Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 18, 2014 19:46 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

Mróweczka zasnela, prosiłam żeby zasnęla jak zaczęło dziać się źle. Balam się że będzie sie dusić , cierpieć. Zadzwoniłam do pobliskiej lecznicy, dwa kroki ode mnie i znają nas zeby lekarz przyjechal i pomógł jej odejść bez bólu , nie mógł bo przecież nie zostawi lecznicy . Po dziewiątej , może, skonczą. A tam "kolejki się ustawiają" Na pacjenta życia czekali za pewne. No cóż. Ułozyłam mojej przyjaciólki glowę na kolanach i prosiłam aby szybko zasnęla , nie męcząc się. jej siwa glowka robiła się ciężka z niebytu, jej oczka mniej obecne. Pare razy zaciągnęła się głeboko i wtedy szlag mnie trafial na mnie samą że pozwalam jej cierpieć. Balam się że to będzie tak dlugo i mocno . Ale Mrowka powoli zasypiała, serduszko biło coraz wolniej, wolniej i w pewnym momencie spokojnie się zatrzymalo. Kochana moja malpka usnęla i już jest daleko. Na starość nie ma leku , nawet miłość nic nie zdziala, niestety.

napisze poki co że dzieciaki kocie żyją i zaczęly jeść. Zrobiłam kroplówki, dokarmiam, mam już lek na grzyba ale jeszcze nie podaje ( jak Asia sugeruje). Oswoiły się trochę . Dziewczynka szylkretowa jest słodka, chłopaki trochę buntownicze i bardziej bojaźliwe.

Jutro mam wizytę zapoznawczą w sprawie gretki- trzecia fotografia http://olx.pl/oferta/kocie-urwisy-czeka ... 6UQnW.html

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw wrz 18, 2014 20:02 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

Trzymajcie sie wszyscy cieplo :cry:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw wrz 18, 2014 20:21 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

Asieńko, to zawsze bardzo boli, ale przede wszystkim nas, nas, którzy zostają i pamiętają. Ty cierpisz teraz bardzo, ale Mrówcia już nie cierpi, ona już spokojnie śpi. Ciężko mi to pisać, bardzo ciężko...
Asiu, współczuję bardzo, jestem z Tobą całym sercem.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw wrz 18, 2014 20:28 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

dzieki wszystkim, nie pisalabym tutaj gdyby Wasza obecność była dla mnie nieważna. jest bardzo ważna i za nią dziękuję.

asia2

Post » Czw wrz 18, 2014 20:40 Re: 3 male w fatalnym stanie:(((Kciuki potrzebne dla Mrówki

Marzenia11 pisze:Jak mi się wyklaruje sytuacja :? przyjdę, jak będziesz chciała mojej pomocy.

nie omieszkam zapamiętać:) aczkolwiek wiem że masz kłopotów niemało.

asia2

Post » Czw wrz 18, 2014 21:54 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

Wiesz Asiu, myślę, że Mrówka miała dobrą śmierć: spokojną, w swoim domu, wśród bliskich. Umarła bezpieczna, z głową na Twoich kolanach. Nie rób sobie wyrzutów i nie czuj się winna. Zobacz, ile miałyście obie szczęścia, że na siebie trafiłyście...Ból po stracie jest trudny, ale przecież ona już nie cierpi, a to o jej dobro Ci chodziło. :201461

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw wrz 18, 2014 22:42 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

witaj Lilianaj i dziękuję
Moim wszystkim cioteczkom dzięki wiekie za obecnośc i wsparcie

asia2

Post » Pt wrz 19, 2014 0:21 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

Po cichutku od dawna podczytuję wątek i trzymam kciuki za całą Twoją Kocio-Psią Ferajnę,Asiu.Za Mrówkę też trzymałam.Bardzo współczuję.Pozdrawiam.Basia
Ostatnio edytowano Pt wrz 19, 2014 7:43 przez MAU, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pt wrz 19, 2014 0:26 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

dziękuję Basiu. Nie śpię i czytam bo nie moge sprobować połozyć się do .łozka. Tak mi cięzko i pusto. W każdym roku prawie jakieś pożegnania.

asia2

Post » Pt wrz 19, 2014 0:43 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

Trudno jest się z tymi pożegnaniami pogodzić.A im dłużej się razem było tym jest trudniej i bardziej boli.Później człowiek już po prostu przyzwyczaja się do tego bólu.Ale ciągle pamięta i tęskni.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pt wrz 19, 2014 22:48 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

maluszki jedzą ale trzeba pilnowac bo same nierówno dzielą się jedzeniem. . W piwnicy widzialyśmy dziś trzy maluchy na pewno a jeden wydaje się nam że mógl być czwartym. Sa chore, zagrzbiale. Potrzebuje klatki łapki. Może ktoś ma . Do transprteka nie chć awejść.

asia2

Post » Pt wrz 19, 2014 23:05 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

Asiu, bardzo współczuję odejścia Mróweńki, była wspaniałą, mądrą psiną, a Wy podarowaliście Jej szczęśliwe, długie życie pełne miłości. Przytulamy b. mocno. Mrówciu... [`] [`] [`] Gdybyś chciała pogadać, jestem do dyspozycji o każdej porze.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy Marzenka nie ma przypadkiem klatki łapki? Kciuki za wszystkie maluchy!
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Pt wrz 19, 2014 23:40 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

maja_brygida22 pisze:Asiu, bardzo współczuję odejścia Mróweńki, była wspaniałą, mądrą psiną, a Wy podarowaliście Jej szczęśliwe, długie życie pełne miłości. Przytulamy b. mocno. Mrówciu... [`] [`] [`] Gdybyś chciała pogadać, jestem do dyspozycji o każdej porze.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy Marzenka nie ma przypadkiem klatki łapki? Kciuki za wszystkie maluchy!

dziękuję Kasiu
ona sama nie ma klatki .

asia2

Post » Sob wrz 20, 2014 0:11 Re: małe w piwnicy kiepsko:(( potrzebuje klatki łapki!!

jeszcze poprosze kciuki za domki dla maluchów nieco starszych. Możliwe że Gretka pójdzie w dwupaku do domu . Z kim? Może z giną ? Wszystkie podobały się maksymalnie , zwlaszcza Gretka i Gina.

asia2

Post » Sob wrz 20, 2014 0:52 Re: 3 male w fatalnym stanie:(Mrowka zasnęla:(((((

asia2 pisze:
maja_brygida22 pisze:Asiu, bardzo współczuję odejścia Mróweńki, była wspaniałą, mądrą psiną, a Wy podarowaliście Jej szczęśliwe, długie życie pełne miłości. Przytulamy b. mocno. Mrówciu... [`] [`] [`] Gdybyś chciała pogadać, jestem do dyspozycji o każdej porze.

dziękuję Kasiu
ona sama nie ma klatki .

ale przecież chyba mogę zapytać, prawda? Zapytać?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]