PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 16, 2014 8:30 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Nie wytrzymałam. Z samego rana pozawracałam kilku osobom głowę, ale już wszystko wiem :mrgreen:
Oli pojechał do Pana, który wczoraj do mnie dzwonił.
A było tak: Pan przyjechał do schroniska po kota z najdłuższym stażem. Takim kotem jest Carmen - zawzięta jedynaczka. A Pan już ma w domu kota i psa więc Carmen odpadła.
Pracownica schroniska wskazała Panu Olego, jako kota najbardziej potrzebującego domu. I kazała Panu do mnie zadzwonić, co też Pan uczynił - stąd ten wczorajszy dziwny telefon z pytaniem czy Oli jest pieszczochem ;). Pomyślałam, no ładnie, nawet ogłoszenia nie przeczytał. Ale teraz już wiem, że miał prawo nie przeczytać :wink: .
Przekazałam mu wczoraj info o kocie, że jest pieszczochem ,ale potrzebuje trochę czasu, itp., itp.
I rozmowę zakończyliśmy.
Byłam pewna, że Pan dzwoni z domu, a okazało się, że podczas rozmowy był w schronisku.
I okazało się, że Pan zdecydował się na Olego i jeszcze na malutkiego około miesięcznego kociaka :ok: .

Już dziś dzwoniłam do Pana :oops: .
Oli mieszka w domu z ogrodem. Będzie wychodził, ale to w daaalszej przyszłości. Pan wie, że kot musi na dobre się zadomowić i zaufać.
Oli schował się za fotelem, ładnie je, w nocy zwiedzał dom. Dał się pogłaskać, ale też trochę Pana podrapał.
Będzie dobrze.
Pan ma dużą wiedzę o kotach :ok: I dużo cierpliwości :ok:
No to ufff!

boniedydy pisze:
Revontulet pisze:A tak przy okazji, dziś miałam pierwszy telefon z pytaniem o niego.
Wprawdzie zupełnie od czapy, ale może to jakiś dobry prognostyk i coś się ruszy :ok:

Zamiast dzwonić, pan powinien był się zawinąć i jechać czym prędzej do schroniska, bo mu Olego sprzed nosa sprzątnęli :kotek: Od wczoraj jest w domu, umieram z ciekawości, jak się zachowywał, czym ujął za serce swojego człowieka i jak przebiegła jego adopcja. No i trzymam z całych sił kciuki za adaptację w domu :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak widać, Pan nie dał sobie sprzątnąć takiego cuda sprzed nosa :lol:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto wrz 16, 2014 8:36 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

magdar77 pisze:No to teraz spróbuję powalczyć ze swoją imienniczka.:-)

I z Gildą, i z Gildą! Ona już bardzo długo siedzi... przyszła jeszcze przed Olim.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto wrz 16, 2014 8:39 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Jeszcze jest 161/14 - Mara bez oczka i 202/14 - Tymoteusz.
Mirando, jeszcze dużo pracy przed Tobą :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto wrz 16, 2014 8:41 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Kinga jesteś niezawodna, może powinnaś zostać detektywem, albo coś ;)
Ależ nam się Oli szybciutko zawinął, kto by pomyślał.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Wto wrz 16, 2014 10:18 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Dobra, dobra, nie migam się od roboty, nawet czarnej, jak praca z Gildą ;-). Jakieś rekawice skombinuję:-).
Ale cieszę się z Olisia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto wrz 16, 2014 11:05 Re: PALUCH 10!MRAU. Kondzio FIV+ w schronie!!! POTRZEBNY DOM

Puszka dla Paluszka :catmilk:
WRZESIEŃ 2014

Revontulet 10pln :arrow: 10 zł
jamkasica 10pln :arrow: 15 zł
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 zł
MissJoas 10pln :arrow: 15 zł
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 zł + 20 zł = 50 zł
JoannElle 50pln :arrow:
patkazal 50pln :arrow: 50 zł
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 25 zł
bubula 20pln :arrow: 20 zł
EdytaB_a 10pln :arrow:
ef25 30pln :arrow: 30 zł
basia111 10pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 zł
key_west 10pln :arrow: 30 zł
maykaw :arrow: 10 zł
akne :arrow: 35 zł
Joako :arrow:
magoska_ :arrow: 50 zł
Magdalena O. :arrow: 40 zł
Urszula S. Sz. :arrow: 300 zł
Fajerka :arrow: 20 zł
Barbara B. :arrow: 50 zł
Joanna M. :arrow:
Trevor :arrow: 15 zł
Królik Dags :arrow: 20 zł
kuba.kaczor13 :arrow: 10 zł

Razem: 815 zł

Bardzo dziękujemy za pomoc :1luvu:

A gdyby jeszcze ktoś chciał dołączyć do akcji, oto dane :mrgreen:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka/nick

ZAPRASZAMY :201446
Obrazek

Revontulet

Post » Wto wrz 16, 2014 15:13 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

O ja cie

ależ nowiny :-)))))))))))))))))) Wystarczyły przenosiny odrobina socjalizacji i spokoju i jest dom :-))))

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Wto wrz 16, 2014 17:41 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Miałam niesamowity telefon 8) .
Zadzwoniła dziewczyna, która zobaczyła ogłoszenie Charliego i rozpoznała w nim swojego kota :D .
Jutro go odbiera :ok:
Charlie jest charakterystyczny więc mam nadzieję, że nie pomyliła się i że rzeczywiście to TEN kot.
A tak w ogóle kocurek ma na imię Kruczek :mrgreen:

Wieści od Olego: Pan się martwi, bo Oli właściwie nie je. Pojadł w nocy i na tym koniec.
Myślę, że znowu w nocy coś tam zje.
Kuweta zaliczona :ok: .
I uwaga najważniejszy news - Oli pozwala wziąć się na ręce 8O . W dodatku nie ma z tym żadnych problemów.
Oli naprzemiennie mruczy i warczy :kotek: . Dzielny kotek!
A maluch szaleje, bawi się i przytula :D
Obrazek

Revontulet

Post » Wto wrz 16, 2014 18:56 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Jakie wieści wspaniałe :-)))

pięknie pięknie :-))

A macie wieści od Floriana?

W sobotę będę miziać Morelkę :-)))) Niech idzie do domu już :-)) Nabędę jakieś smakołyki dla umilenia czasu :-)) Normalnie aż się chce tam popracować - takie efekty :-))

magoska_

Post » Wto wrz 16, 2014 19:25 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Oli daje się brac na ręce. Nosić nie próbowałam, ale kiedy wyluzował ma tyle że chodził po pokoju i barankował, można było posadzić go na kolanach. Ale ja się cieszę z tych wieści. :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro wrz 17, 2014 11:16 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Kruczek/Charlie pojechał do swojego domu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro wrz 17, 2014 15:35 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Hej :) Mam jeszcze do Was jedno pytanie: jak najlepiej zgłosić na Czarną Listę dom, którego znam tylko dokładny adres i wiem dlaczego nie powinien mieć więcej zwierząt oraz wiem, że niedawno adoptował z Palucha psa, a w tym samym czasie wyrzucił z domu na ulicę kotkę oraz chwilę wcześniej zadzwonił po straż miejską żeby straż zabrała na Paluch/do uśpienia kocięta tej kotki? Nie znam ich nazwisk, tylko adres. Możecie to zrobić sami (jako wiarygodni wolontariusze) czy ja muszę dzwonić bezpośrednio na Paluch? I jaką mam gwarancję że wpiszą ten adres na czarną listę?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt wrz 19, 2014 17:34 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Annika, oczywiście możesz sama zgłosić tych ludzi :ok: .

Paluszki miały dziś wspaniałego gościa!
Sonato, bardzo dziękuję, że poświęciłaś swój czas naszym kochanym Paluszkom :1luvu: .
Carmen została przez sonatę wyczesana, Gilda poczęstowana przysmaczkami, przestraszona Morelka wygłaskana po główce :ok:

A z innej beczki: mam przecieki, że dziś do domów poszły 3 koty prosto ze szpitala. Wszystkie wymagają leczenia.
Jeden czarny maluszek.
Oraz dwie kotki w dwupaku: 573/14 i 539/14
ObrazekObrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Pt wrz 19, 2014 18:59 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

o jejku jejku :-))cudnie :-)

Dacie znać jutro ile kotów jest na zdrowych?

A ja zaraziłam kolejną rodzinę do wyprowadzania psów :-)) Jutro przyjeżdżają :-)

W niedzielę przyjadą też dziewczynki, które były w zeszłą sobotę. Jakby było coś do roboty na kociarni to dajcie znać.

Już się nie mogę doczekać miziania Morelki :-))

magoska_

Post » Pt wrz 19, 2014 19:02 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

I jeszcze pytanie - gdzie w wawie mozna zostawić na 2,5 tyg kota i psa? Koleżanka wyjeżdża do Anglii na stałe a transport zwierzaków ma załatwiony na za 2,5 tyg :-( A moze ktoś może wziać do domu? Znacie kogoś kto by chciał zarobić trochę? (zaraz się dowiem ile koleżanka moze dać za opiekę)

magoska_

[poprzednia][następna]