Elisha i Beniamin cz. V

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 24, 2014 19:43 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Benio :1luvu:
Dlaczego miałby nie lubić bułki ? I to z masłem ? I to takiej , której gryźć nie trzeba ? :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro wrz 24, 2014 21:50 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Ania przepis tutaj: http://www.kwestiasmaku.com/domowa_piekarnia/buleczki_cynamonowe_z_zurawina/przepis.html

Koszulka piękna!!!! Kupujesz?

Miłość matki do dziecka:

Obrazek
Obrazek

Trochę jakby z innego miotu, ale też dziecko:
Obrazek

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw wrz 25, 2014 6:55 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Beniu jak przytulaczek słodki, jak Meli! a Tosiu aniołeczek! Czy on jest już większy od Ciebie Milenka? 8O

Obrazek
Bułecek nie dali ale cycuski tes spoko :ryk:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw wrz 25, 2014 7:15 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Ależ pysznie wyglądają te bułeczki, zjadłabym :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Milenka, nie martw się zaległościami w szkole, na pewno nadrobi, a zdrowie najważniejsze przecież. Nauczyciele też w miarę rozumieją, że jak dziecka nie było to trzeba dać mu trochę więcej czasu, będzie dobrze.
U mnie ostatnio była taka sytuacja, że dziewczynka przyszła do szkoły ostro chora, strasznie kaszlała, no a że siedzi mi w pierwszej ławce przy samym biurku, to zaczęłam się lekko obawiać o własne zdrowie, przecież dopiero co sama wróciłam z L4, a antybiotyku do końca nie wybrałam bo mi żołądek wykończyło. W każdym razie dołączając do tego chwilowy spory stres w pracy, jestem pewnie bardziej podatna na złapanie czegoś, a ta kaszle i kaszle. Pytam ją, czemu ona w domu nie została taka chora (bo tu już chodzi i o nią samą i o wszystkich dookoła), a ona mówi, że w weekend było z nią tak źle, że aż na pogotowiu była z rodzicami, ale lekarz powiedział, że może chodzić do szkoły. Okna w sali oczywiście pozamykane, bo przecież nie mogę pozwolić, żeby jeszcze ją przewiało... no i zostało mi jedynie wynieść się z mojej miejscówki i otworzyć drzwi do klasy, żeby chociaż trochę powietrza było. A teraz niestety taki moment, że kaszlą i kichają wszyscy. Wczoraj w jednej z moich klas było tylko 8 uczniów, reszta w domu :strach:

Trzymaj się i zdrowia dla Młodego!
A jaka fryzurka? Poka, poka.

PS: Beniu, z tą bułką tartą to przeszedłeś samego siebie :ryk:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw wrz 25, 2014 7:20 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Hej

Antoś super chłopczyk :D :1luvu:
Twój kolor włosów :ok: :ok: :ok: :ok: najlepszy 8)
Przytulańce z Beniaminkiem, słodko na maksa :D :D
Dzięki za link do przepisu - przyznam, że nigdy drożdżówek takich nie piekłam. Jak byłam na diecie, to piekłam dietetyczne ;)
Te spróbuję w weekend upiec :ok:
A co do koszulki, to nie wiem, ale podoba mi się :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw wrz 25, 2014 7:55 Re: Elisha i Beniamin cz. V

MamaMeli pisze:Beniu jak przytulaczek słodki, jak Meli! a Tosiu aniołeczek! Czy on jest już większy od Ciebie Milenka? 8O

Ekhem, wagowo już tak, wzrostowo jeszcze mu ciut brakuje.

NatjaSNB pisze:ona mówi, że w weekend było z nią tak źle, że aż na pogotowiu była z rodzicami, ale lekarz powiedział, że może chodzić do szkoły.

Ale jak to??? :strach: :strach: :strach: Dziwię się, że rodzice posłuchali tego lekarza i zdecydowali się ją puścić do szkoły... :roll: Antoś też mówił, że zanim się pochorował to w klasie prawie wszystkie dzieci kaszlały i smarkały...

Ania polecam, naprawdę łatwo zrobić, tylko trzeba ciasto na noc zostawić w lodówce, więc to nie jest ten rodzaj bułeczek, które upichcisz "na prędko".

Kurcze, moja fryzjerka nie odpisuje, a ja się już tak napaliłam, że dzisiaj do niej pojadę.....

Milena_MK

Post » Czw wrz 25, 2014 7:58 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Właśnie czytałam przepis Milenko i jutro ciacho przygotuję, w sobotę je upiekę :D

Co do chorych dzieciaczków, to przyjaciółka mojej Wiki dzisiaj została w domu, ma tak zawalone gardło, że.... :roll: Wiki z Nią wczoraj się widziała i mam nadzieję, że nie podłapała. Dużo dzieci teraz choruje niestety.

Jaką fryzurkę chcesz zrobić? :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw wrz 25, 2014 8:03 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Ano taką:
Obrazek

Ale nie wiem, czy mi będzie pasować :roll: Na pewno chciałabym coś z grzywką...

Milena_MK

Post » Czw wrz 25, 2014 8:08 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Super fryzurka, lubię takie :D

Grzywka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Czw wrz 25, 2014 8:13 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Piękna fryzurka! Kiedyś o takiej marzyłam, ale moja fryzjerka powiedziała, żeby to przemyśleć, bo
a) do takioej fryzury lepiej mieć dużo grubych włosów, żeby nie było "klapnięte"
b) żeby to tak ładnie wyglądało to trzeba modelować, unosić
a ja nie jestem z tych cierpliwych, więc odpuściłam :roll:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Czw wrz 25, 2014 8:16 Re: Elisha i Beniamin cz. V

No ja wiem, ale zastanawiam się, bo na tych zdjęciach te laski wyglądają tak pięknie, są prosto od fryzjera. A ja nie wiem, czy mi będzie pasowało. Mam nadzieję, że jak Ania się już odezwie to mi doradzi... Kurcze, że też ja muszę tak kombinować, wiecznie chcę coś zmieniać... Tyle co loczki zrobiłam, a już mnie ciągnie do zmian :roll: Teraz to pewnie trzeba będzie prostować...

Słuchajcie - wystraszyłam się wczoraj. Koleżanka ode mnie wyszła, koledzy od Antosia też. A ja nie mogę znaleźć kotów. Wołam, nasłuchuję - nic. Już podejrzewałam kolegów syna, że zrobili jakieś psikusy i koty pochowali np. w szafie. No ale wtedy koty by mi się przecież wydzierały. Wchodzę na łóżko piętrowe Tosia, a tam w pościeli dwa zwinięte w precelek kłębuszki. I tylko uszy wystają. Jak to słodko wyglądało :1luvu:

Hmmm Madzia - to chyba u mnie odpada - mam cienkie włosy...

Milena_MK

Post » Czw wrz 25, 2014 8:33 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Milenka, u mnie też czasem jak są goście to koty idą sobie do naszej sypialni i śpią słodko, bo chyba mają dość tego zamieszania :201461
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Czw wrz 25, 2014 8:46 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Bo my z mamom to my jesce śpimy. Ma bardzo mientkie cycuski, wygodnie mi

Obrazek

Milena_MK

Post » Czw wrz 25, 2014 8:52 Re: Elisha i Beniamin cz. V

NatjaSNB pisze:Milenka, u mnie też czasem jak są goście to koty idą sobie do naszej sypialni i śpią słodko, bo chyba mają dość tego zamieszania :201461

u mnie zawsze :ryk:

Milenka cycki górą!!!! Też mam zdjęcie z rozanieloną Melisią na cyckach! Nuriczek jeszcze nie odkrył uroków siedzenia na rączkach...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw wrz 25, 2014 8:56 Re: Elisha i Beniamin cz. V

Milena_MK pisze:Bo my z mamom to my jesce śpimy. Ma bardzo mientkie cycuski, wygodnie mi

Obrazek

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]