2 kotki Graffi i Kolo pod opieką fundacji ProAnimale

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2014 20:56 2 kotki Graffi i Kolo pod opieką fundacji ProAnimale

Szukam domów dla 3 ok. 4 miesięcznych kociaków, które zostały podrzucone przy mojej pracy.

1 czarna koteczka (płeć na 90 %) - bardzo przymilna, daje się brać na ręce, biega za człowiekiem jak pies - ZNIKNĘŁA
2 - czarne z białymi skarpetkami i krawacikami (płci nie mam jak sprawdzić). Jeden ma na tylnych łapkach takie długie "buty" - jak Kot w butach - W BARDZO TYMCZASOWYM TYMCZASIE NA DZIAŁCE U ZJAWKI
1 - ciemno szary z białymi skarpetkami i krawatem, piękny! - DO ZŁAPANIA

Niestety nie mogę wziąć ich do siebie (rezydenci nie tolerują innych kotów), dlatego liczę, że znajdą się dobrzy ludzie, którzy je przygarną. Są w takim miejscu, gdzie nietrudno o potrącenie przez samochód. Przy pracy są budki dla kotów ale maluchy uparły się na inne miejsce... Dokarmiamy je oczywiście i na tym kończą się nasze możliwości. W Koszalinie bardzo ciężko o DT, nie mam już kogo pytać - rodzina dokocona, w zeszłym roku tata miał b. duży problem z rezydentem po wzięciu tymczasa.

Na zdjęciach nie ma całej czarnej koteczki. Jest najdrobniejsza z rodzeństwa. Zdjęcia nie oddają urody kotków.
Kotki wyraźnie szukają kontaktu z człowiekiem.

Kontakt: 503 690 677

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 13, 2014 14:20 przez Karena, łącznie edytowano 4 razy
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto wrz 23, 2014 8:16 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Ten szary to taki "czarniawy" bardziej :) Śłicznoty!. Oby udało się im zorganizować jakąś pomoc :ok:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto wrz 23, 2014 8:28 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Zrobię na cito jakieś ogłoszenie i powywieszam gdzie się da. Na olx i gumtree już są? Bo mogę wstawić.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto wrz 23, 2014 8:38 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Zjawko, na zdjęciach nie widać tak dobrze, ale jeden jest wyraźnie szary inny niż pozostałe. Jest najodważniejszy. Dzisiaj były rano 3, nie było czarnej koteczki. Biegły za mną jak pieski, głodne jak nie wiem co.

MB na olx już są, na gumtree możesz wstawić. Dziękuję!

Czy wiecie coś na temat fundacji Proanimals w Charzynie? Dzwoniłam tam ale nikt nie odbiera.

Karena

Post » Wto wrz 23, 2014 10:13 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Ja wiem " fszystko" - To niemiecka fundacja zajmująca się głównie pomocą koniom - wykupywali z transportów rzeźnych przyjmowali z akcji odbierania zabiedzonych etc. Starają się stworzyć im super warunki ... i rzeczywiście konie mają świetnie. maję też trochę psów i kotów.Niedaleko Charzyna jest m.in oddziałek gdzie jest kociarnia , nazwali to miejsce Susita Kumi (polokowali się po wykupionych gospodarstwach, w samym Charzynie jest największe - Fallada, z setką jak nie więcej koni i psami, kawałek dalej jest Spartakus, z końmi staruszkami - moja kobyłka mieszka w gospodarstwie obok, przez miedzę widzi te ze Spartakusa...)
Co do kotów - też dbają o nie, starają się, ale jak w schroniskach - dużo, zwłaszcza maluchów, szybko tam schodzi. Swego czasu umieściłam tam kilka kotów , o tych malcach ( chyba ze dwa razy po parce burasków) szybko były wieści, że już jeden nie żyje a drugi chory ..albo kolega, który tam pracował nie mógł już rozeznać się który to ( było więcej kociaków) i ostatecznie nie wiadomo czy któryś przeżył... Tym dużym chyba się powiodło, w tamtych latach dość łatwo znajdowano tym kotom domy w Niemczech, teraz- z tego co mówi kolega, wynika, że też jest ciężko...
Generalnie wiem, że bronią się "ręcami i nogami" przed przyjmowaniem nowych ; oficjalnie raczej trudno im dać koty, wystarczy im podrzutków i tych co sami zgarną z okolicy przy okazji wizytacji miejsce gdzie postawili woliery dla psów ( tak, tak, w okolicy Charzyna psy mieszkają w wypasionych wolierach postawionych przez Proanimale, do tego co biedniejsi ludzie maja wsparcie w karmie) - pilnują żeby nie stało się to składzikami, kurnikami etc ( a psy na łańcuchy...)

zjawka

Post » Wto wrz 23, 2014 13:38 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Kociaki są już na gumtree. Parę wejść już było, zobaczymy... Póki co będę rozwieszać ogłoszenia papierowe.
No i tradycyjnie trzymam kciuki żeby się udało :ok: :ok:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 23, 2014 14:19 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

MB, dziękuję :1luvu:
Całej czarnej koteczki nie widziałam od wczoraj, pozostałe 3 maluchy trzymają się jednego miejsca - skwerku zieleni na środku placu przed budynkiem, gdzie jeżdżą samochody i autobus...
Karmię je przy starej budzie po psie, ale nie chcą tam siedzieć, zjedzą i wracają w ten żywopłot... Pewnie tam je ktoś wyrzucił.

Karena

Post » Śro wrz 24, 2014 7:54 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Kociaki nadal są 3. Nakarmione, kręci się koło nich mała szylka (wysterylizowana, córka niełapalnej szylki), wyczuła, że jest karma :wink:

Pisałam wczoraj do Fundacji "Czarny Kot" z Goleniowa, ale na razie nic nie odpisali.

Karena

Post » Śro wrz 24, 2014 8:39 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Szkoda kociaków, robi się coraz chłodniej :(
Domki, przybywajcie!!!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro wrz 24, 2014 22:20 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Teraz mogę już napisać - 2 kociaki (obie to koteczki) są już u zjawki w wolierze. Zjawko - bardzo dziękuję za pomoc :1luvu:
Niestety nie udało się złapać najbardziej nieufnego. Łapankę psuł nam duży kocur-rezydent, prychał nawet i syczał na koleżankę, która go odganiała :evil: Maluch wyraźnie się go boi, nic dziwnego skoro "buc" porozganiał nawet dorosłe koty.
Jutro kolejna próba łapanki. Może w końcu głód go przyciśnie... Kociczki same weszły do transportera na jedzenie.
Koteczki są już odrobaczone i odpchlone, mają założone książeczki.

Słowem dzień pełen wrażeń zakończony pobytem na pomocy doraźnej - mega angina, antybiotyk... Ale do pracy się wybieram przynajmniej na chwilę obecną.

Obrazek

Obrazek

Na tym zdjęciu w środku niezłapany kociak.
Obrazek

Karena

Post » Czw wrz 25, 2014 8:22 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Kolejne próba łapanki nieudana :-( przez tego kocura. On się go boi i ciągle obserwuje teren, czy kocur się nie pojawi. Chcę spróbować z klatką-łapką, chyba ab. ją ma?
Chyba, że ktoś ma ochotę np. w sobotę zebrać się większą ekipą i jakoś spróbować... Tylko, żeby już całkiem się ludzi nie przestraszył. Sama nie wiem co robić. Poniedziałek mam wolny do 14 (potem idę po Sylwię do przedszkola) więc mogę łapkę wystawić.

Wszelkie sugestie i pomysły mile widziane.

Karena

Post » Czw wrz 25, 2014 19:51 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Kotek ukrywa się w ogromnej tui, dorosły kocur ani pies nie da rady tam go dosięgnąć. Dzisiaj siedział w gąszczu gałęzi, wysoko. Reaguje na kicianie a jeszcze bardziej na miauczenie (chyba mnie do wariatkowa zabiorą niedługo jak będę dalej chodzić i miauczeć pod budynkiem :ryk: ). Bez dokarmiania on sobie nie da rady. Jestem zdesperowana, żeby go złapać. Tylko jak nie wejdzie do łapki, to już nie mam pomysłów...

Karena

Post » Czw wrz 25, 2014 19:57 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

Śpieszę z meldunkiem... kicie mają się dobrze, jedzonko znika, kupale znalazłam trzy ( 1 w kuwecie, drugi w altance pod ścianą, jeden na zewnątrz... jakość modelowa...
Kicie dziczą, zwłaszcza Koloratka. Graffi nawiązuje kontakt wzrokowy, odmrugowywuje( tak to się pisze? :roll: ) a nawet odpowiada, niezbyt głośno, ale wyraźnie prowadzi dialog. Woli z daleka. Raz ją wprawdzie złapałam i na musika wymiziałam. Miała chyba mieszane odczucia, nie wyrywała się strasznie, ale też chętnie wywinęła się, gdy trochę luzu jej dałam.
Kolaratka to kotka znikotka -chowa sie szybko i skutecznie ( ale jest, widziałam ją :mrgreen: }
I to by było na tyle..

zjawka

Post » Czw wrz 25, 2014 20:00 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

(chyba mnie do wariatkowa zabiorą niedługo jak będę dalej chodzić i miauczeć pod budynkiem :ryk: ).
Nie przejmuj się, jakby co to mam tam kontakty 8)

zjawka

Post » Czw wrz 25, 2014 20:59 Re: 4 kociaki proszą o DT/DS - Koszalin

zjawka pisze:(chyba mnie do wariatkowa zabiorą niedługo jak będę dalej chodzić i miauczeć pod budynkiem :ryk: ).
Nie przejmuj się, jakby co to mam tam kontakty 8)

:ok: :ryk:

Graffi była od początku najodważniejsza, pierwsza biegła do jedzenia a reszta robiła to, co ona.

Siostra/brat (?) kociczek przy swoim azylu - tui.
Obrazek

Obrazek

Przy kolejnej próbie musimy wyeliminować z gry biało-rudego. Mamy na razie 2 pomysły:
1. Nakarmić go na maksa i dopiero łapać maluszka.
2. Zwabić go do transportera (dla jedzenia zrobi wszystko), zamknąć i wynieść daleko za budynek do czasu złapania maluszka.

Karena

[następna]