♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2014 22:50 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Tosia urodziła się około 20 maja, na rujkę raczej za wcześnie, prawda?.

Aia Marcel z Tosią mają krytą kuwetę. Na początku gdy M. Tośkę do nas przywiózł, to małej postawiłam przy łóżku w dużym pokoju normalną kuwetę, nie wychodziła poza pokój i musiała ją mieć przy swojej skrytce, którą było łóżko. Po jakimś czasie zrezygnowałam z Tosi kuwety, bo widziałam, że chodzi czasem do kuwety Marcela. Wszystko było ok, siusiania po kątach nie zauważyłam.

Może faktycznie ta lawenda jej przeszkadza?. Z drugiej strony, to dzisiaj widziałam dwa razy jak siusiała do kuwety :ok: Nie wiem dlaczego tak się działo, że za szafką było dość mocno nasikane, nie mam pojęcia. Oczywiście obserwuję, jak trzeba będzie działać czy kombinować, to będziemy myśleć co tu robić by było ok, ale jestem dobrej myśli :)

EDIT: przed chwilą mała chciała wejść za szafkę od tv, ale przysunęłam ją tak, że nie da rady tam wejść, dwa podejścia robiła, obserwowałam ... chciałam do niej podejść i zabrać do kuwety, to sama zwiała i wleciała do kuwety i załatwiła się ... szafkę wczoraj odsuwałam i szorowałam panele tam, kable czyściłam ....

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sie 27, 2014 12:09 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej :1luvu:

Chyba za wcześnie na rujkę zdecydowanie 8O
Ja się tam nie znam (bo mam samych facetów), wiem, że to zależy np. od rasy kotki.

Wiesz.. czasem jest tak, że jak kot sobie upatrzy jakieś miejsce do siusiania to potem trudno mu przemówić do kociego rozumu.
Tak my mamy z kocem w rogu kanapy... psikałam feliwaykami, kładłam zabawki i nic...Teemo i tak zaznaczał ten koc :roll:
Dobre wyjście to po prostu uniemożliwienie dostania się do miejsca, które jest upatrzone do obsikiwania, oczywiście jak jest taka możliwość.
Może spróbuj z innym żwirkiem...?

Ciężko coś doradzić, bo na prawdę przyczyn jest bardzo wiele :(
Oby Tosieńka szybko zaczęła pięknie kuwetkować i tylko kuwetkować :D

Marcello boski :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro sie 27, 2014 12:13 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Oni są cudni :1luvu: :1luvu:

Tosi może przeszkadzać lawenda, niektóre koty nie lubią i ja jednak postawiłabym drugą kuwetę, może to coś pomoże.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 27, 2014 13:27 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Kasiu Mała nie ma miejsca już za tą szafkę, na której stoi tv, maksymalnie ją przysunęłam do ściany. Wczoraj jednak ewidentnie próbowała się tam dostać, ale nie pozwoliłam :ok:

Aniu Zobaczę te kilka dni jak będzie z siusianiem Tosi, jeżeli zauważę, że sytuacja się powtórzy, do do dużego pokoju wstawię tą druga kuwetę wtedy :ok:

Kotałki cudownie śpią na drapaku.Tosia oczywiście na samej górze, w ogóle jej nie widać, a Marcel na swojej pierwszej półeczce :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro sie 27, 2014 13:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Fajnie, że drapak im przypasował :D :ok:

Jak kiedyś Yuki zaczęła podsikiwać po kątach to pomogło właśnie dostawienie dodatkowej kuwetki.
Obrazek

Annaa

Post » Śro sie 27, 2014 17:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dzisiaj ( póki co ) jest ok jeśli chodzi o sikanie Tosi :ok: :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Śro sie 27, 2014 17:34 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ostatnie zdjęcie wymiata!!! :1luvu:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw sie 28, 2014 11:16 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Tosia urodziła się około 20 maja, na rujkę raczej za wcześnie, prawda?.

raczej za wcześnie. U 4 miesięcznych kotek się zdarza wczesna rujka, ale nie spotkałam się by pojawiła się ona wcześniej. To raczej odpada.
Jeśli nadal problem będzie się powtarzał, dostawiłabym drugą kuwetę z innym żwirem - najzwyklejszym. I unikała przestawiania kuwet. Kociaki są czasami jeszcze głupiutkie i zapominają gdzie jest, bądź po prostu nie zdążają do kuwety :wink:

PS
zdjęcia jak zawsze :1luvu:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw sie 28, 2014 12:43 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej :1luvu:

No to brawo dla Tosieńki :ok:

vanesia1 pisze:Ostatnie zdjęcie wymiata!!! :1luvu:

Dokładnie, cudne :1luvu:
Jak do jakiejś reklamy na prawdę... :D

Miłego dnia Kochana :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Czw sie 28, 2014 14:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dzień dobry

Piękny dzisiaj dzionek mamy, cieplutko - fajnie, bo pewnie wielu dni już takich nie będzie ;) Wybrałam się dzisiaj z Wikusią do miasta, bo musiałam w końcu kupić podręczniki - tyle one kosztują, że ... :? :? Zaszłam też do Lidla, bo miały być kurteczki Softshell, ale o godzinie 11 już żadnej nie było. Rozmawiałam z kasjerką i powiedziała, że ludzi rano było więcej niż kurteczek, był istny szał tak ludzie wpadli do sklepu i po te kurteczki lecieli do koszów 8) Tak więc się nie załapałyśmy niestety ;)

Aia, Rilla :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Czw sie 28, 2014 18:56 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Dzisiaj ( póki co ) jest ok jeśli chodzi o sikanie Tosi :ok: :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widać jak oni kochają się :1luvu:
Ostatnia fota suuuuper :1luvu:
Obrazek

Annaa

Post » Czw sie 28, 2014 20:32 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Obrazek

Marcelek ma taki słodki uśmiech :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt sie 29, 2014 11:19 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dzień dobry

Dzisiejszy dzień zdecydowanie gorszy od wczorajszego. Niebo zachmurzone i ciepło też niestety nie jest. Chyba czas najwyższy się z taką pogodą pogodzić ;) Tośka z Marcelem od rana szaleli, skakali po drapaku, po kanapie, a teraz udali się na zasłużony odpoczynek, wieczorem znów będą dzikie gonitwy po całym mieszkaniu ;)

Wakacje się kończą, niestety 8) Wikusia mówi, że bardzo cieszy się z powrotu do szkoły, to najważniejsze. Czeka Ją rok pracy, ale będzie dobrze :ok: a po ciężkiej pracy znów wakacje, które na pewno Ją ucieszą ;)
Obrazek

aannee99

Post » Pt sie 29, 2014 11:44 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Witam :1luvu:
U mnie też rano, tak koło 5-ej :mrgreen: oraz czasami wieczorem zaczynają się kocie gonitwy.
Czekam kiedy zaczną pukać do mnie sąsiedzi z dołu :oops: bo gdy galopuje Cynamon, to mam wrażenie, że budynek drży :ryk: :ryk:
No, ale on inaczej nie umie, a ja się cieszę, że próbuje bawić się z Dziunieczką i Tysią :201461 :201461
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt sie 29, 2014 14:06 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

[poprzednia][następna]