PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 08, 2014 7:08 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

super, to daj znac kiedy :)

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pon wrz 08, 2014 18:40 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

jakby ktoś przywiózł na Palucha starszą kotkę - białą z czarną plamką na nosie - to dajcie proszę znać, koleżance uciekła:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
W czwartek w okolicy ulic Hynka, Słowiczej, Radarowej, Gładkiej w Warszawie zaginęła moja 15 letnia kocica. Jest ślepa i musi być przestraszona. Szukamy jej wszędzie. Proszę o pomoc, udostępniajcie może ktoś coś wie ...
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pon wrz 08, 2014 19:04 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Potrzeba nam osób do podarowania schroniskowym kotom na Paluchu namiastki miłości- głaskania, zabawy, socjalizowania.
Wystarczy nawet godzina na tydzień albo raz w miesiącu - chętnych do rozpieszczania Paluszków proszę o zapostowanie tutaj lub prywatną wiadomość (PW) do mnie.

Potrzeba nam bardzo domów do podleczenia chorych kotów schroniskowych, bo indywidualna opieka w prawdziwym domu działa cuda, w schronisku jest wiele kotów, zagęszczenie nie sprzyja zdrowieniu, nawet koci katar może doprowadzić schroniskowego kota do kiepskiego stanu.

Ruszamy właśnie z dużą akcją "Podaruj dom - podaruj życie" - zachęcającą do zostania domem tymczasowym lub stałym dla kotów bezdomnych, ze schronisk i porzuconych. Staramy się o wsparcie firm prozwierzęcych i prospołecznych.
Relacje z akcji będziemy zamieszczać na naszym profilu na Facebooku: https://www.facebook.com/gpkmrau
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto wrz 09, 2014 13:10 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Po ostatniej wizycie w schronisku zaczęłam się zastanawiać nad dt dla seniorów 14+, ale jeden z moich kotów ma astmę, rozedmę płuc i już blizny na przeponie, chucham i dmucham na niego z każdej strony, stąd też mam duże obawy, ale myslę też, że nie wszystkie starsze koty umierają w schronisku z powodu choroby, czesto też z tęsknoty; myslę więc jak pomóc;
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Wto wrz 09, 2014 18:34 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Taki DT to już właściwie powinien być DS. Twoja inicjatywa jest bezcenna. Takie mamy teraz koty ocenione na 10 lat i więcej http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... DD-MM-RRRR

- w praktyce wszystkie należy uznać za szczególnie potrzebujące. Jeśli chodzi o kwestie dokacania, to na pewno i tak musiałabyś na początku izolować nowego przybysza; poza tym konieczne byłoby przegadanie wszystkich aspektów sprawy z doświadczonymi kociarzami; polecam także do lektury ten wątek viewtopic.php?f=1&t=108507&start=345
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Śro wrz 10, 2014 7:00 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Generalnie mam w domu staruszki, najstarsza ma 19 lat, a w grudniu ubiegłego roku dokociłam się super dziadkiem, 14 latkiem, poza zębami zdrowym, i właściwie wszystko przebiegło bez problemu; już od dawna śpią razem, mam też świadomość, że dla starszego kotka to będzie DS;
Obrazek

sonata

Post » Śro wrz 10, 2014 8:53 Re: PALUCH 10!MRAU. Kondzio FIV+ w schronie!!! POTRZEBNY DOM

Puszka dla Paluszka :catmilk:
SIERPIEŃ 2014

Revontulet 10pln :arrow: 10 zł
jamkasica 10pln :arrow: 15 zł
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 zł
MissJoas 10pln :arrow: 15 zł
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 zł + 20 zł = 50 zł
JoannElle 50pln :arrow:
patkazal 50pln :arrow:
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 25 zł
bubula 20pln :arrow: 20 zł
EdytaB_a 10pln :arrow:
ef25 30pln :arrow: 30 zł
basia111 10pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 zł
key_west 10pln :arrow: 30zł
maykaw :arrow: 10 zł
akne :arrow: 35 zł
Joako :arrow:
magoska_ :arrow: 50zł
Magdalena O. :arrow: 40 zł
Urszula S. Sz. :arrow: 300 zł
Fajerka :arrow: 20 zł+ 10 zł = 30 zł
Barbara B. :arrow: 50 zł
Joanna M. :arrow: 35 zł

Razem: 765 zł

Bardzo dziękujemy za pomoc :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro wrz 10, 2014 9:01 Re: PALUCH 10!MRAU. Kondzio FIV+ w schronie!!! POTRZEBNY DOM

Puszka dla Paluszka :catmilk:
WRZESIEŃ 2014

Revontulet 10pln :arrow:
jamkasica 10pln :arrow: 15 zł
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 zł
MissJoas 10pln :arrow: 15 zł
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 zł
JoannElle 50pln :arrow:
patkazal 50pln :arrow: 50 zł
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 25 zł
bubula 20pln :arrow: 20 zł
EdytaB_a 10pln :arrow:
ef25 30pln :arrow:
basia111 10pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow:
key_west 10pln :arrow: 30 zł
maykaw :arrow: 10 zł
akne :arrow: 35 zł
Joako :arrow:
magoska_ :arrow:
Magdalena O. :arrow: 40 zł
Urszula S. Sz. :arrow: 300 zł
Fajerka :arrow: 20 zł
Barbara B. :arrow: 50 zł
Joanna M. :arrow:
Trevor :arrow: 15 zł

Razem: 665 zł

Bardzo dziękujemy za pomoc :1luvu:

A gdyby jeszcze ktoś chciał dołączyć do akcji, oto dane :mrgreen:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka/nick

ZAPRASZAMY :201446
Obrazek

Revontulet

Post » Śro wrz 10, 2014 14:39 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Przy okazji szukania Lusitki na Paluchu zostawiłam kilka Whiskasów, Nowa Formuła nie odpowiada mojemu kocurkowi, bo nawet nie chce go tknąć, Lusitce bardzo, ale puki bryka gdzieś na swoich "wakacjach", to może Paluszkom się przyda. Whiskas to whiskas, ale jedzonko chyba zawsze jest w cenie? No i tak dla rozpieszczenia wszystkich kociaków większość moich kocich przysmaków. Smakołyki powinny przypaść do gustu wszystkim mruczkom. Nieśmiało dopowiem, że smakołyki mają super moc cukierków i kociaki po nich brykają jak Papaj po szpinaku :D a dla kabanosików moje kociaki były skłonne nawet siadać na komendę i podawać łapę. (Dwa koty, a dalej jestem psiarą) :D :D Dopiero niedawno zauważyliśmy, że jest miejsce na zostawianie karmy i innych potrzebnych zwierzakom rzeczy. Czy kociaki mają jakieś preferencje w karmach/ zabawkach? Może następnym razem podwieźlibyśmy coś sensowniejszego? albo jakieś myszki zabawki? Przyjeżdżamy regularnie, ale nie zauważyliśmy żadnych zabawek? Po kociemu są zabunkrowane, czy powodują jakieś spięcia wśród kociaków?

Widziałam na Paluchu prawie Lusitkę, nawet miała łatki wewnątrz łap, niestety buro rudziejąca, a Lusitka szara na grzbiecie i pyszczku :(
Szukam Lucy. Przeszukuję 31 strony na Facebooku. Sprawdzam 34 strony www. od Białołęckiej do Marek. od Berensona do Trasy Toruńskiej. Rano. Wieczór. W nocy. Hej, zgubiłeś, gdzieś tutaj kota? Mogłam go widzieć. Lusitka i inne koty, dzwoń: 535 606 358

nikeris

Od: Śro lip 16, 2014 9:53

Post » Śro wrz 10, 2014 22:08 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

zabawki mam w zapasie (kupiłam kilka zestawów takich od moich koleżanek http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... owe/370912 ) . Niestety bardzo szybko się wykańczają przy sprzątaniu - szczególnie u klatkowych. A w pokojach bardzo często przy sprzątaniu są wywalane :-( Starsze najbardziej się bawią jak ludź przyjdzie z wędka. Maluchy bawią się przeważnie piłeczkami z obiciem matriałowym - plastiki grzechoczące są za głośne. Myszki z dzwoneczkiem też w cenie u maluchów. Teraz kończy się benek bentonitowy compact ( w niebieskim opakowaniu) - opiekunowie prosili właśnie o taki - dla kocich podrostków jest w sam raz. Z tego co zauważyłam to często brak lepsiejszej karmy dla kociąt - dziewczyny przynoszą swoją. No i teraz kocyki będą potrzebne i budki bo zima idzie.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Czw wrz 11, 2014 8:57 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Nikeris, czyli to Ty podarowałaś w sobotę paczuszkę z jedzeniem i przysmaczkami?
Bardzo dziękujemy :P
Whiskas jest świetny dla niejadków :ok: . Część kotów w swoich poprzednich domach tylko to jadła więc świetnie się dla nich nadaje :ok:

Jeśli chodzi o zabawki to najlepiej się sprawdzają najprostsze myszki i piłeczki.
Nie ma co inwestować w jakieś drogie zabawki, bo one i tak są tylko na chwilę.
Ze względów bezpieczeństwa zabawki są "jednorazowe".

Sonata, to wspaniale, że mogłabyś przygarnąć jakiegoś seniora :ok: .
Jeśli przeanalizujesz swoją sytuację, zdrowie swoich kotów, możliwość izolacji (na początku), itp. i podtrzymasz swoją chęć to na pewno znajdziemy dla Ciebie kota.
W tej chwili jest 6 dojrzałych kotów.
Jedne w lepszym stanie, inne w gorszym.
Daj znać jakie masz oczekiwania względem seniora :wink: . Jakiegoś do Ciebie dopasujemy :mrgreen: .

Seniorzy polecający się do adopcji:

540/14 - Lalek - 12 lat - najpilniejszy. Ma bardzo zaawansowany katar. I wymaga intensywnego leczenia.

505/14 - 12 lat- super miły czarny kawaler. Choruje na katar, ale jest w całkiem niezłym stanie.

497/14 - Czupurek - 12 lat - bury kocurek. Nie ma jakichś większych problemów zdrowotnych. Ale bardzo się boi.

493/14 - Morelka - 11 lat - zwrócona do schroniska po 10 latach! Boi się i reaguje agresją. Mam nadzieję, że w domu wyciszy się. W tym momencie jest zdrowa.

452/14 - Tacita - 10 lat - super miła kotka. Bezgłośnie miauczy :wink: . Ze zdrowiem nie ma większych problemów.

521/14 - 14 lat - czarna kotka. Mam pewne podejrzenia, ale nie jestem pewna, która to jest. W weekend będę musiała ją odnaleźć.

Życzy sobie ktoś któregoś? :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw wrz 11, 2014 9:46 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Dodam jeszcze, że dokładny wiek tych seniorów nie jest znany. Podana liczba lat to ocena schroniskowa. One mogą mieć także i więcej lat.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Czw wrz 11, 2014 23:52 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Cieszę się, że się przyda! :D Przyznaję przy pierwszym kocie popełniliśmy błąd. Dostaliśmy kocią wyprawkę od Whiskasa za darmo i puszki kurczakowe tak go uzależniły, że teraz z nową formułą mamy problem, bo jej nie je. Zapas trzymaliśmy dla Lusitki, ale teraz bardziej się przyda Paluchom :) A kocurowi zaserwowaliśmy już 9 innych puszek i ich nie tknął... Dwie ledwo powąchał... Teraz dostaje... pasztet :D 40% mięsa w porównaniu do 4% w Whiskasie! Dobrze, że chociaż zaczął jeść suchą karmę. Trochę, bo trochę ale je. A pasztet wychodzi taniej, bo przez przypadek chwyciłam jedyny drobiowy w lidlu za niecałą złotówkę a starcza na dużo dłużej! Przy następnej wizycie może uda mi się przynieść trochę więcej dobra wszelakiego dla kociaków :D
Szukam Lucy. Przeszukuję 31 strony na Facebooku. Sprawdzam 34 strony www. od Białołęckiej do Marek. od Berensona do Trasy Toruńskiej. Rano. Wieczór. W nocy. Hej, zgubiłeś, gdzieś tutaj kota? Mogłam go widzieć. Lusitka i inne koty, dzwoń: 535 606 358

nikeris

Od: Śro lip 16, 2014 9:53

Post » Pt wrz 12, 2014 8:31 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

boniedydy pisze:Dodam jeszcze, że dokładny wiek tych seniorów nie jest znany. Podana liczba lat to ocena schroniskowa. One mogą mieć także i więcej lat.

mam koty chore i staruszki w domu, ale mogę dać ds jeszcze seniorowi (dla mnie to co prawda jest 14+); 14 latek którego przygarnęłam w grudniu ub. wymagał tylko oczyszczenia ząbków i ze względu na wiek odpowiednio niskobiałkowej karmy, ale to jedza moje wszystkie, napisałam o obawach gdyż jeden z nich w typie - tajski ma ciezką astmę i uszkodzone płuca (obydwa), dlatego też wiem, że nie mogę przyjąć kota z katarem, nawet takim który da się wyleczyć; wszystkie seniorki podupadają na zdrowiu, i nawet najwięksi wojownicy z wiekiem stają się łagodni; z tych co napisalaś wiekowo to 521/14 ew. Czupurek, Tacita - ale ma tylko 10 lat; mój tajski jest bardzo łagodny i zaraz przytula się do nowego, chce przy nim spać od razu, skontaktuję się jeszcze przed sobotą;
Obrazek

sonata

Post » Pt wrz 12, 2014 8:34 Re: PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariusz

Revontulet pisze:Nikeris, czyli to Ty podarowałaś w sobotę paczuszkę z jedzeniem i przysmaczkami?
Bardzo dziękujemy :P
Whiskas jest świetny dla niejadków :ok: . Część kotów w swoich poprzednich domach tylko to jadła więc świetnie się dla nich nadaje :ok:

Jeśli chodzi o zabawki to najlepiej się sprawdzają najprostsze myszki i piłeczki.
Nie ma co inwestować w jakieś drogie zabawki, bo one i tak są tylko na chwilę.
Ze względów bezpieczeństwa zabawki są "jednorazowe".

Sonata, to wspaniale, że mogłabyś przygarnąć jakiegoś seniora :ok: .
Jeśli przeanalizujesz swoją sytuację, zdrowie swoich kotów, możliwość izolacji (na początku), itp. i podtrzymasz swoją chęć to na pewno znajdziemy dla Ciebie kota.
W tej chwili jest 6 dojrzałych kotów.
Jedne w lepszym stanie, inne w gorszym.
Daj znać jakie masz oczekiwania względem seniora :wink: . Jakiegoś do Ciebie dopasujemy :mrgreen: .

Seniorzy polecający się do adopcji:

540/14 - Lalek - 12 lat - najpilniejszy. Ma bardzo zaawansowany katar. I wymaga intensywnego leczenia.

505/14 - 12 lat- super miły czarny kawaler. Choruje na katar, ale jest w całkiem niezłym stanie.

497/14 - Czupurek - 12 lat - bury kocurek. Nie ma jakichś większych problemów zdrowotnych. Ale bardzo się boi.

493/14 - Morelka - 11 lat - zwrócona do schroniska po 10 latach! Boi się i reaguje agresją. Mam nadzieję, że w domu wyciszy się. W tym momencie jest zdrowa.

452/14 - Tacita - 10 lat - super miła kotka. Bezgłośnie miauczy :wink: . Ze zdrowiem nie ma większych problemów.

521/14 - 14 lat - czarna kotka. Mam pewne podejrzenia, ale nie jestem pewna, która to jest. W weekend będę musiała ją odnaleźć.

Życzy sobie ktoś któregoś? :wink:

jeżeli będziesz w schronisku w wekend, odezwę się; czy mają zrobione testy na bialaczkę;
Obrazek

sonata

[poprzednia][następna]