Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 24, 2014 12:50 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Nie, nie jesteśmy koalicjantem.

Za to jesteśmy spłukani i nie reklamuje nas Janda, nawet nas nie stać na profesjonalną stronę i będziemy ją mieć, jeśli ktoś nam ją zrobi za darmo, a każdy grosz, który trafia na konto z opisem Powszechna Sterylizacja idzie tylko na opłatę zabiegów.

a musiałaś wylać taki kubeł lodowatej pogardy na głowę młodej, pełnej zapału osoby, bo?....

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Śro wrz 24, 2014 13:11 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Oto Benek. Ratuje go pani Ula z Gaszowic pod Rybnikiem, która już sterylizowała z nami wiejską kotkę Białą. Kocurek już dziś pojechał na kastrację za 70 zł. :piwa: N°199.

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro wrz 24, 2014 14:32 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro wrz 24, 2014 13:23 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Tak ostatnio pisałam na swoim wątku:

Stadko 7 kocurków mieszka na jednej z pobliskiej wsi. Wyglądają całkiem dobrze, tylko dwa kocurki są najbiedniejsze. Rudzielec, ponieważ nie ma ogonka, wygląda jak oskalpowany kikut i ranka cały czas się paprze :( I bury kocurek, który ponoć ledwo przetrwał zimę :( Jest z nich wszystkich najbiedniejszy.
Pierwszy od lewej kocurek jest wykastrowany, ktoś wyrzucił go z samochodu.....
Kotek w tym miejscu nie ma, ale Pani ma mi pokazać jeszcze jedno miejsce, gdzie przebywają koty. Pani, która je dokarmia, nie jest najbogatsza... A w domu ma dwie swoje koteczki i jedną malutką, uratowaną, pogryzioną przez lisa :( Pani jak najbardziej chciałaby swoje kotki wysterylizować, a dla małej znaleźć dom. Pomożecie ? Bo może już nawet jutro udałoby mi się zabrać te dwie kicie na zabiegi...
Obrazek

Dzisiaj wykastrowałam stąd 3 kocurki i 2 kotki od Pani.
Z kocurków zabrałam rudego, buraska i najstarszego weterana.
Rudzielec został opatrzony i ogonek został amputowany :ok:
Kotki na szczęście nie były w ciąży.
Wszystkie dochodzą do siebie pod czułą opieką Pani karmicielki, która w podzięce podarowała mi ciasteczka i pralinki :oops: :1luvu:
Czekam na zdjęcia i wkleję je wtedy na forum.
Koszt wszystkich zabiegów i amputacji ogonka, to... 300zł 8O To naprawdę moim zdaniem bardzo, bardzo mało, bo wychodzi 60zł za kota 8O
Cały koszt pokrywa Powszechna Sterylizacja, dlatego proszę o pomoc, bardzo proszę...

A tutaj jeszcze jedna fotka z jakiegoś ostatniego karmienia...
Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro wrz 24, 2014 13:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Oto Benek. Ratuje go pani Ula z Gaszowic pod Rybnikiem, która już sterylizowała z nami wiejską kotkę Białą. Kocurek już dziś pojechał na kastrację za 70 zł. :piwa: N°199.

Obrazek

Dostałam maila właśnie - Benek na stole. :ok:

A znalazły go wiejskie dzieciaki i przyniosły do pani Uli. :lol:

Chiara

Post » Śro wrz 24, 2014 13:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

kinia098 pisze:Tak ostatnio pisałam na swoim wątku:

Stadko 7 kocurków mieszka na jednej z pobliskiej wsi. Wyglądają całkiem dobrze, tylko dwa kocurki są najbiedniejsze. Rudzielec, ponieważ nie ma ogonka, wygląda jak oskalpowany kikut i ranka cały czas się paprze :( I bury kocurek, który ponoć ledwo przetrwał zimę :( Jest z nich wszystkich najbiedniejszy.
Pierwszy od lewej kocurek jest wykastrowany, ktoś wyrzucił go z samochodu.....
Kotek w tym miejscu nie ma, ale Pani ma mi pokazać jeszcze jedno miejsce, gdzie przebywają koty. Pani, która je dokarmia, nie jest najbogatsza... A w domu ma dwie swoje koteczki i jedną malutką, uratowaną, pogryzioną przez lisa :( Pani jak najbardziej chciałaby swoje kotki wysterylizować, a dla małej znaleźć dom. Pomożecie ? Bo może już nawet jutro udałoby mi się zabrać te dwie kicie na zabiegi...
Obrazek

Dzisiaj wykastrowałam stąd 3 kocurki i 2 kotki od Pani.
Z kocurków zabrałam rudego, buraska i najstarszego weterana.
Rudzielec został opatrzony i ogonek został amputowany :ok:
Kotki na szczęście nie były w ciąży.
Wszystkie dochodzą do siebie pod czułą opieką Pani karmicielki, która w podzięce podarowała mi ciasteczka i pralinki :oops: :1luvu:
Czekam na zdjęcia i wkleję je wtedy na forum.
Koszt wszystkich zabiegów i amputacji ogonka, to... 300zł 8O To naprawdę moim zdaniem bardzo, bardzo mało, bo wychodzi 60zł za kota 8O
Cały koszt pokrywa Powszechna Sterylizacja, dlatego proszę o pomoc, bardzo proszę...

A tutaj jeszcze jedna fotka z jakiegoś ostatniego karmienia...
Obrazek

8O 8O 8O 300 zł za pięc zabiegów i amputację. 8O 8O 8O

:201489

Chiara

Post » Śro wrz 24, 2014 17:26 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

KotkaWodna pisze:

Za to jesteśmy spłukani i nie reklamuje nas Janda, nawet nas nie stać na profesjonalną stronę i będziemy ją mieć, jeśli ktoś nam ją zrobi za darmo, a każdy grosz, który trafia na konto z opisem Powszechna Sterylizacja idzie tylko na opłatę zabiegów.

a musiałaś wylać taki kubeł lodowatej pogardy na głowę młodej, pełnej zapału osoby, bo?....

witam,
dziękuję za wstawiennictwo, ale mój zapał nie został ostudzony :)

przeczytałam moją wiadomość jeszcze raz i faktycznie, mogłam zabrzmieć patetycznie i pretensjonalnie na zasadzie "o a inne organizacje to są lepsze bo mają sławnych ludzi, jesteście słabi bez sławnych ludzi, wchodźcie w koalicje, walcie hajs na PR bo co wy w ogóle robicie bez strony internetowej"
a broń boże nie miałam nic takiego ma myśli, chodziło mi jedynie o to, że może w najbliższym czasie zrobi się medialnie głośniej o temacie sterylek - to dobrze, jeśli wzrośnie zainteresowanie tego typu organizacjami to może jakieś finanse napłyną.
A pytanie o to czy Powszechna jest koalicjantem - tylko z czystej ciekawości.

tak że nie ma z mojej strony żadnej obrazy, zresztą Chiara przez wzgląd na robotę którą robi, a to potężny kawał dobrej roboty, musiałaby mi chyba pół rodziny wybić żebym w ogóle pomyślała o tym, żeby może zacząć mieć jakieś pretensje

przepraszam za wprowadzenie spuchniętej atmosfery - aczkolwiek nieumyślnie,
pozdrawiam !!!
:201461

kotelet

Od: Pon wrz 22, 2014 23:32

Post » Śro wrz 24, 2014 18:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

kotelet pisze:
KotkaWodna pisze:

witam,
dziękuję za wstawiennictwo, ale mój zapał nie został ostudzony :)

przeczytałam moją wiadomość jeszcze raz i faktycznie, mogłam zabrzmieć patetycznie i pretensjonalnie na zasadzie "o a inne organizacje to są lepsze bo mają sławnych ludzi, jesteście słabi bez sławnych ludzi, wchodźcie w koalicje, walcie hajs na PR bo co wy w ogóle robicie bez strony internetowej"
a broń boże nie miałam nic takiego ma myśli, chodziło mi jedynie o to, że może w najbliższym czasie zrobi się medialnie głośniej o temacie sterylek - to dobrze, jeśli wzrośnie zainteresowanie tego typu organizacjami to może jakieś finanse napłyną.
A pytanie o to czy Powszechna jest koalicjantem - tylko z czystej ciekawości.

tak że nie ma z mojej strony żadnej obrazy, zresztą Chiara przez wzgląd na robotę którą robi, a to potężny kawał dobrej roboty, musiałaby mi chyba pół rodziny wybić żebym w ogóle pomyślała o tym, żeby może zacząć mieć jakieś pretensje

przepraszam za wprowadzenie spuchniętej atmosfery - aczkolwiek nieumyślnie,
pozdrawiam !!!
:201461

nie przejmuj się ani wypowiedzią chiary - ona zarobiona jest i stąd oschła odpowiedź - no i świadomość pustej sakiewki też nie nastawia optymistycznie :(

a Kotkce Wodnej po prostu zrobiło się Ciebie szkoda - przynajmniej tak myślę :wink:

jeżeli chcesz pomóc to zapraszamy :D każda pomoc, każda życzliwa osoba się przyda :201461 :201461 :201461

zapraszamy :kotek:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro wrz 24, 2014 18:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Agłaja przysłała kolejną osobę. Tym razem jest to opiekunka kotki :kotek: z Dachowej, gmina Kórnik, powiat Poznań. Kotka urodziła swoje pierwsze w życiu kociaki tej wiosny. Pojedzie na sterylizację w sobotę za 120 zł.

Chiara

Post » Śro wrz 24, 2014 18:50 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Agłaja przysłała kolejną osobę. Tym razem jest to opiekunka kotki :kotek: z Dachowej, gmina Kórnik, powiat Poznań. Kotka urodziła swoje pierwsze w życiu kociaki tej wiosny. Pojedzie na sterylizację w sobotę za 120 zł.

ale pędzisz 8O
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro wrz 24, 2014 19:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Zerknęłam na fundacyjne konto i musiałam się uszczypnąć i to porządnie. 8O Dziękuję za wszystkie wpłaty, które wpłynęły dziś strumieniem do Sakiewki, za to, że nadal jesteście z Powszechną Sterylizacją. :1luvu: Opłacę dzięki Wam kolejne zabiegi, a koszty administracyjne i PR wyniosą 0 zł. Jak zwykle.

Chiara

Post » Śro wrz 24, 2014 20:08 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

isabell36 pisze:a co z tym maluchem co za kicią nr 175 siedzi ?

Znalazła się osoba, która chce przechować kotkę stamtąd. Będziemy umawiać kolejny zabieg. :lol:

Obrazek

Chiara

Post » Śro wrz 24, 2014 21:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Druga kotka z Tczewa po zabiegu. Bardzo się cieszę! :piwa: Akcję tam koordynuje inusia00111, a sterylizacja wyniesie 120 zł.

Chiara

Post » Śro wrz 24, 2014 23:08 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Ja już sama nie nadążam za tym co się tu dzisiaj dzieje. 8O Nie zdążyłam jeszcze pozbierać szczęki po info, że wetka za 300 zł ciachnęła nam pięć kotów plus wykonała amputację i spojrzałam na saldo na koncie, a wtedy opadła mi znowu. A teraz dostałam info, że w Bielsku Podlaskim ciachnięto jedenaście kotów ze wsi Ogrodniki, bo pojechał po nie swoim samochodem sam nasz pan weterynarz. O tych kotach pisałam niedawno:

Chiara pisze:Sylwia1982 umawia na zabiegi osiem kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i trzy kocurki :kotek: :kotek: :kotek: ze wsi Ogrodniki.

Benek pani Uli, Bliźniaczka inusi00111, piątka kini098, jedenaście Bielsko... 8O 18 8O

To musi być sen... :201489

Chiara

Post » Czw wrz 25, 2014 12:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

isabell36 pisze:
Chiara pisze:Agłaja przysłała kolejną osobę. Tym razem jest to opiekunka kotki :kotek: z Dachowej, gmina Kórnik, powiat Poznań. Kotka urodziła swoje pierwsze w życiu kociaki tej wiosny. Pojedzie na sterylizację w sobotę za 120 zł.

ale pędzisz 8O

Źle napisałam, urodziła kociaki 1 sierpnia. A sama wygląda jak dziecko jeszcze. :( Nazywa się Kiki.

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i nie będzie musiała więcej rodzić... :ok:

Obrazek

Chiara

Post » Czw wrz 25, 2014 13:06 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Mój podrzutek też wygląda jak kocie dziecko a wychowuje aż 6 kociąt i to będą też jej ostatnie kocięta!!!!
Talon z miasta przyznany,wizyta u veta wstępnie uzgodniona,szkoda tylko że nie udało mi się wynegocjować tego cięcia bocznego,no trudno,ale nie będę ryzykowała kolejnej ciąży a maluchy jedzą juz samodzielnie i z wiosną podzielą los mamusi(ciach,ciach) :D
dla veta,który sam podjechał po futrzaki ukłony :201494

bobkowa

Od: Sob sie 30, 2014 21:37

[poprzednia][następna]