Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2014 19:25 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

:!: :!: :!:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro wrz 03, 2014 20:54 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Dostałam obietnicę wsparcia finansowego na ewentualne badania - dziękuję!
Nie wiem, może dobrze by było zmienić tytuł na fb na bardziej alarmujący? Brakuje mi już pomysłów, ten maluszek jakoś w ogóle nie wzbudza niczyjego zainteresowania :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro wrz 03, 2014 21:18 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Biedny maluszek...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro wrz 03, 2014 21:59 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Wiecie co, tak popatrzyłam na wydarzenie i sama poczułam, że zgłupiałam - nie bardzo teraz wiadomo, czy ten domek to domek dla wersji optymistycznej, ten po 20.09, kiedy będzie maluch już zdiagnozowany, z daj boże wykluczonym FIP, czy też oznacz to, że tamten domek się wycofał i że szukamy dt dla ciężko chorego malucha. To trzeba jakoś uporządkować, bo to ludzi odstrasza.
Jeżeli szukamy domku dla kotka bez FIP, to wrzućcie post mniej więcej taki:
Uwaga, uwaga!!! Poszukiwany dom dla maluszka, jeżeli, podkreślam, jeżeli wykluczony u niego zostanie FIP. Są cudowni ludzie, którzy zapewnili środki na jego badanie. Jest domek, który przyjmie go, po to by go zdiagnozować i gdzie będzie mógł zostać, jeśli diagnoza będzie niepomyślna. Lecz jeśli maluszek jest zdrowy, potrzebny będzie inny domek od 20.09., tymczasowy lub stały. Bez tego nie uda się nam go wyrwać ze schroniska. Pomocy!!!

Jeżeli tamten domek się wycofał, to trzeba to na wątku umieścić, bo robi się mętlik. A nie da się ukryć, że koteczek z FIP ludzi odstrasza, zwłaszcza, że większość jest jednak zakocona. Dlatego myślę, że trzeba z jednej strony dodać dramatyzmu, a z drugiej bardzo pilnować, żeby przekaz był bardzo wyraźny.

P.S. Co do tytułu tutaj, też racja, lepszy będzie bardziej dramatyczny.

allegra

Od: Śro sty 23, 2008 19:58

Post » Śro wrz 03, 2014 22:12 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Masz rację, Allegro, napisałam do Ivette, która robiła wydarzenie i wyedytuję zaraz post na fb.

Liwia_

Post » Czw wrz 04, 2014 6:37 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

allegra pisze:Wiecie co, tak popatrzyłam na wydarzenie i sama poczułam, że zgłupiałam - nie bardzo teraz wiadomo, czy ten domek to domek dla wersji optymistycznej, ten po 20.09, kiedy będzie maluch już zdiagnozowany, z daj boże wykluczonym FIP, czy też oznacz to, że tamten domek się wycofał i że szukamy dt dla ciężko chorego malucha. To trzeba jakoś uporządkować, bo to ludzi odstrasza.
Jeżeli szukamy domku dla kotka bez FIP, to wrzućcie post mniej więcej taki:
Uwaga, uwaga!!! Poszukiwany dom dla maluszka, jeżeli, podkreślam, jeżeli wykluczony u niego zostanie FIP. Są cudowni ludzie, którzy zapewnili środki na jego badanie. Jest domek, który przyjmie go, po to by go zdiagnozować i gdzie będzie mógł zostać, jeśli diagnoza będzie niepomyślna. Lecz jeśli maluszek jest zdrowy, potrzebny będzie inny domek od 20.09., tymczasowy lub stały. Bez tego nie uda się nam go wyrwać ze schroniska. Pomocy!!!

Jeżeli tamten domek się wycofał, to trzeba to na wątku umieścić, bo robi się mętlik. A nie da się ukryć, że koteczek z FIP ludzi odstrasza, zwłaszcza, że większość jest jednak zakocona. Dlatego myślę, że trzeba z jednej strony dodać dramatyzmu, a z drugiej bardzo pilnować, żeby przekaz był bardzo wyraźny.

P.S. Co do tytułu tutaj, też racja, lepszy będzie bardziej dramatyczny.

Nie wiem, czy to o mnie, ale wczoraj telefonicznie deklarowałam coś takiego:
jeśli będzie konkretna zła diagnoza (FIP wysiękowy - co teraz jest podejrzewane) i znajdzie się transport do mnie (Kalisz), to wezmę go do siebie na zasadzie hospicjum. Pokryję utrzymanie i leczenie, chyba, że ktoś zechce coś pomóc - chętnie.
Nie wiem ile pożyje w takiej sytuacji ale tak się zorganizuję, by miał komfort.

Jeśli to nie FIP - to tylko do 20.09 mogę go zatrzymać, potem musi mieć nowy DT lub DS. Ja wyjeżdżam.

Do badań, jeśli będą jeszcze na Śląsku robione, dorzucam 50 zł.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 04, 2014 7:10 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

A jeżeli, nie daj Boże, okaże się najgorsze, to co zrobisz po 20-tym?
Dasz radę zorganizować maluchowi opiekę, jak rozumiem? :ok:
Oby to nie było to :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw wrz 04, 2014 7:22 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

napisałam o tym w poście powyżej.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 04, 2014 11:56 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Weterynarz ze schronu zabrał do siebie małego, za co ogromnie mu dziękuję.
W sobotę będzie badany.

Jeśli okaże się,że to nie fip,to musimy w mig znaleźć dom,a jeśli to jednak będzie fip albo inne choroba,to sama nie wiem :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw wrz 04, 2014 12:08 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Ojej! To świetne rozwiązanie. PO zdiagnozowaniu będzie mu można efektywnie pomóc. Może niepotrzebnie ludzie boją się adopcji, albo odwrotnie - odstraszamy dom, który może go przyjąć, ale na zasadzie hospicjum.

allegra

Od: Śro sty 23, 2008 19:58

Post » Czw wrz 04, 2014 12:15 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

kurcze dopiero w sobotę.... może jakieś podstawy można już zrobić? RTG, osłuch, badanie ogólne?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 04, 2014 13:33 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

czarno-czarni pisze:kurcze dopiero w sobotę.... może jakieś podstawy można już zrobić? RTG, osłuch, badanie ogólne?

Mogą podjechać na badania dopiero w sobotę,jak będzie miał wolne.Kociak ma apetyt,bawi się i ma super charakter.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt wrz 05, 2014 6:10 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

wiemy coś nowego może?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt wrz 05, 2014 6:40 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Do góry maleńki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 05, 2014 11:25 Re: Kocie dziecko - pingwinek, proszę o udostępnianie na fb

Ja nie mam żadnych nowych wiadomości :(

Liwia_

[poprzednia][następna]