w lekach. Nie wiem, to moje zdanie wynikłe z obserwacji.Ale mam bardzo złę doświadczenie z drobaczaniem więc...
Bardzo Tobie współczuję.
Bogdanku [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 30, 2014 14:19 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

Paulina u której mieszkał jest załamana. Przecież było dobrze. Fakt, były chore jak je złapaliśmy, Bolek miał w końcu biegunkę i gorączkę, ale Bogdan był najsilniejszy. Zresztą czuły się już dobrze, bawiły się, mruczały, biegały. Paulina poszła wczoraj do weta po odrobaczanie. Bolek i Bogdan poczuli się źle, wymiotowali. Dziś nie chcieli jeść. Paulina poszła do weta (innego) dostał kroplówkę, leki wróciła a on nie żył...
Z Bolkiem nie jest lepiej, też z nim poszła żeby i on nie umarł. Marlenka czuje się dobrze.
Piotrek wet fundacyjny przyjedzie i zabierze Bogdanka. Musimy wiedzieć co się stało. :(
To było drugie odrobaczanie... robaki wychodziły wcześniej... przy drugim nie powinno być takiego ryzyka jak przy pierwszym... :(

OlaLola

Post » Wto wrz 30, 2014 16:49 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

[*] Biedny mały Bogdanek :cry:
Bardzo współczuję Tobie i Paulinie.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto wrz 30, 2014 18:13 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

OlaLola pisze:Paulina u której mieszkał jest załamana. Przecież było dobrze. Fakt, były chore jak je złapaliśmy, Bolek miał w końcu biegunkę i gorączkę, ale Bogdan był najsilniejszy. Zresztą czuły się już dobrze, bawiły się, mruczały, biegały. Paulina poszła wczoraj do weta po odrobaczanie. Bolek i Bogdan poczuli się źle, wymiotowali. Dziś nie chcieli jeść. Paulina poszła do weta (innego) dostał kroplówkę, leki wróciła a on nie żył...
Z Bolkiem nie jest lepiej, też z nim poszła żeby i on nie umarł. Marlenka czuje się dobrze.
Piotrek wet fundacyjny przyjedzie i zabierze Bogdanka. Musimy wiedzieć co się stało. :(
To było drugie odrobaczanie... robaki wychodziły wcześniej... przy drugim nie powinno być takiego ryzyka jak przy pierwszym... :(

jest, niestety ,jest.
Trzymam kciuki za pozostałe.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 30, 2014 18:19 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

Piotrek zabrał ciałko Bogdana. Zasugerował wirus... Bogdan bardzo szybko odszedł. Zobaczymy. Jutro sekcja, wszystko się wyjaśni.
Oby to nie pp, która w innych dwóch domach naszej Fundacji zaatakowała. :(

OlaLola

Post » Śro paź 01, 2014 15:46 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

Kochani trzymajcie kciuki, wysyłajcie ciepłe myśli, módlcie się.

W nocy stan Bolusia i Malwinki z minuty na minutę był coraz gorszy. Paulina zabrała ich do lecznicy całodobowej. Bolek trafił tam już w stanie krytycznym. Pani doktor pomimo, iż nie dawała Bolusiowi szans podjęła próbę ratunku Bolka i Marlenki. Kociaki przeżyły noc, a ich stan się polepszył.
Jeszcze przez chwilę była nadzieja, że to ta tabletka zaszkodziła. Koty nie miały biegunki !! Niestety, test na pp potwierdził wyraźnie chorobę u Bolka i Marlenki.
Z racji tego, że kociaki owszem kochają Paulinę, ale obcych się bardzo boją, w stanie lepszym opuściły lecznicę, ponieważ stres towarzyszący leczeniu w lecznicy mógłby je zabić, a na pewno im nie pomóc. Pauliny odebrała koty i od razu pojechała do naszej lecznicy, żeby podać im surowicę od ozdrowieńca. Aktualnie jest przetaczana. Rozmawiałam z Pauliną jak jechała od weta, do weta Bolek się darł... myślę, że strasznie się ucieszył że jest z Paulą.
Trzymajcie kciuki, kociakom musi się udać.

Po analizie w Fundacji doszli do wniosku, że to właśnie kociaki z DPS przyniosły do Fundacji pp... po ich wizycie w lecznicy koty zaczęły umierać, a pp przeniosła się dalej... one się nie zaraziły. Po prostu choroba ujawniła się po tej tabletce na odrobaczanie...

OlaLola

Post » Śro paź 01, 2014 16:09 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

Bardzo mi przykro czytać to wszystko :cry: Moje koty dostawały pratel i nic złego się z nimi nie działo.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro paź 01, 2014 16:22 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

:ok: :ok: za kociaki :ok: :ok:

Alienor

Post » Śro paź 01, 2014 17:33 Re: DTu OlaLola. Bogdan umarł. :( Po odrobaczaniu. :(

To zdjęcie z czasów jak jeszcze było dobrze. Dorosła kotka to też podopieczna Fundacji.
Maluchy były zdrowe, szczęśliwe. Nic nie zapowiadało tragedii...

Obrazek

OlaLola

Post » Śro paź 01, 2014 18:45 Re: DTu OlaLola. Bolek i Marlenka walczą. To pp...:(

Niech im się uda...biedny Bogdanek [*]
dość tragedii, strasznie mocne :ok: :ok: :ok:
bardzo, bardzo wspólczuję
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro paź 01, 2014 19:05 Re: DTu OlaLola. Bolek i Marlenka walczą. To pp...:(

Na wszelki wypadek poczytajcie: viewtopic.php?f=1&t=33947
Jopop ma ogromne doświadczenie w walce z pp - jako że do nich często trafiają koty uliczne, nosiciele mnóstwa chorób.

Edit: to, co najważniejsze dla Was jest na pierwszej stronie.

Alienor

[poprzednia][następna]