♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 25, 2014 9:17 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Przedwczoraj tata zawiózł mamę do szpitala,na kolejną chemię. Zrobili zdjęcie płuc i lekarz powiedział, że jest poprawa!!!!!!.
Nie wiem jaka duża, ale jest poprawa,a to najważniejsze, bardzo się cieszę, bardzo <3 Dzisiaj mama powinna wrócić do domu :1luvu:

i to juest super wiadomość!!!

Tak strasznie brakuje mi psiaków, pisałam do kilku schronisk i fundacji czy nie trzeba im kogoś do wyprowadzania w weekendy ale poza jedną raczej niechętną odpowiedzią wszyscy mnie olali...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw wrz 25, 2014 9:22 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hmmm trenerzy byli polecani, mają sukcesy w Krakowie... Jedna dziewczyna powiedziała, że spokojnie dałoby się ją czegoś nauczyć, ale potrzeba by było intensywnych, najlepiej codziennych treningów z treserem i innymi psami. Co najmniej 3 tygodnie. Ten intensywny kurs nie wchodzi w rachubę, bo w moim przypadku musiałby się zaczynać o 21, tak abym mogła spokojnie obrócić z pracy po psa i z psem na trening. Poza tym przy ilości codziennych obowiązków, jakie mam to jeździć przez 3 tygodnie codziennie z psem na tresurę na drugi koniec miasta - odpada. Ale próbowaliśmy nauczyć ją takich podstawowych komend i chodzenia przy nodze - najpierw próbowaliśmy z treserem, potem korzystaliśmy z jej rad i ćwiczyliśmy na spacerach. Ale poddaliśmy się... Nic nie kumała.

Suuuuuper, że jest poprawa u Mamy :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw wrz 25, 2014 9:25 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

nawet jak efekty są minimalne, warto, Milenko, bo to super sposób spędzania czasu z psem. próbowaliście z klikerem? z ładnym chodzeniem na smyczy ma problem wiele psów nawet tych bardzo usłuchanych. to jakoś wielu futrzakom się nie może pomieścić w łebku :D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw wrz 25, 2014 9:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

To super że u mamy jest poprawa - widać że leczenie przynosi skutek.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw wrz 25, 2014 9:29 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Rozumiem Cię Milenka, pracujesz, masz Antosia, jest wiele na głowie, dlatego rozumiem Cię. Prawda jest właśnie taka, że jednak trzeba poświęcić 'trochę' czasu aby psiaka nauczyć czegoś, to oczywiste. Jednak z drugiej strony, wiesz - nawet jeżeli psiak nie umie żadnych sztuczek, to i tak się go kocha, prawda?. Są ludzie, którzy pracują, ale mimo to codziennie ze swoim psem ćwiczą, bo lubią to, jest to ich pasja. Mnie to w takim stopniu nie ciągnie. Nie ćwiczę z Luną codziennie, czasami coś na spacerze porobimy, ale zazwyczaj jest to chowanie piłeczki, chowanie się Wiki w krzakach i szukanie przez Lunę 8) przeciąganie sznurka, a Luna to uwielbia, jest wtedy naprawdę bardzo zadowolona :ok:

Ewa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw wrz 25, 2014 13:11 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Za niedługo zbieramy się do szkoły muzycznej, jak wrócimy, to napiszę co i jak :D

Moje miaUczątko ;) chodzi za mną jak piesek, mruczy choć jej jeszcze nie zdążyłam nawet dotknąć. Wystarczy, że do niej mówię <3 <3 <3

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Czw wrz 25, 2014 13:20 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Za niedługo zbieramy się do szkoły muzycznej, jak wrócimy, to napiszę co i jak :D

Moje miaUczątko ;) chodzi za mną jak piesek, mruczy choć jej jeszcze nie zdążyłam nawet dotknąć. Wystarczy, że do niej mówię <3 <3 <3

Obrazek

Słodziaczek kochany. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw wrz 25, 2014 13:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Za niedługo zbieramy się do szkoły muzycznej, jak wrócimy, to napiszę co i jak :D

Obrazek

ojojojojoj <3
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw wrz 25, 2014 16:30 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Słodziaczek miaUczaczek ;) <3

Jesteśmy po pierwszej lekcji w szkole muzycznej. Wiktoria zaśpiewała piosenkę Eweliny Lisowskiej 8) Później nauczycielka sprawdziła czy ma Ona słuch i jest naprawdę zadowolona :D Tak więc przyniosłam do domu umowę, muszę ją przeczytać, podpisać i Wiki zaczyna naukę w szkole muzycznej od wtorku :D ( na godzinę 18 ). Pani B. mówiła, że jeżeli w szkole będzie jakiś konkurs muzyczny i Wiki będzie chciała wziąć w nim udział, to mam o tym informować,jaki repertuar i wtedy będzie Ją przygotowywała :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw wrz 25, 2014 16:36 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

gratulacje! jak lubi śpiewać to niech zaczyna i śpiewa - na zdrowie! <3
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw wrz 25, 2014 16:37 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ona uwielbia śpiewać :) Bardzo często włącza sobie na YT piosenki, które lubi i śpiewa, z wielką radością :) Niech robi to co lubi :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Czw wrz 25, 2014 16:46 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

pochwaliłabyś się nagraniem :mrgreen:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw wrz 25, 2014 16:47 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Jak Ją nagram, to na pewno wrzucę link :D
Obrazek

aannee99

Post » Czw wrz 25, 2014 16:54 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

osobiście jak mam ochotę się rozrywkowo powygłupiać to stawiam na ising :) może Wiki też się spodoba :))
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw wrz 25, 2014 16:56 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Czy chodzi o to? http://ising.pl/piosenki
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]