<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 22, 2014 1:35 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

W dzien spotkałam Panią Mądrą, ktorą zdecydowałam zapytać, czy chce wziąc tego malucha - z zaciśniętymi zebami nie zatrzymując sie przy mnie powiedziała "tak, jesli da sie złapać".
Wróciłam własnie z nieudanej proby złapania na transporter - skubany podchodził , ale na dlugich lapach wyciągał jedzenie z transportera i jadł na zewnątrz. Po jakims czasie odeszłam, zeby sam oswajał się z transporterem - wylazł i oglądał go z zewnatrz, zaglądał na daszek, ale do środka nie.
W związku z tym mam pytanie - lepiej jutro go oswajać tylko ze sobą czy iśc z transporterem?
Jak myslicie?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 22, 2014 7:23 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Nie znam się. Ale myśle, że jak zawsze będziesz miała transporter ze sobą to kot się z tym widokiem oswoi i uzna za coś naturalnego.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 22, 2014 15:23 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Nikt dzisiaj nie widział malucha. Pytałam. Sama bylam 3 razy.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sie 23, 2014 10:14 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Pojawil się wczoraj wieczorem. Byłam ok 21. nie bardzo był głodny, polował na jakiegos owada i aż miauczał i warczał. Bawił się. Zostawiłam jedzonko i poszłam, bo Mika jest w kolnierzu i kiepsko to znosi. Nie planowałam siedzenia z transporterkiem tym bardziej, ze dowiedziałam się, ze pani Basia umowila się na łapanie dzisiaj o 9.

I maluszek jest już w swoim domku!

Dobrze, bo znow ma być zimno, i deszcz, ale ja się martwię niezabezpieczonymi oknami itp... wprawdzie zostali uświadomieni i ostrze,żeni i wiele im Ynka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: powiezdziała, no ale cóż... Jak już pisałam - lepszy niż zimno i samochody taki dom, ale pod względem bezpieczeństwa to nie spełnia kryteriow miau. A ja jak już widziałam malca to bym chciała jak najlepiej..
Z drugiej strony - probowałam go złapac 3 razy, widocznie tak musiało byc i tak jest dobrze.
I za to :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob sie 23, 2014 12:07 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Przynajmniej małe 'uf' :P
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sie 25, 2014 8:35 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Wczoraj padało jednym cięgiem caly , caly dzien, bez przerwy. Bardzo bylam szczęśliwa, ze malec w domu, że nie musze sterczec na deszczu i probowac go łapać, a on nie musi sie chowac pod samochody, aby zlapac choc odrobinkę ciepla. Mam nadzieje, ze będzie, jest tam bezpieczny i będzie zdrowy i szczęśliwy. Jak nigdy dotad , a i tez rzadko chodze do Biedronki, w sobotę spotkalam panią od malucha iporozmawiałam chwilę - malec się bał, chował za wersalkę, no ale to norma. Myslę, ze bez problemu się oswoi. Po zlapaniu siedzial na kolanach i pozwalał się glaskać (pewnie ze strachu, ale zawsze). Pani powiedziala, ze nie sprawdzali plci, ale ma nadzieje, ze to kocurek , bo tylko pod tym warunkiem go wzięły, gdyz corka uwaza, ze kocice sa zlosliwe i kotki nie chce. Na moje pytanie co będzie jak się okaże, ze to kotka odpowiedziala "zobaczymy". Trzeba bedzie czuwac. nawet gdyby jej nie chcieli na stałe to dobrze , że choc teraz ma dt.

Majeczka znow nie je i naprawdę schudła. Czuje jej kręgoslup, gdy ją glaszczę. Tulę i głaszczę, bo co więcej mogę...

Marzenia11

Post » Pt sie 29, 2014 18:50 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Te ludzkie przesądy, schematy i inne poglądy z magla ciągle mnie zadziwiają, choć nie powinny.
Kotki złośliwe, czarne koty to już w ogóle nieszczęście, drabina nie tak stoi... itd.
Nie czytają, nie słuchają, nie przyjmują do wiadomości..

Mam nadzieję, że reszta lepiej .

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 29, 2014 20:05 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Masz jakieś wieści od Lolka?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sie 29, 2014 20:10 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Nie wiem jak jest z pozostalymi. Musiałam wyjechać. Jutro wracam.
Martwię sie okrutnie. nie rozumiem, tego co się zadziało - pani ewa wyjechała tydzien temu mowiąc mi, ze wraca w sobotę a najpóźniej w niedzielę. I zamilkła. Telefon wyłączony. W mieszkaniu tv włączona, ale nie otworzył nikt drzwi. We wtorek popoludniu zadzwonila z numeru telefonu sąsiadki mowiąc jednym ciągiem, ze ma zepsuty telefon, jest i nie jest w Warszawie, do kotow nie przyjdzie, najwczesniej w piatek i że mam do niej nie dzwonić ani nic, że się do mnie odezwie kiedyś tam.
W środę jak się dowiedziałam, że musze wyjechać zadzwonilam do sąsiadki, ktora mnie zmieszała z błotem mowiąc, że pani Ewa przyjdzie do kotow najwczesniej w piątek i zdania nie zmieni i że nikogo nie interesuje to, ze ja wyjeżdżam i z jakiego powodu. I w ogóle taka gadka.Poprosiłam ją jednak o przekazanie informacji, ze musze wyjechac w czwartek skoro świt.
Zostawiłam kartkę w drzwiach - pani ewa ma klucze od mojego mieszkania. Niestety nie odezwala się do mnie.
Kupiłam jedzenie i poprosiłam inną babkę z osiedla o nakarmienie Szafirki, BurKota i Hrabusia w czwartek. Mam nadzieję jednak, zę pani Ewa była dzisiaj u nich i dała im jeść.
Niestety moje domowe koty są same, bo nie mialam kluczy dla mojej innej sąsiadki, a wyjeżdżałam o 5 .50 rano.
Jest mi smutno i przykro, nie rozumiem sytuacji, boje się bardzo o koty, blokowe i moje domowe. Ale musialam wyjechać. Mam nadzieje, ze wszystko jest w porządku, a sytuacja sie wyjasni.
Ostatnio edytowano Pt sie 29, 2014 20:14 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Pt sie 29, 2014 20:11 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

asia2 pisze:Masz jakieś wieści od Lolka?

nie, dostałam fotki i taka informację, ze jest odrobaczony i będzie mial szczepienia. musze do niej napisac jak on się czuje i czy ktoś sie odezwał z ogloszeń.

Marzenia11

Post » Pt sie 29, 2014 20:30 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Nie pamiętam gdzie Ty mieszkasz... :? Ale nie ma tam żadnych innych ludzi? jakichś forumowych?

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 29, 2014 20:33 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

morelowa pisze:Nie pamiętam gdzie Ty mieszkasz... :? Ale nie ma tam żadnych innych ludzi? jakichś forumowych?

Trudno było coś zorganizowac tak na cito w ciągu kilku godzin. Poza tym jakoś cholernie naiwnie wierzylam, ze pani Ewa sie do mnie odezwie. Ale głupia jestem i tyle.
W najgorszym razie blokowe dzisiaj sa glodne. Jutro juz dostaną, bo wracam popoludniu.

Marzenia11

Post » Pt sie 29, 2014 20:35 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Ale masz rację - będąc w tak niepewnej rodzinnej sytuacji muszę bardziej rozbudowac kocie zaplecze na wypadek wlasnie chocby takich nagłych wyjazdów do domu. I dorobic jeszcze jeden komplet kluczzy do swojego mieszkania. :roll:

Marzenia11

Post » Pt sie 29, 2014 20:38 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

zastanawiająca ta sytuacja z sąsiadką i p. Ewą. Dziwne bardzo co się dzieje.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sie 29, 2014 20:46 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

asia2 pisze:zastanawiająca ta sytuacja z sąsiadką i p. Ewą. Dziwne bardzo co się dzieje.

ja jestem bardzo zaskoczona. Bo to była osoba, ktorej bylam pewna. Rozumiem, że mogła mieć dość, sama jest w ciężkiej sytuacji zdrowotnej, fizycznej i psychicznej, mogła miećdość klopotow kocich, zajmowania się, mogła potrzebowac oddechu, odpoczynku, wyłączenia się. tyle żemogła mi o tym normalnie powiedzieć, że przez tydzien nie będzie przychodzić, bo się źle czuje na przykład. Ale urwac kontakt w taki sposób, to ja tego kompletnie nie rozumiem. Tym bardziej, ze mieszka sama, ma bardzo chore nogi, więc jak sie nie odezwała w niedzielę to ja się naprawdę martwiłam - byłam u niej, widzialam włączony tv, pukałam, ale mi nie otworzyla, więc poszlam 2 goziny póxniej i tv był już wyłączony. Wtedy nawet mi mama powiedziała, ze skoro ktoś włączył i wyłączył to na pewno nie stała się tragedia. I to mnie trochę uspokoiło.

Marzenia11

[poprzednia][następna]