Mokatkowo. Zen [*], żegnaj mój kocie

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 28, 2014 20:08 Re: Mokatkowo :)

Idź, bo sama piję, no!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie wrz 28, 2014 20:09 Re: Mokatkowo :)

magdar77 pisze:Jak kiedyś wreszcie wybiorę się do Budapesztu to dam Tobie w prezencie jeden z mich szesnastu korkociągów ;)
MamaMeli pisze:z obcokrajowców pracujących w mojej firmie maaaało kto zna.

będąc na miejscu przy odrobinie chęci człowiek raz dwa się uczy.

Ja mogę robić zakupy w samoobsługowym sklepie, ale szkoła Młodej i wet kotów to powody, dla których nauczyłabym się nawet chińskiego. Na razie w ramach edukacji przedstawiam się i witam niemal śpiewająco a dodatkowo wiem, że pewne słowo, powszechnie stosowane w stanach silnego wzburzenia, brzmi niezwykle podobnie. Jednak to bratanki :1luvu:

wielu wetów akurat mówi po angielsku, w moim gabinecie nawet asystentki. ja dogaduję się z nimi po węgiersku ale widziałam już tam turystów z (chyba) pogryzionym pitbullem (pies anielsko spokojny) i bezproblemowo było, mordka zszyta, pies zaopiekowany, człowieki uspokojone.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie wrz 28, 2014 20:10 Re: Mokatkowo :)

magdar77 pisze:Idź, bo sama piję, no!

aż tak źle było na imprezie? :lol:

wiesz że mnie wiele zachęcać nie trzeba...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie wrz 28, 2014 20:18 Re: Mokatkowo :)

Turystów usprawiedliwiam, sama nie gadam po portugalsku czy egipsku, ale mieszkańców nie. W Budapeszcie po angielsku dogadywałam się wszędzie, tylko w jednej jedynej księgarni, gdzie chciałam kupić książkę o łyżwiarstwie babka nie znała, ale znała niemiecki a ja słowo "łyżwiarstwo" znam we wszystkich językach ;). No ale wtedy byłam turystką.
Impreza była bezalkoholowa, więc nadrabiam ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie wrz 28, 2014 20:26 Re: Mokatkowo :)

a dziś dzień bez nawet kropelki alkoholu , a dobrego wina chętnie bym się napił :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie wrz 28, 2014 20:27 Re: Mokatkowo :)

Hehe, a ja piwko sączę. Stwierdziłam że muszę się czymś ochłodzić po żelazku. Poza tym "wredny Morel" mnie wkurzył :twisted:
Dzisiaj ma jakiś dzień wycofania i notorycznie mnie wali łapskiem. Ale.... byłam przewidująca i wczoraj obcięłam jej pazury :mrgreen: Nagadałam jej tak w łazience, że po namyśle wyszła do mnie do pokoju i asystowała przy prasowaniu :smokin: . Prasowanie skończone - Morel robi odwrót do łazienki

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Nie wrz 28, 2014 20:31 Re: Mokatkowo :)

kuba.kaczor13 pisze:a dziś dzień bez nawet kropelki alkoholu , a dobrego wina chętnie bym się napił :ok:

Miranda borozik.

Monia, pamiętaj, że ona była roboczo Mirandą ;). Imię obliguje do walenia łapą ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie wrz 28, 2014 20:40 Re: Mokatkowo :)

Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie wrz 28, 2014 20:42 Re: Mokatkowo :)

magdar77 pisze:
kuba.kaczor13 pisze:a dziś dzień bez nawet kropelki alkoholu , a dobrego wina chętnie bym się napił :ok:

Miranda borozik.

nagyon helyes! Arielka is ;)

Poszłam, kupiłam wino z korkiem oraz czekoladę pomiędzy zgrają nawalonych polskich turystów dumnie rozmawiając z kasjerką po węgiersku (chyba nieźle skoro przepraszała mnie za powitanie po angielsku - byłam zaraz po tej grupie), wróciłam.

Stwierdziłam "aaaa, to i tak tylko dla mnie to wepchnę korek do środka"

Już posprzątałam efekty :ryk:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie wrz 28, 2014 20:52 Re: Mokatkowo :)

ja sobie nalałam a ona sobie poszła? :evil:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie wrz 28, 2014 20:54 Re: Mokatkowo :)

No ja już wypiłam :placz: Mam jeszcze w lodówce słodkie czerwone winko - okropieństwo :mrgreen:Tzn nie lubię słodkich win, to jest prezentem.

Monika_Wolska

Post » Nie wrz 28, 2014 20:56 Re: Mokatkowo :)

Monika_Wolska pisze:No ja już wypiłam :placz: Mam jeszcze w lodówce słodkie czerwone winko - okropieństwo :mrgreen:Tzn nie lubię słodkich win, to jest prezentem.

ehhh przypomniałam sobie, że słodkie można przerobić na grzańca. Ale to już może kiedy indziej :lol:

Monika_Wolska

Post » Nie wrz 28, 2014 20:57 Re: Mokatkowo :)

kuba.kaczor13 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=AdqS5zoNp2I chyba znasz to miejsce ?

niestety tak :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie wrz 28, 2014 20:59 Re: Mokatkowo :)

MamaMeli pisze:ja sobie nalałam a ona sobie poszła? :evil:

No gdzie! Jestem. Odkryłam, że Węgrzy tworzą czasowniki od wszystkich wyrazów i z dumą zaprezentowałam, nie kalecząc mam nadzieję. Zwłaszcza, że zrozumiałaś ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie wrz 28, 2014 21:01 Re: Mokatkowo :)

Monika_Wolska pisze:
Monika_Wolska pisze:No ja już wypiłam :placz: Mam jeszcze w lodówce słodkie czerwone winko - okropieństwo :mrgreen:Tzn nie lubię słodkich win, to jest prezentem.

ehhh przypomniałam sobie, że słodkie można przerobić na grzańca. Ale to już może kiedy indziej :lol:

Słodkie? Brrrr...........
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]