♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 23, 2014 13:19 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Sob sie 23, 2014 14:03 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Super drapak, widać że świetny wybór, bo kotki zachwycone. Przeurocze koteczki <3 :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 24, 2014 13:43 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej hej :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Nie sie 24, 2014 14:43 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

<3 <3 :201461 :201461 <3 <3
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sie 24, 2014 22:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Weekend minął dość leniwie, u koteczków oczywiście również :) Tosia 'zaklepała' sobie legowisko na samej górze drapaka, Marcel tam ani razu jeszcze nie był. On jest bardzo ostrożny i zaklepał sobie pierwsze legowisko nad budką, uwielbia tam spać :ok: Tośka perfekcyjnie opanowała wdrapywanie się po słupkach na 'swoje' legowisko ;) Robi to błyskawicznie. Teraz na noc kładę na półce Marcela miskę z karmą, by Luna im żarełka nie wyjadała, no jest to jakiś patent :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie sie 24, 2014 22:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej :1luvu:

To w takim razie jak podrośnie będzie kotem wspinaczkowym, jak mój Teemel :mrgreen:
Fajnie, że kotełki korzystają z drapaka :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie sie 24, 2014 22:59 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Całkiem możliwe, że będzie się wszędzie wspinała ;) Już teraz drżę o nią gdy widzę ją wdrapującą się na posłanie na samej górze drapaka 8)

Obrazek

Obrazek

Ważyłam Marcela dzisiaj, waży 4.100, w dniu kastracji było 3.700
Ostatnio edytowano Nie sie 24, 2014 23:12 przez aannee99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aannee99

Post » Nie sie 24, 2014 23:11 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Nic jej nie będzie :) Spryciulka z niej :1luvu:

Marcelek zaczyna nabierać masy ciałka i to jest normalnie, może to ma jakiś związek z kastracją, ale raczej odchodzi się od tego poglądu.
Muszeron osiągnął swoje ok. 4.6 - 4.8 jak miał ok. półtora toku i tak się trzyma :)
Marcello może spokojnie do 4.5 dojść :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pon sie 25, 2014 10:07 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Mała akrobatka :) A Marcelek to już koci mężczyzna się robi, mężnieje i poważnieje :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon sie 25, 2014 11:26 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Całkiem możliwe, że będzie się wszędzie wspinała ;) Już teraz drżę o nią gdy widzę ją wdrapującą się na posłanie na samej górze drapaka 8)

Obrazek

Obrazek

Ważyłam Marcela dzisiaj, waży 4.100, w dniu kastracji było 3.700

Widać że kotki zadowolone :1luvu:
Obrazek

Annaa

Post » Pon sie 25, 2014 12:17 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Właściwie to po kastracji Marcel ma większy apetyt, je więcej i znacznie chętniej :) Oby tylko nie doszło do takiej sytuacji, że będę musiała mu te jedzonko ograniczać bardzo i że będzie biedny chodził głodny i proszący o więcej :oops: <3 Koteczkom drapak bardzo pasuje, naprawdę. Wieczorem urządzają sobie gonitwy, wskakują na niego, zeskakują, no jednym słowem : szaleją ile wlezie, wczoraj do godziny 1.30 szalały 8)

Kończą się wakacje dzieciaczkom, jeszcze tydzień i WITAJ SZKOŁO. Muszę dzisiaj koniecznie zamówić podręczniki, czas najwyższy...
Obrazek

aannee99

Post » Pon sie 25, 2014 12:32 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Rilla07 pisze:Nic jej nie będzie :) Spryciulka z niej :1luvu:

Marcelek zaczyna nabierać masy ciałka i to jest normalnie, może to ma jakiś związek z kastracją, ale raczej odchodzi się od tego poglądu.
Muszeron osiągnął swoje ok. 4.6 - 4.8 jak miał ok. półtora toku i tak się trzyma :)
Marcello może spokojnie do 4.5 dojść :)

Marcelek jest jeszcze młody, nie ma przecież roku i jeszcze będzie napierał ciałka do 2 lat. Wcale nie musi być gruby. Choć teraz waży więcej od mojego Tofika , on niecałe 4 kg, a ciągle je. :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sie 25, 2014 13:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Marcelek może być dużym kotem wtedy tych 5 czy nawet 6 kg też nie będzie widać :)
Mój Karmel waży 6 kg jest wysoki smukły i zgrabny.
Oskar z tą samą wagą ciut niższy wygląda jak grubasek :)
Obrazek

Annaa

Post » Pon sie 25, 2014 13:56 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dokładnie, każdy kot ma inną budowę, inne geny itd.
Moje kocury ważą już prawie tyle samo... a wyglądają zupełnie różnie, Teemol zgrabny i krępy a Muszer puchaty i wyglądający na grubaska :lol:

Marcelek na pewno jeszcze urośnie i nabierze ciałka :)
Jestem też ciekawa na jaką piękność wyrośnie Tosieczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pon sie 25, 2014 16:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Cieszę się, że Marcelowi apetyt dopisuje :)

Nie wiem co się Tosi dzieje, może coś podpowiecie i doradzicie Kochane?. Otóż ostatnio Tosia zamiast do kuwety załatwiła się do szuflady od komody, która była otwarta. W sobotę gdy z zakupów wróciliśmy, to Tosia się szwędała po dużym pokoju i miaukoliła, tak jakby szukała miejsca do załatwienia się, wzięłam więc ją i zaniosłam do kuwety - od razu się załatwiła. Teraz znów zaczęła chodzić po dużym pokoju i miaukolić, weszła za szafkę obok tv i taka cisza, patrzę .. a tam nasikane :( Nie wiem dlaczego?. W kuwecie jest czysto, żwiru nie zmieniłam. Nie wiem co jest grane. Musze dzisiaj tą szafkę odsunąć koniecznie i dokładnie zmyć te zasikane miejsca, prawda?. Gorąca woda i coś jeszcze do tego?. Na początku kuweta stała w dużym pokoju, ale już jakieś 2 tygodnie stoi na przedpokoju w kącie i mała nie miała żadnego problemu z docieraniem do niej...

Nie wiem jaki może być powód tego siusiania za meblami?. Wczoraj coś mi tam nie fajnie pachniało koło tv gdy przychodziłam, zajrzałam no i czułam jakieś siuśki, ale już sama nie wiedziałam co jest grane, dzisiaj przyłapałam Tośkę na sikaniu tam i zapewne Tośka sikała tam nie pierwszy raz :( M. z pracy wróci, to przesunie szafkę, odłączy tv i będę myła tam podłogę dokładnie, tam są wszystkie kable od dekoderów i tv, też osikane przez tą paskudkę moją...
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]