Czteropak Asim <3 ->POŻEGNANIE [*] s. 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 25, 2014 23:02 Re: Czteropak Asim :) -> mamy problem s.14 :(

Jednorazowo można jej podać hormony, ale z tego co piszesz chyba zapowiada się kolejna operacja prawda? :(

Trzymamy :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt wrz 26, 2014 9:33 Re: Czteropak Asim :) -> mamy problem s.14 :(

Raczej tak, bo taka silna i długa ruja to raczej nie wynik ostatniego podrygu hormonów :?

Ale ale - dobre wieści - postraszyłam wczoraj weterynarzem i ruja chyba minęła 8O
Wieczorem nie łaziła za Redzikiem, nie robiła "banana", jak ja głaskałam ogonek był prosto do góry, a nie na bok, w nocy był spokój. Teraz też wygląda, że jest ok :)
Tfu tfu tfu, żeby nie zapeszyć!

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pt wrz 26, 2014 11:36 Re: Czteropak Asim :) -> <3

trzymamy kciuki <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt wrz 26, 2014 20:03 Re: Czteropak Asim :) -> <3

I my też :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt wrz 26, 2014 22:45 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Zaglądam :) i trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob wrz 27, 2014 13:56 Re: Czteropak Asim :) -> <3

i jo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob wrz 27, 2014 13:59 Re: Czteropak Asim :) -> <3

:ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 30, 2014 10:07 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

asim pisze:Wczoraj zawiozłam na sterylizację dwie kocice rodziców, Bunię i Krasulkę (Khadię) :)
Podobno Bunię po wybudzeniu z narkozy męczyły wymioty, ale w domu już było ok, poza tym obie czują się świetnie :) Podobno w lecznicy były bardzo grzeczne i miziaste - one takie są, tylko Krasulka mimo lat u rodziców nadal jest pół dzika.
Pani weterynarz jak zwykle odwaliła kawał dobrej roboty i jeszcze promocję nam zrobiła - obniżyła cenę aż o 60 zł!
Pamięta nas już i kojarzy z nami poszczególne koty, pytała o Fontannę czy nadal rujkuje, na moja twierdząca odpowiedź zapewniła, że gdyby ruja wróciła i ponownie trzeba było ją operować to będzie to na jej koszt i mamy się o to nie martwić. Ogólnie była przejęta, co dobrze o niej świadczy.
Pytała ile to my mamy tych kotów, bo się pogubiła - wytłumaczyłam, że Bunia i Krasulka to kocice mamy, mama ma jeszcze kocurka Klapka, Grubas to kot teścia, a nasze są "tylko" 4 :) Tylko tak się złozyło, że to my te wszystkie rodzinne koty przywozimy :) Jeszcze brałam wczoraj tabletkę na odrobaczanie do kota szwagra - można się zakręcić :D

Rodzinny dom koci prowadzisz :D :1luvu:
I co tą rujką ?
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto wrz 30, 2014 18:07 Re: Czteropak Asim :) -> <3

No właśnie?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 30, 2014 18:17 Re: Czteropak Asim :) -> <3

hej
i jak Fontanna ?
no i reszta stadka ?
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto wrz 30, 2014 21:45 Re: Czteropak Asim :) -> <3

hej hej :)
Melduję się, jestem, żyjemy :)
W weekend nas cały nie było (tzn. całe dnie, na noce wracaliśmy), wczoraj nie miałam czasu na komputer...

Rujki chyba nie ma, po piątkowej ciszy jeszcze w sobotę i niedzielę był nawrót, ale tylko w dzień, w nocy spokój. Od poniedziałku cisza. I oby tak zostało...

Byłam dziś z Bunią w lecznicy, ranka jej się spaprała, brzydko pachniała i wilgotna była, okazało się, że ma odczyn na szwy rozpuszczalne. Dostała miejscowo antybiotyk, jutro znów mamy podjechać. Krasulce ładnie się goi :)
Po weekendowej nieobecności koty są miziaste i przytulaste - tęskniły :D
Choć Redzik się teraz obraził, bo go dwa razy raczyłam troche poczesać :?
Futro ma kiepskie, tłuści mu się szybko, a skóra sucha, trochę łupieżu na grzbiecie - chyba przejedziemy się z tym do weta jak pojedziemy wyjmować szwy z Bunią i Krasulką, bo nie mam pomysłu :?

asim

Post » Śro paź 01, 2014 11:57 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Jak podejmowaliśmy decyzję o wzięciu Fontanny to najbardziej bałam się o to, czy dogadają się z Redzikiem - on alfa i ona alfa. Bałam się starć. A tu się okazuje, że to najlepsi kumple :) W nocy znów spali razem :mrgreen:
Tylko Kokardeczka pozostaje samolubem :| Ale może z czasem się przekona, że razem raźniej :kotek:

Czuć jesień w powietrzu, kociaste coraz częściej śpią zwinięte w kłębek.

asim

Post » Śro paź 01, 2014 12:50 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Nadrabiam zaległości :)
dziekuję za wizyty u nas :1luvu:

Mam nadzieję, że Fonti obejdzie się bez operacji... :ok: :ok: :ok:
swoją droga przepięknie jej w tej pościeli kwiatowej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

chociaż ja oczywiście najbardziej kocham czarności, zatem Muri :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A miłość Redzika z Fonti - aż miło nacieszyć oczy :kotek:

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Śro paź 01, 2014 14:18 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Dziękujemy za odwiedzinki i miłe słowa <3

Tak mi się przypomniało - odkąd zamarzył mi się MCO to zawsze wyobrażałam sobie takiego klasycznego, czarnego pręguska z białym :)
I to było moje marzenie.
Obrazek
Nigdy nie podobały mi się rude koty...
Przypadkiem stało się, że na mojej drodze stanął Redzik - rudzielec :P Pokochałam go, odtąd rude są dla mnie piękne <3
Nie lubiłam rudych, mam trzy rudzielce :lol: Co prawda dwa w formie szylkretu, ale rude łatki są :lol:
Kokardeczka najbardziej wpisuje się w MCO jakiego sobie kiedyś wymarzyłam, gdyby nie rude łaty to byłaby idealna - tzn. jest idealna, teraz, kiedy już lubię rude :P
Czarnula jest u nas z przypadku, a tak w ogóle miała być szara :roll: Sczerniała jak jej charakter, bo to mały diabeł jest :twisted:

asim

Post » Śro paź 01, 2014 16:03 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Hej hej :1luvu:

Oby rujka już się nie pojawiła i nie będzie trzeba robić operacji :ok:

Rude jest piękne i zawsze to powtarzałam :mrgreen:
Mi się za to marzył czarny kot... taki typowy kot czarownicy, wyszło tak, że mam białego buraska i dymniaczka ;)
Teraz marzy mi się trikolorka.... więc pewnie kolejny domownik będzie rudy albo marmurkowy :ryk:

Miziamy koteczki i pozdrawiamy :1luvu: :201461
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

[poprzednia][następna]