Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2014 16:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Sylwia1982 umawia na zabiegi osiem kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i trzy kocurki :kotek: :kotek: :kotek: ze wsi Ogrodniki. To ogromne zobowiązanie - 760 zł, a w Sakiewce pustka. :placz:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon wrz 22, 2014 17:34 Re: Powszechna Sterylizacja. Będzin pomocy!

CatAngel pisze:Tak to :-) Deklaracje bedzie trzeba wypisac. Ale moze lepiej nie wspominac ze to kot w dt bo tak to raczej oni nie dadza na zabieg :-/
I zeby nie zostawiac kota w lecznicy Pani moze powiedziec ze ma gdzie kotke przetrzymac.

święte słowa, nic nie mówić że kotka ma DT, może powiedzieć że przetrzyma bo jej małej szkoda, a ma gdzie, a później wypuści w miejscu bytowania i już :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon wrz 22, 2014 17:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Będzin pomocy!

isabell36 pisze:
CatAngel pisze:Tak to :-) Deklaracje bedzie trzeba wypisac. Ale moze lepiej nie wspominac ze to kot w dt bo tak to raczej oni nie dadza na zabieg :-/
I zeby nie zostawiac kota w lecznicy Pani moze powiedziec ze ma gdzie kotke przetrzymac.

święte słowa, nic nie mówić że kotka ma DT, może powiedzieć że przetrzyma bo jej małej szkoda, a ma gdzie, a później wypuści w miejscu bytowania i już :mrgreen:

Tylko ja nie mogę jej doradzać jak zakombinować. Podałam namiary i mam ogromną nadzieję, że jej się uda. :ok: W końcu to kot bezdomny, więc pomoc mu się uczciwie należy.

Chiara

Post » Pon wrz 22, 2014 17:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Cindy pisze:Dziewczyny kochane - czy macie jakies limity? Czy nalezy sie wstydzic proszac o kolejna sterylke dla bezdomnej koteczki?
Bo fiona nie smie Was prosic viewtopic.php?f=13&t=164279&start=45 przeciez nie prosi dla siebie tylko dlal bezdomnej koteczki, ktora zdawala sie byc kocurkiem :wink:

Powszechna Sterylizacja bez limitów. :lol: Załatwione. :ok:

Koteczka słodka. Całe szczęście, że została złapana przed pierwszymi kociakami. Cena za zabieg ( promocyjna :strach: ) to 160 zł, ale fiona.22 dorzuca się bazarkami do kosztów, więc damy radę. :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kicia już szykuje się na zabieg. :ok:

fiona.22 pisze:Dzisiaj spotkałyśmy się u koteczki z Panią Anią w związku z czym mam troszkę nowych zdjęć, ale to wieczorkiem.
Koteczka dostała piłeczki, którymi jest zachwycona i piękny, milutki kocyk w który na pewno się wtuli odsypiając bezdomność :1luvu:
Kitka podobnie jak jej mama Pika praktycznie cały czas mruczy i ugniata łapkami, nie ma już żadnych obaw przed głaskaniem i ciągle ma potworny apetyt :kotek:
Sterylizacja wstępnie umówiona na poniedziałek.

Chiara

Post » Pon wrz 22, 2014 18:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Kotunia wygląda jak siostra mojego Czesiątka :1luvu: identyczny pysio i spojrzenie
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Pon wrz 22, 2014 20:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:

Jutro będą bardzo potrzebne kciuki dla Bielska, bo karmiciele planują łapać osiem kotów wolno żyjących :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: - płeć nieznana. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Udało im się złapać aż sześć kotów... 8O 8O 8O 8O 8O 8O Płeć poznamy jutro. Ale się cieszę! :piwa:

Obrazek

Trzy kotki i trzy kocury. :lol: :lol: :lol:

A do tego jeszcze pozostałe kocur :kotek: i kotka :kotek: z tej ósemki złapane i dowiezione dzisiaj. :piwa:

A tutaj ta dwójka z 11 Listopada złapana dzień później - kocurek i kotka.

Obrazek

Chiara

Post » Wto wrz 23, 2014 10:23 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Nowe zdjęcia kici z Kielc, która wygląda dużo lepiej niż kilka dni temu. :lol: Bawi się piłeczkami i przyjmuje gości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Wto wrz 23, 2014 11:55 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Wpadłam na pomysł rozpowszechnienia Powszechnej Sterylizacji.
Ogłoszenia w internecie. Mam napisany tekst.
Wiele portali umożliwia dublowanie ogłoszeń.
Wystarczy jedno ogłoszenie na województwo.
Ja zrobiłam już ogłoszenia na każdym województwie na portalu przygarnijzwierzaka.pl
Gdyby tak kilka osób wzięło na siebie po jednym portalu....
Proponuję jeszcze: cafeanimal, koty.org.pl, alegratka, morusek, pineska, rozglos.
I jeśli ktoś ma konto, to jedno ogłoszenie na OLX, bo ja mam zablokowane. Na Gumtree wrzuciłam.
Tekst mogę podesłać na priv :ok:
Ktoś chętny ?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto wrz 23, 2014 13:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

kinia098 pisze:Wpadłam na pomysł rozpowszechnienia Powszechnej Sterylizacji.
Ja zrobiłam już ogłoszenia na każdym województwie na portalu przygarnijzwierzaka.pl
Proponuję jeszcze: cafeanimal, koty.org.pl, alegratka, morusek, pineska, rozglos.
I jeśli ktoś ma konto, to jedno ogłoszenie na OLX, bo ja mam zablokowane. Na Gumtree wrzuciłam.
Ktoś chętny ?

kinia098 mogę na początek powrzucać na woj. warmińsko-mazurskie, podlaskie, lubelskie, podkarpackie, wyślij mi tekst na PW, na olx.pl mam konto
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto wrz 23, 2014 14:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

kinia098 pisze:Wpadłam na pomysł rozpowszechnienia Powszechnej Sterylizacji.
Ktoś chętny ?

witam, jestem zupełnie początkującą forumowiczką i to dosłownie - to mój pierwszy post
zgadzam się z powyższym pomysłem poddanym przez kinia098
sama jestem właścicielką ponad dziesięcioletniego kocura, wykastrowanego w wieku kilku miesięcy,
jestem ze wsi i pomimo tego, że kastrując go 10 lat temu jako dziewczynka ze szkoły podstawowej byłam świadoma wpływu kastracji na walkę z kocią bezdomnością i robiłam to właśnie po to,
rodziców udało mi się namówić na opłacenie zabiegu tylko ze względu na to, że "nie będzie już brzydko pachnieć w domu" nie mówiąc już o tym ile się natłumaczyłam rodzinie, sąsiadom, znajomym, że "nie, nie okaleczyłam tego kota bo .... "
Jednak pomimo całej mojej świadomości misji sterylizacji dopiero stosunkowo niedawno dowiedziałam się o organizacjach takich jak choćby Powszechna Sterylizacjia, Koteria, Kastrakcja, Operacja Zabieg itp i to właśnie przez internet dlatego uważam, że można dotrzeć do całej masy osób właśnie w ten sposób. Osób takich jak ja - chętnych do pomocy, współpracy, ale nie wiedzących gdzie i w jaki sposób można się zaangażować, ale i zupełnie nie zorientowanych w temacie.

Podsyłam linki, reklamuję Powszechną Sterylizację wśród znajomych, dodam tekst kini089 na wymienione portale (znalazłam go już na cafeanimal.pl i pozwolę sobie skopiować),
może ktoś ma konto i bawi się w stwarzanie i dodawanie grafik na portale które przeglądają tysiące osób jak demotywatory czy kwejk ?

Mam też pytanie: zainteresowała mnie ostatnio powstająca właśnie koalicja do walki z bezdomnością 'kastrujemy bezdomność' zapoczątkowana przez fundację Karuna,
z tego co wyczytałam mają ambitne plany prowadzenia sterylizacji kotów bezdomnych i domnych po kolei gmina po gminie.
https://www.facebook.com/koalicjakastru ... sc?fref=ts
akcję wspierają medialne osoby jak choćby Krystyna Janda, Dorota Sumińska (spot na końcu strony)
http://www.fundacjakaruna.org/kastrujemy-bezdomnosc/
Czy Powszechna Sterylizacja jest też koalicjantem ?

Przepraszam za gigantycznego posta ale jako świeżak jeszcze mało wiem i wszystkim się ekscytuję.

kotelet

Od: Pon wrz 22, 2014 23:32

Post » Wto wrz 23, 2014 14:56 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Nie, nie jesteśmy koalicjantem.

Za to jesteśmy spłukani i nie reklamuje nas Janda, nawet nas nie stać na profesjonalną stronę i będziemy ją mieć, jeśli ktoś nam ją zrobi za darmo, a każdy grosz, który trafia na konto z opisem Powszechna Sterylizacja idzie tylko na opłatę zabiegów.

W Sakiewce brakło -125 zł

Chiara

Post » Wto wrz 23, 2014 15:14 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Chiara pisze:Pani Alina z Zamościa, która ostatnio sterylizowała z nami burą kotkę działkową, natknęła się na kotkę z kociakami, kiedy szła dokarmiać starego psa... Kotka jest już w kolejnej ciąży. :( Mam ogromną nadzieję, ze jej pomożemy wspólnymi siłami. :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Obrazek

Okazało się, że kotka należy do alkoholika, który ma też psy. Dlatego rodzi w krzakach poza jego ogrodem. :cry: Pani Alina połapała kociaki do siebie na DT, a kotkę wysterylizowała na nasz koszt za 120 zł, dostaje N°198. To kolejna faktura w drodze do fundacji, na którą braknie... :cry:

Obrazek

Chiara

Post » Wto wrz 23, 2014 18:41 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Trwa łapanie ciężarnej kotki wolno żyjącej w Częstochowie. Kciuki! :ok: :ok: :ok:

Złapana! :piwa: I oczywiście w ciąży... :roll: Koszt sterylki 80 zł. N°175.

Kotkę N°175 też trudno nazwać wolno żyjącą choć mieszkała w piwnicy, bo okazała się miziakiem. Była po prostu bezdomna... :(

Obrazek

Obrazek

Nie miał jej kto przechować po zabiegu i zaszła w kolejną ciążę. Wtedy pani karmicielka opłaciła jej hotelik w lecznicy gdzie sterylizowaliśmy ją aborcyjne za 80 zł. A teraz jakimś cudem znalazła kotce DT, więc kicia nie wróci już na ulicę tylko będzie szukać domu. :D

Obrazek

Mam nadzieję, że uda się zorganizować zabiegi dla reszty kotów stamtąd...

I jeszcze jedno zdjęcie ślicznej kici - wolno żyjącego miziaka, który teraz szuka domu.

Obrazek

Chiara

Post » Wto wrz 23, 2014 22:02 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:Napisał do mnie pan z Częstochowy, którego mama mieszka w Myszkowie. Do mamy przychodzi kotka :kotek: sąsiadki, aby w spokoju odpocząć. Pan wystawia jej karmę za każdym razem, kiedy odwiedza mamę. Kotka już trzeci raz w tym roku jest w ciąży. :( Pan starał sie ją złapać, ale bez klatki się nie udało. Na moją prośbę Zosik pożyczyła panu klatkę i jutro będzie łapał kicię. :ok: :ok: :ok:

Gdyby każdy wykonał taki drobny wysiłek - wysterylizował kota sąsiada - szybko byśmy mogli zwijać PS. Ale jest jak jest, więc cieszmy się tym bardziej, że są wśród nas tacy wyjątkowi ludzie. :201461

Ciężarówka z Myszkowa złapana! :piwa: :201453 :201467 :201476 Będzie ciachnięta w poniedziałek za 70 zł w Częstochowie.

Obrazek

Obrazek

Odmienić los wiejskiego kota - to jest to! :lol:

Kotka z Myszkowa N°166 wróciła na stare śmieci. Po dwóch tygodniach przechowania zgodnie z zaleceniem pana doktora. Przypomnę, że była w trzeciej w tym roku i już bardzo zaawansowanej ciąży. Została nazwana Mysią. :lol:

Mysia z Myszkowa.

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Śro wrz 24, 2014 10:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Będzin pomocy!

isabell36 pisze:

Pani spróbuje w urzędzie wynegocjować talon. Powiedziałam, żeby wyjaśniła, że kotka została odłowiona na działkach, bo to prawda i położyła nacisk na to, że kotka jest bezdomna, bo to też prawda. A to czy kotka wróci na działki czy znajdzie dom jest sprawą drugorzędną i nie będzie weryfikowane. Mam nadzieję, że się uda. :ok:

Chiara

[poprzednia][następna]