Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 30, 2014 20:10 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Ja się wypowiem po weekendzie.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie sie 31, 2014 18:56 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Super :) Zatem mamy taki i czekamy jeszcze na info od Jarki:

Grafik 01-07.09.2014

PKP
pn. - kasia_5000 (stały dyżur)
wt.
śr. - Hollis
czw.
pt. - Jarka (stały dyżur) (???)
sob.
ndz. - lunaklara

Składowa
pn. - kasia_5000 (stały dyżur)
wt.
śr. - Hollis
czw.
pt. - kasia_5000 (stały dyżur)
sob.
ndz. - lunaklara

Grafik 08-14.09.2014

PKP
pn. -
wt. - kasia_5000 (stały dyżur)
śr.
czw. - Jarka (stały dyżur)
pt.
sob. - itaka
ndz.

Składowa
pn.
wt. - kasia_5000 (stały dyżur)
śr.
czw. - kasia_5000 (stały dyżur)
pt.
sob. - itaka
ndz.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie sie 31, 2014 19:07 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Wczoraj na SKładowej z przodu 2 Pingwinki i Krówka i taki sam zestaw na łączce.
W obu miejscach zostało trochę suchej karmy i woda.

Na Składowej na łączce tylko dwa Czarnulki. Suchej karmy niewiele i wody też.
W graciarni dwie Krówki, trochę suchej i wody.

Zrobiłam przegląd budek.
Na Składowej z przodu raczej wszystkie do wyrzucenia, bo w środku pełno śluzu od ślimaków i nawet ślimaki tam były :evil:
Na łączce chyba da się jeszcze wykorzystać po renowacji.

Na PKP na łączce jedna na pewno do wyrzucenia, w graciarni raczej obi ok.

Co do tej renowacji, to widziałbym tak, że w dwie czy trzy osoby umówiłybyśmy się w weekend na Składowej i na PKP. Przywiozłybyśmy tam folię streczową i kiszonkarską, taśmy i nożyki i może Frontline. Z obecnych budek usunęłybyśmy polar i starą folię, budki w środku spryskałybyśmy Frontlinem i obkleiły nowymi foliami, a później włożyłybyśmy nowy polar.
Tę wymianę folii trzeba by było zrobić już we wrześniu, póki jest dość ciepło, żeby ta srebrna taśma dobrze się przykleiła.
A polar można by było włożyć już trochę później.
Później można też dorobić te nowe budki.

Czy ktoś byłby może chętny na budkową renowację?
Ja w najbliższy weekend wyjeżdżam, ale już kolejny mam wolny i chętnie wtedy bym się tym zajęła.
Zrobiłabym też zakupy foliowo-taśmowo-Frontlinowe. Tylko potrzebuję rąk do pomocy...

kasia_5000

Post » Nie sie 31, 2014 19:24 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kasiu ja będę w weekend 13-15 i później 20-21 września, wtedy możemy zrobić tą renowację. Zrobię też 3 nowe budki i postawimy je tam gdzie będzie trzeba.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon wrz 01, 2014 8:51 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Weronika, super. Tylko, żeby nie padało wtedy.
Będę się jeszcze odzywać bliżej tego terminu, to się dokładnie umówimy :)

kasia_5000

Post » Pon wrz 01, 2014 20:26 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Mogę wziąć PKP piątek w tym tygodniu i czwartek w następnym :)

Jarka

Post » Pon wrz 01, 2014 21:41 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Jarka pisze:Mogę wziąć PKP piątek w tym tygodniu i czwartek w następnym :)

Świetnie :)

Dzisiaj na Skladowej z przodu Czarnulka, na łączce Krówka.
Z przodu miski puste, tylko wody sporo.
Na łączce została mniejsza miska suchej karmy i woda.

Na PKP na łączce żadnego kota, ale padało, więc może dlatego...
Martwię się o Języczke, bo w sobotę tez Jej nie było :(
W graciarni jak zwykle ostatnio dwie rozmiziane Krówki.
W obu miejscach sporo wody i trochę suchej karmy.

kasia_5000

Post » Wto wrz 02, 2014 12:23 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

kasia_5000 pisze:Martwię się o Języczke, bo w sobotę tez Jej nie było :(

W zeszły czwartek ją widziałam.

Jarka

Post » Śro wrz 03, 2014 20:42 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Na PKP na łącze tylko dwa czarnulki, niestety wśród nich nie było Języczki. Dużo wody i suchego zostało.
W graciarni również kotów brak, ale ubytek suchej karmy był większy.
Na Składowej z przodu pustki, a z tyłu było całkiem sporo suchej karmy, ale musiałam dużo wywalić, bo ślimaki ją zapaskudziły. Kotów malutko. Potężna krówka i jakiś czarny z tyłu (to mógł być pingwinek, ale nie wiem, bo się dobrze krył), z przodu młody pingwinek.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Czw wrz 04, 2014 14:03 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Mam nadzieję, że jednak z Języczką wszystko ok...

Dziewczyny, myślę nad tym karmnikiem na PKP i Składową (na łączkę).
Ja widziałabym to jakoś tak:
Obrazek
Z tyłu i na połowie przodu widziałabym ściankę. Wykonany z jakiejś płyty i oklejony folią.
Tylko jest problem z wykonaniem, bo byłoby tutaj dużo docinania i zbijania.
Dlatego zaczęłam szukać jakiejś gotowej szafki, ale ciężko coś takiego znaleźć. I do tego w rozsądnej cenie.
Wśród używanych też nie ma wyboru...
Dlatego zaczęłam szukać jeszcze czegoś innego i natknęłam się na taką budę (ta mniejsza):
http://www.zooplus.pl/shop/psy/buda_drzwiczki_dla_psa/dwuspadowy_dach/budy_z_tworzywa_sztucznego/230378
Jest wykonana z tworzywa sztucznego, które można myć. Można by ją obciążyć w środku cegłami, bo podobno jest dużo lżejsza niż drewniana...
Co o tym sadzicie? Nadawałaby się na karmnik? Zastanawiam się też, czy ktoś Jej nie ukradnie, ale na złom raczej się nie nadaje i raczej też nie uda się Jej wynieść niepostrzeżenie. Dodatkowo mogę ją oznaczyć jakąś farbą, że należy do fundacji...
Jak myślicie, nadawałaby się?
A może macie jakieś inne pomysły na dobry karmnik, bo teraz niestety podczas deszczów wszystko jest w błocie, a dodatkowo pełno ślimaków włazi do karmy no i ptaki chyba też wyjadają... :evil:

kasia_5000

Post » Pt wrz 05, 2014 8:33 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dzisiaj na Składowej z przodu dwie Krówki, na łączce dwa Pingwinki, Czarnulka i dwie Krówki (chyba te same, które wcześniej były z przodu).
Z przodu trochę wody i zero karmy, na łączce sporo suchej i wody.

Najpierw zostawiłam karmę z przodu, dwie Krówki zaczęły jeść, a ja w tym czasie poszłam na łączkę.
Gdy wracałam, kotów nie było, za to w karmniku było chyba z 15 gołębi 8O
Już dawno nie widziałam Ich takich głodnych.
Jak przepędziłam Je z karmnika i sypnęłam Im trochę karmy na zewnątrz, to rzuciły się z takim wrzaskiem, jakby by to środek zimy i żadnego pożywienia...
Nawet nie spłoszyła Ich Krówka, która siedziała w odległości ok 70cm i pilnie Je obserwowała 8O
Znów mam dylemat, czy zostawiać karmę z przodu... Może jedną z tych dużych budek z przodu przerobię na karmnik, gdy będziemy odnawiać budki i wtedy jest większa szansa, że ani gołębie ani psy nie będą wtedy kotom wyjadać tej karmy...

kasia_5000

Post » Pt wrz 05, 2014 13:50 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dziś byłam na PKP dużo wcześniej niż zwykle i może dlatego na łączkę przyszedł tylko jeden czarnuszek, ten starszawy :( W graciarni obie krówki, jadły z apetytem. W obu miejscach miski były pełne suchej karmy, więc nic nie dosypywałam, a karmę którą przyniosłam, zostawiłam w graciarni, można ją wykorzystać przy następnym karmieniu. Mam nadzieję, że reszta kotów z łączki (zwłaszcza Języczka) żyje i ma pełne brzuchy.

Ta plastikowa buda z Zooplusa moim zdaniem na karmnik się nadaje, tylko trzeba byłoby ją czymś okleić czy okryć, żeby wyglądała na coś dużo bardziej badziewnego, inaczej ukradną.

Jarka

Post » Pt wrz 05, 2014 19:57 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob wrz 06, 2014 11:58 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Z powodu nagłego wyjazdu muszę odwołać moje dyżury :(
We wtorek w obu miejscach dyżur weźmie za mnie LunaKlara.
A czy ktoś dałby radę zrobić za mnie dyżur w czwartek na Składowej?

Jeszcze nie wiem, czy wrócę na weekend, więc możliwe, że renowację budek też trzeba będzie przesunąć :(

kasia_5000

Post » Sob wrz 06, 2014 20:27 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Ja niestety nie dam rady zrobić w czwartek obu miejsc.

Jarka

[poprzednia][następna]